Végre itt a jó idő, miért ne lehetne kiköltöztetni a
konyhánkat a kertbe? A dolgunk egyszerű: miközben szeretteinkkel elsörözgetünk,
lustán figyelemmel kísérjük, hogyan rotyog a bográcsban mindaz, amit
beledobáltunk. 😊
Hozzávalók:
- 3 db cukkini,
- 5 nagy fej vöröshagyma,
- 6 db tv paprika,
- 9 db paradicsom,
- só-bors kóstolás alapján,
- majoranna (nemigen fog érződni),
- 1 csomag füstölt pirospaprika (ez már fog),
- 5 evőkanál őrölt lenmag (ez adja hozzá az egészséges zsiradékot),
- 5 evőkanál sörélesztőpehely (elhagyható)
Mialatt férjem előhívta magából az ősembert, és tüzet
csiholt, addig én szépen megtisztítottam és feldaraboltam az összes zöldséget
(a cukkinit hámozva).
A képen látható alkoholos ital nem tartozott a hozzávalók
táborába, de szerintem nem tragédia, ha netalán “véletlenül” a bográcsba borul valami ilyesmi. 😅
Meglepő dolgot fogok mondani. Nem használtunk zsiradékot,
mégis isteni lett a végeredmény! Először is a bográcsba öntöttem 1 liter vizet, beledobtam a
hagymát, paprikát, cukkinit, és feltettük az egészet főni.
Nem akartuk, hogy a paradicsom nagyon szétfőjön, ezért azt
úgy félidőben adtuk a készülő étekhez. A lenmagot és a sörélesztőpelyhet pedig
a legvégén szórtuk bele.
Ééés… dobpergés kíséretében elérkezett a várva várt
pillanat: végre élvezhettük mesterművünket.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése