Mégis hogy a túróba lehet sajt nélkül sajtos tésztát készíteni?! 😅 Néhány egyszerű hozzávalóból, a varázslat pedig a sörélesztő pehelyben rejlik.
Videó
formájában itt tekintheted meg a receptet: Vegán sajtos tészta.
Hozzávalók:
- 4 szem krumpli,
- 3 sárgarépa,
- 2 fej vöröshagyma,
- 3 evőkanál sörélesztő pehely (ez adja a sajtos jelleget),
- 1 evőkanál kókuszzsír,
- fél teáskanál kurkuma,
- ízlés szerint só, bors, őrölt kömény,
- 1 csomag tetszőleges formájú tészta,
- 1 doboz tofu (lehetőség szerint füstölt ízű),
- szójaszósz
Elkészítés:
A
zöldségeket meghámoztam és felkockáztam.
Egy edényben felolvasztottam a zsírt, erre borítottam a hagymát, sóztam, és aranybarnára pirítottam.
Egy másik edényben feltettem főni a krumplit és a répát annyi vízben, ami éppen ellepte. Fűszereztem, és forrástól 20 percig főztem.
A zöldségeket turmixgépbe kapartam, hozzáadtam 4 dl folyadékot, a lepirított hagymát, sörélesztőt, kurkumát, és krémesre turmixoltam.
Közben kifőztem a tésztát, leszűrtem, és ezzel kevertem el a “sajtos” szószt. Előmelegített sütőben addig sütöttem, amíg a teteje aranybarna lett.
Serpenyőben kókuszzsírt olvasztottam, ezen pirítottam le egy doboz felkockázott tofut. Amikor már kopogott, meglocsoltam a szójaszósszal, és még egy percig pirítottam. Ez került a sajtos tésztára tofutepertő gyanánt.
Jó
étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése