Ugrás a fő tartalomra

Milánói quinoa

Nálam a konyhában a gyorsaság az elsődleges szempont. Szeretem az olyan ételeket, amelyeket egyszerűen összefőzök egy edényben, és már készen is van. 😀 Az alábbi recept is ilyen, ráadásul igen laktató. Zöldséges fasírttal vagy szójakolbásszal még teljesebbé tehetjük az ízélményt.

Hozzávalók:
  • 1 csomag quinoa (450 g-os),
  • 4 nagyra nőtt hagyma,
  • 1 konzerv zöldborsó,
  • 1 üveg milánói mártás,
  • 3 evőkanál kókuszzsír,
  • 4 teáskanál só,
  • 2 teáskanál füstölt pirospaprika,
  • fél teáskanál őrölt bors

Elkészítés:
Első körben a “legnagyobb” munkát igénylő feladattal végeztem: felkockáztam a hagymákat. 😅

Egy edényben felhevítettem a kókuszzsírt, és fedő alatt megfonnyasztottam rajta a hagymát. Hozzáadtam a quinoát, és felöntöttem kétszeres mennyiségű vízzel. Fűszereztem, majd miután felfőtt, takarék lángon, fedő alatt 7 percig főztem.
Ezután beleöntöttem a borsót és a mártást. Úgy vettem észre, hogy a készülő étel még vizet óhajt, ezért hozzáöntöttem még 2 dl-t. Alaposan átkevertem, újabb 3 percig főztem, és ezzel készen is lett ez az egyszerű finomság. 😊

Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az erőleves legyen veled

Ezekben a hideg időkben bizony meg kell támogatnunk a szervezetünket valami jóóóóó erős étellel. 😀 Remek alternatíva erre egy tányér forró, csípős erőleves, amelybe extra mennyiségű zöld hozzávalót főztünk bele. Remek szolgálatot fog tenni immunrendszerünk erősítésére, ellenállóképességünk növelésére. És persze az ízélmény sem elhanyagolható szempont. 😉 Hozzávalók: 5 nagy fej hagyma, 1 csomag vegyes zöldség, 1 csomag spenót, 3 evőkanál kókuszzsír, 3 teáskanál só, 2 teáskanál Erős Pista, 1 teáskanál őrölt gyömbér Elkészítés: Nekiveselkedtem, és a hagymákat félkarikákra vágtam. Egy edényben felhevítettem a kókuszzsírt, amelyen néhány perc alatt átfonnyasztottam a hagymát. Közben elkevertem a sóval és a gyömbérrel. Következett a sorban a vegyes zöldség és a spenót, majd az Erős Pista. Mind a fazékba kerültek, és rögvest fel is öntöttem az egészet 2 liter vízzel. Forrástól számítva 25 percig főztem. Jó étvágyat hozzá, és jó egészséget kívánok! 💓

Zelleres-babos "humusz"

Amikor a gyorsaság az elsődleges szempont, tökéletes ez a recept. Ezenfelül tápláló, könnyen beszerezhető alapanyagokból készül, és istenien finom! A receptről készült videó itt tekinthető meg:  Zelleres-babos "humusz" Hozzávalók: zellerlevél, 2 doboz csicseriborsó konzerv (lé nélkül), 1 doboz babkonzerv, 2-3 evőkanál őrölt lenmag, 1 evőkanál mustár, 2 teáskanál só, füstölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors Elkészítés: A hozzávalókat egész egyszerűen tálba raktam, és alaposan eldolgoztam botmixerrel. Jó étvágyat hozzá!

Élesztőpástétom

Oké, a neve talán elrettentő ennek a receptnek (fővés közben a szaga nemkülönben), ám higgy nekem, kipróbáltam többször is, és azt kell mondjam, hogy mennyei! Egy éjszakát pihentetve a hűtőben csodásan összeérnek az ízek, és az élesztőszag is eltűnik belőle. Hasznos információként megjegyezném, hogy nálam az egy bögre az pontosan 2,5 dl-t jelentett. Amint az a bejegyzés végén látható lesz a fotón, bizony egy receptnél nagyon nem mindegy, hogy mekkora is az a bögre. 😅 Hozzávalók: 1 bögre zsemlemorzsa, 1 dl hidegen sajtolt napraforgóolaj, 2 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 csomag élesztő (50 g-os), 1 bögre víz, 2 teáskanál só, őrölt bors, 1 teáskanál pirospaprika, 2 teáskanál őrölt kapor Előkészületek: A vöröshagymát apró kockákra vágtam, a fokhagymát megpucoltam és lezúztam. A bögrényi vízben elkevertem az élesztőt, és szép sorban beleszórtam az összes fűszert. Elkészítés: Egy serpenyőben felhevítettem az olajat, és aranybarnára pirítottam benn