Nálam a konyhában a gyorsaság az elsődleges szempont.
Szeretem az olyan ételeket, amelyeket egyszerűen összefőzök egy edényben, és
már készen is van. 😀 Az alábbi recept is ilyen, ráadásul igen laktató.
Zöldséges fasírttal vagy szójakolbásszal még teljesebbé tehetjük az ízélményt.
Hozzávalók:
- 1 csomag quinoa (450 g-os),
- 4 nagyra nőtt hagyma,
- 1 konzerv zöldborsó,
- 1 üveg milánói mártás,
- 3 evőkanál kókuszzsír,
- 4 teáskanál só,
- 2 teáskanál füstölt pirospaprika,
- fél teáskanál őrölt bors
Elkészítés:
Első körben a “legnagyobb” munkát igénylő feladattal
végeztem: felkockáztam a hagymákat. 😅
Egy edényben felhevítettem a kókuszzsírt, és fedő alatt
megfonnyasztottam rajta a hagymát. Hozzáadtam a quinoát, és felöntöttem
kétszeres mennyiségű vízzel. Fűszereztem, majd miután felfőtt, takarék lángon,
fedő alatt 7 percig főztem.
Ezután beleöntöttem a borsót és a mártást. Úgy vettem észre,
hogy a készülő étel még vizet óhajt, ezért hozzáöntöttem még 2 dl-t. Alaposan
átkevertem, újabb 3 percig főztem, és ezzel készen is lett ez az egyszerű
finomság. 😊
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése