Mielőtt közzétenném legelső receptemet, hadd említsek meg néhány fontos dolgot.
Szívem szerint azt a címet adtam volna
gasztroblogomnak, hogy Mérleg és méreg nélkül. Hosszas mérlegelés😃 után
azonban maradtam a rövidebb, egyszerűbb változatnál. Miért említem a mérget?
Nos, a receptek, amelyeket megosztok, nem tartalmazzák hófehér ellenségemet, a finomított fehér cukrot. Részletesen most nem fejtem ki, miért haragszom oly’ nagyon a cukorra,
hiszen ezt már megtettem a személyes blogomban. Aki nagyon kíváncsi rá, az itt
elolvashatja gondolataimat a betegségek garmadáját okozó cukorral kapcsolatban.
cukorhorror
Amiket még mellőznek receptjeim, az a fehér liszt,
hidrogénezett étolaj és a margarin, továbbá semmilyen állati eredetű összetevő
nem szerepel majd a hozzávalók között.
Érdekességként megemlítem, hogy mindössze néhány
hónapja tértem át a növényi alapú táplálkozásra, és csupa pozitív hatást
tapasztaltam magamon! A szervezetem elengedte a maradék néhány kiló
feleslegemet, fittebb és ellenállóbb vagyok, és ami a fő: új és fantasztikusan
finom ételeket fogyasztok, amelyeket nagyon gyorsan lehet elkészíteni.
Végezetül hadd osszak meg Veled néhány kulisszatitkot.
Egyszer már elindítottam ezt a blogot. Időközben
azonban, pontosabban 2018 szeptember végén egyik napról a másikra áttértem a
növényi alapú táplálkozásra. Úgy döntöttem, hogy mivel többé nem található meg
a konyhámban/kamrámban semmilyen állati eredetű hozzávaló, így a jövőben csakis
olyan recepteket osztok meg, amelyek ezeket nem tartalmazzák.
Elölről kezdem hát a blogot, így legalább a régi
recepteket tesztelhetem növényi alapanyagokkal. Végül is nem bonyolult a dolog,
és mindenre van alternatíva.
hús → tofu/szója
tojás → ecet (süteményeknél kiválóan működik)
tehéntej → növényi alapú tejek (változatosak és
egészségesek)
vaj/zsír → kókuszolaj
tejtermékek → szójakészítmények
túró → köles (meglepő, de működik!)
sajt → inaktív élesztőpehely
Abban reménykedek, hogy aki megszokta, hogy étkei
alapját a fentebb említett (bal oldali oszlopban látható) és nem mellesleg
egészségtelen hozzávalók képezik, kedvet kap a kísérletezéshez, és végül
kellemesen csalódik a receptekben. Hiszen azt megígérhetem, hogy az általam
minden esetben kipróbált finomságok igazi kényeztetést nyújtanak az
ízlelőbimbóinknak, és még az egészségünkre is jótékony hatással vannak!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése