Igen, ez a recept nagyon kedves a számomra. Közel egy éve
annak, hogy áttértem a növényi alapú táplálkozásra, és valahányszor a férjemmel
ellátogatunk anyósomékhoz, ő mindig készít nekem valami olyan finomságot, amit
nyugodt szívvel megehetek. Legutóbb egy tésztás édességgel kedveskedett nekem,
ami annyira ízlett, hogy azóta elkészítettem magunknak. 😊
Hozzávalók:
- 1 csomag durum tészta,
- 1 üveg lekvár (én eperlekvárt használtam),
- egy kis tálkányi tisztított dió,
- 2-3 evőkanál juharszirup ízlés szerint,
- csipet só
Elkészítés:
A tésztát nemes egyszerűséggel készre főztem enyhén sós
vízben, majd leszűrtem.
Amíg főtt a tészta, egy serpenyőben kicsit átpirítottam a
diót, majd robotgéppel durvára daráltam.
Elővettem kedvenc jénai edényemet, és a tésztát mind
beleborítottam. Még forrón elvegyítettem benne a lekvárt, a juharszirupot és a
diót.
Előmelegített sütőben, magas lángon 10 percig sütöttem, amíg
a teteje ropogósra pirult.
Reszelt gesztenyepürével tálaltam.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése