Nehezen tudom elképzelni az életemet humusz nélkül. Vagyis, ha nagyon pontos akarok lenni, akkor zöldségkrém nélkül, mert a hamisítatlan humusznak csicseriborsó az alapja, én pedig a készülő cuccba általában mindenféle kezem ügyébe kerülő dolgot belepakolok. Például lencsét, babot, gombát, ilyeneket. Azért szeretem ezt a kaját, mert rekordidő alatt kész van, egyszerű, olcsó, laktató, tele van fehérjével, és hát finom. 😋
Eddig valamiért mindig citrom nélkül készítettem el,
de egy kedves ismerősöm hatására legutóbb bizony belecsavartam ennek a
napsárga, savanyú gyümölcsnek a levét. És milyen jól tettem! Nemcsak pikáns
lett tőle a végeredmény, de a többi ízt is sikerült harmonizálnia egymással.
Nézzük, hogyan kell elkészíteni.
Hozzávalók:
·
1 konzerv lencse (lé nélkül),
·
1 konzerv fehérbab (lé nélkül),
·
1 konzerv csicseriborsó (lé nélkül),
·
1 konzerv gomba (lé nélkül),
·
1 fej lilahagyma,
·
fél citrom leve,
·
2 evőkanál sörélesztőpehely,
·
2 evőkanál mustár,
·
1 db olajos aszalt paradicsom + 1 kanál
az olajból,
·
1 marék rukkola,
·
2,5 teáskanál só,
·
őrölt bors,
·
kurkuma,
· petrezselyem
Elkészítés:
A művelet “nehezebb” részét letudtam azzal, hogy összedaraboltam a hagymát. Ezt beletettem egy tálba, majd szép sorban hozzáöntöttem a négyféle konzervet, belefacsartam a citrom levét, majd mindenféle szigorú sorrendiséget mellőzve a többi hozzávalót is utána küldtem.
Botmixer segítségével az egészet jól eldolgoztam, és ezzel el is készült a tápláló és laktató finomság. Nem feltétlenül csak kenyérre lehet kenni; tortilla, főtt rizs, fasírt, pufirizs, vagy akár zöldségek mellé is lehet tálalni.
A recept elkészítéséről készült videót az alábbi
linkre kattintva tudod megnézni:
Megjegyzések
Megjegyzés küldése