Szeretem az olyan ételeket, amelyeket egyszerű összerakni, laktatóak, és naaagyon finomak! Ez is egy ilyen recept. Kicsit ugyan el lehet bíbelődni a gomba megtisztításával, de szerintem megéri. És ha az ember a kedvenc zenéit hallgatja közben, még szórakoztató is lehet. 😎
A receptről videó is készült, amit itt tudsz megnézni:
Hozzávalók:
- fél
csomag jázmin rizs,
- másfélszeres
mennyiségű víz,
- egy jó
nagy adag gomba,
- 4 fej
lilahagyma,
- kb. 6
ek kókuszzsír,
- só,
bors ízlés szerint,
- majoranna,
- füstölt pirospaprika
Elkészítés:
Először is megtisztítottam azt a sok-sok áldott jó gombát, amit egy nagyon kedves ismerősömtől kaptam. Köszi Carli!
Ezután összekockáztam a hagymákat.
Kevés kókuszzsíron lepirítottam a lilahagymát, amit sóztam, borsoztam, majd fedő alatt jó 5 percig pároltam.
Közben egy másik edényben kókuszzsírt hevítettem, amin átpirítottam a rizst. Ezt is sóztam, borsoztam, majd felöntöttem brokkolilével, amit még egy előző főzés alkalmával mentettem meg. Megszórtam majorannával, elkevertem, és jó 10 percig főztem. Ezután elzártam, és fedő alatt hagytam párolódni.
Következett a gomba. Ez alá már nem akartam zsírt rakni, szóval ujjnyi vizet öntöttem egy edénybe, és erre borítottam rá. Ezt viszont még nem sóztam, csak miután 20 percig főztem.
Végső mozzanatként összeadtam a rizst a hagymával és a gombával (a levével együtt), megszórtam füstölt pirospaprikával, majd az egészet alaposan elkevertem.
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése