Ugrás a fő tartalomra

Gombás rizs

Szeretem az olyan ételeket, amelyeket egyszerű összerakni, laktatóak, és naaagyon finomak! Ez is egy ilyen recept. Kicsit ugyan el lehet bíbelődni a gomba megtisztításával, de szerintem megéri. És ha az ember a kedvenc zenéit hallgatja közben, még szórakoztató is lehet. 😎

A receptről videó is készült, amit itt tudsz megnézni:

Begombáztam! XD


Hozzávalók:

  • fél csomag jázmin rizs,
  • másfélszeres mennyiségű víz,
  • egy jó nagy adag gomba,
  • 4 fej lilahagyma,
  • kb. 6 ek kókuszzsír,
  • só, bors ízlés szerint,
  • majoranna,
  • füstölt pirospaprika

Elkészítés:

Először is megtisztítottam azt a sok-sok áldott jó gombát, amit egy nagyon kedves ismerősömtől kaptam. Köszi Carli!

Ezután összekockáztam a hagymákat.

Kevés kókuszzsíron lepirítottam a lilahagymát, amit sóztam, borsoztam, majd fedő alatt jó 5 percig pároltam.

Közben egy másik edényben kókuszzsírt hevítettem, amin átpirítottam a rizst. Ezt is sóztam, borsoztam, majd felöntöttem brokkolilével, amit még egy előző főzés alkalmával mentettem meg. Megszórtam majorannával, elkevertem, és jó 10 percig főztem. Ezután elzártam, és fedő alatt hagytam párolódni.

Következett a gomba. Ez alá már nem akartam zsírt rakni, szóval ujjnyi vizet öntöttem egy edénybe, és erre borítottam rá. Ezt viszont még nem sóztam, csak miután 20 percig főztem.

Végső mozzanatként összeadtam a rizst a hagymával és a gombával (a levével együtt), megszórtam füstölt pirospaprikával, majd az egészet alaposan elkevertem.

Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Almás-gesztenyés márványka

Amikor kitaláltam ezt a receptet, nem gondoltam volna, hogy ennyire egyszerű és főleg ilyen nagyon finom lesz! Az arányokat igazából menet közben kísérleteztem ki, ám a végeredmény egy meglepően puha és könnyed édesség lett. 😋 Hozzávalók: 5 db alma , 1 csomag fagyasztott gesztenyepüré (cukrozatlan, 250 g-os), 5 evőkanál nádcukor, 3 evőkanál kakaópor, 3 evőkanál almaecet, 2 dl apró szemű zabpehely, 1 csomag sütőpor, 1 marék mazsola, csipet só  Elkészítés: Elővettem egy tálat, belereszeltem a meghámozott almákat; majd sorban hozzáadtam a kiolvadt gesztenyemasszát, a cukrot, mazsolát és a sót. Alaposan elkevertem, utána pedig egy másik tálkába kimértem a kakaóport. Az almás egyveleghez öntöttem az ecetet, rászórtam a sütőport, végül pedig a zabot. Összedolgoztam, és a felét átküldtem a kakaóporhoz, amivel szintén jól elkevertem. Egy tortaformát kibéleltem sütőpapírral, és egy kanál segítségével egyik-másik tálból felváltva adagoltam bele a kétféle mass...

Hapókos krumplikás papri

Nem, nem zakkantam meg😅, csak éppen derűs hangulatomban vagyok. (Ahogy az esetek kb. 90%-ában.😁) Szóval van ez a rém egyszerű recept, a paprikás krumpli. Hát én egy kicsit megbolondítottam ezzel-azzal. És jelentem, finom lett! 😊 A receptről videó is készült, amely a Vegán Haspók YouTube csatornán tekinthető meg.   Hozzávalók: 3 nagyobb krumpli, 2 szép padlizsán (lehetnek rosszarcúak is), 1 zellergumó, 2 fej hagyma, 1 liter víz, 2 evőkanálnyi napraforgó olaj, 3-4 teáskanál só, füstölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors ízlés szerint   Elkészítés: A felkockázott hagymákat lepirítottam némi olajon, közben fűszereztem. Erre jött a feldarabolt krumpli és zeller, majd 1 liter forró víz. Kb. negyed óráig főztem. Belekerült a padlizsán is, és újabb negyed óra fővés következett. És kész.

Krumpli rázva, nem keverve

Az elmúlt időben nemigen voltam aktív ezen a felületen. 😏 Sok változás történt az életemben, ahogyan bennem is. Blogomon valószínűleg továbbra is csak alkalomadtán bukkanok majd fel, viszont ha szeretnéd, követheted életem alakulását a Vegán Haspók nevű Instagram oldalamon és YouTube csatornámon, valamint személyes Instámon is ( oszlanszkyrita ) Az alábbi receptről készítettem egy videót ( Krumpli rázva, nem keverve ), ám a rend kedvéért ismertetem itt is.   Hozzávalók: burgonya,  olaj,  só-bors,  füstölt pirospaprika,  majoránna (Mennyiségek tekintetében hallgass a szívedre és az ízlésedre. 😉)   Elkészítés: A burgonyákat alaposan megmossuk, és hasábokra vágjuk. Egy jókora befőttesüvegben összekeverjük a többi hozzávalót. Az üvegbe öntjük a krumpliszeleteket, majd jó alaposan összerázzuk. (Közben táncolni is lehet, ahogy én tettem a videóban.🙈) Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ebbe szórjuk a jól befűszerezett krumpli hasá...