Nem tudom túlragozni ezt a receptet. Nagyszerűsége
egyszerűségében rejlik. Tégy egy próbát, és meglátod.
Videó formájában itt tekintheted meg: Zellerkrémleves.
Hozzávalók:
- 2 fej zeller (a zöldjét is felhasználtam),
- 2 nagyobb burgonya,
- 2 fej vöröshagyma,
- 200 ml kókusztejszín,
- 1 evőkanál kókuszzsír,
- fél teáskanál füstölt pirospaprika,
- ízlés szerint só
Elkészítés:
A zöldségeket meghámoztam és felkockáztam.
Egy edényben felolvasztottam a zsírt, erre borítottam
a hagymát, sóztam, és aranybarnára pirítottam.
A hagymához adtam a krumplit és zellert a zöldjével együtt, és felöntöttem annyi zöldséglével, ami éppen ellepte. Fűszereztem, és forrástól 20 percig főztem.
Végül hozzáöntöttem a kókusztejszínt, ezzel újabb 5 percig főztem, majd botmixerrel krémesítettem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése