Ugrás a fő tartalomra

Kölespuding két verzióban

Az egyik rádióműsorban hallottam ezt a receptet, ahol az egészséges táplálkozás volt a téma. Kipróbáltam - egy kicsit felturbózva persze -, és elmondhatom, hogy ismét egy újabb, kellemes ízélménnyel gazdagodtam.

Hozzávalók:
  • 1 doboz köles (2x125 g-os tasakokban),
  • 1 doboz datolya (200 g-os),
  • 2 banán,
  • fél citrom leve,
  • 5 dl kókusztej,
  • 2 evőkanál kakaópor,
  • fél teáskanál rumaroma

Előkészületek:
A datolyákat félbe vágtam, és kiszedtem a magjukat. Ezután annyi forró vizet öntöttem rájuk, hogy ellepje őket, és hagytam állni úgy négy órán át.
A kölest a dobozon található leírás alapján elkészítettem, annyi változtatással, hogy kereken 20 percig főztem.

Elkészítés (1-es változat):
A turmixgépbe öntöttem 2 dl kókusztejet, beledobáltam a datolya felét plusz a levéből 2 dl-t, hozzáraktam a két banánt, a fél citrom levét, és alaposan összeturmixoltam. Illetve nem én, hanem a gép. Végezetül az egyik tasak kölest is hozzáraktam, és az egészet még egyszer összepürésítettem.

Elkészítés (2-es változat):
Az elöblített turmixgépbe pakoltam a következő alapanyagokat → 3 dl tejet, a datolya másik felét, a kakaóport, rumaromát, és a géppel eldolgoztam őket. Ebbe került a másik tasak köles, amivel szintén megpörgettem a gépet, és ezzel el is készült a finom és tápláló, selymesen krémes desszert.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zelleres-babos "humusz"

Amikor a gyorsaság az elsődleges szempont, tökéletes ez a recept. Ezenfelül tápláló, könnyen beszerezhető alapanyagokból készül, és istenien finom! A receptről készült videó itt tekinthető meg:  Zelleres-babos "humusz" Hozzávalók: zellerlevél, 2 doboz csicseriborsó konzerv (lé nélkül), 1 doboz babkonzerv, 2-3 evőkanál őrölt lenmag, 1 evőkanál mustár, 2 teáskanál só, füstölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors Elkészítés: A hozzávalókat egész egyszerűen tálba raktam, és alaposan eldolgoztam botmixerrel. Jó étvágyat hozzá!

Hapókos krumplikás papri

Nem, nem zakkantam meg😅, csak éppen derűs hangulatomban vagyok. (Ahogy az esetek kb. 90%-ában.😁) Szóval van ez a rém egyszerű recept, a paprikás krumpli. Hát én egy kicsit megbolondítottam ezzel-azzal. És jelentem, finom lett! 😊 A receptről videó is készült, amely a Vegán Haspók YouTube csatornán tekinthető meg.   Hozzávalók: 3 nagyobb krumpli, 2 szép padlizsán (lehetnek rosszarcúak is), 1 zellergumó, 2 fej hagyma, 1 liter víz, 2 evőkanálnyi napraforgó olaj, 3-4 teáskanál só, füstölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors ízlés szerint   Elkészítés: A felkockázott hagymákat lepirítottam némi olajon, közben fűszereztem. Erre jött a feldarabolt krumpli és zeller, majd 1 liter forró víz. Kb. negyed óráig főztem. Belekerült a padlizsán is, és újabb negyed óra fővés következett. És kész.

Krumpli rázva, nem keverve

Az elmúlt időben nemigen voltam aktív ezen a felületen. 😏 Sok változás történt az életemben, ahogyan bennem is. Blogomon valószínűleg továbbra is csak alkalomadtán bukkanok majd fel, viszont ha szeretnéd, követheted életem alakulását a Vegán Haspók nevű Instagram oldalamon és YouTube csatornámon, valamint személyes Instámon is ( oszlanszkyrita ) Az alábbi receptről készítettem egy videót ( Krumpli rázva, nem keverve ), ám a rend kedvéért ismertetem itt is.   Hozzávalók: burgonya,  olaj,  só-bors,  füstölt pirospaprika,  majoránna (Mennyiségek tekintetében hallgass a szívedre és az ízlésedre. 😉)   Elkészítés: A burgonyákat alaposan megmossuk, és hasábokra vágjuk. Egy jókora befőttesüvegben összekeverjük a többi hozzávalót. Az üvegbe öntjük a krumpliszeleteket, majd jó alaposan összerázzuk. (Közben táncolni is lehet, ahogy én tettem a videóban.🙈) Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ebbe szórjuk a jól befűszerezett krumpli hasá...