Ugrás a fő tartalomra

Gombás rizs

Szeretem az olyan ételeket, amelyeket egyszerű összerakni, laktatóak, és naaagyon finomak! Ez is egy ilyen recept. Kicsit ugyan el lehet bíbelődni a gomba megtisztításával, de szerintem megéri. És ha az ember a kedvenc zenéit hallgatja közben, még szórakoztató is lehet. 😎

A receptről videó is készült, amit itt tudsz megnézni:

Begombáztam! XD


Hozzávalók:

  • fél csomag jázmin rizs,
  • másfélszeres mennyiségű víz,
  • egy jó nagy adag gomba,
  • 4 fej lilahagyma,
  • kb. 6 ek kókuszzsír,
  • só, bors ízlés szerint,
  • majoranna,
  • füstölt pirospaprika

Elkészítés:

Először is megtisztítottam azt a sok-sok áldott jó gombát, amit egy nagyon kedves ismerősömtől kaptam. Köszi Carli!

Ezután összekockáztam a hagymákat.

Kevés kókuszzsíron lepirítottam a lilahagymát, amit sóztam, borsoztam, majd fedő alatt jó 5 percig pároltam.

Közben egy másik edényben kókuszzsírt hevítettem, amin átpirítottam a rizst. Ezt is sóztam, borsoztam, majd felöntöttem brokkolilével, amit még egy előző főzés alkalmával mentettem meg. Megszórtam majorannával, elkevertem, és jó 10 percig főztem. Ezután elzártam, és fedő alatt hagytam párolódni.

Következett a gomba. Ez alá már nem akartam zsírt rakni, szóval ujjnyi vizet öntöttem egy edénybe, és erre borítottam rá. Ezt viszont még nem sóztam, csak miután 20 percig főztem.

Végső mozzanatként összeadtam a rizst a hagymával és a gombával (a levével együtt), megszórtam füstölt pirospaprikával, majd az egészet alaposan elkevertem.

Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zelleres-babos "humusz"

Amikor a gyorsaság az elsődleges szempont, tökéletes ez a recept. Ezenfelül tápláló, könnyen beszerezhető alapanyagokból készül, és istenien finom! A receptről készült videó itt tekinthető meg:  Zelleres-babos "humusz" Hozzávalók: zellerlevél, 2 doboz csicseriborsó konzerv (lé nélkül), 1 doboz babkonzerv, 2-3 evőkanál őrölt lenmag, 1 evőkanál mustár, 2 teáskanál só, füstölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors Elkészítés: A hozzávalókat egész egyszerűen tálba raktam, és alaposan eldolgoztam botmixerrel. Jó étvágyat hozzá!

Hapókos krumplikás papri

Nem, nem zakkantam meg😅, csak éppen derűs hangulatomban vagyok. (Ahogy az esetek kb. 90%-ában.😁) Szóval van ez a rém egyszerű recept, a paprikás krumpli. Hát én egy kicsit megbolondítottam ezzel-azzal. És jelentem, finom lett! 😊 A receptről videó is készült, amely a Vegán Haspók YouTube csatornán tekinthető meg.   Hozzávalók: 3 nagyobb krumpli, 2 szép padlizsán (lehetnek rosszarcúak is), 1 zellergumó, 2 fej hagyma, 1 liter víz, 2 evőkanálnyi napraforgó olaj, 3-4 teáskanál só, füstölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors ízlés szerint   Elkészítés: A felkockázott hagymákat lepirítottam némi olajon, közben fűszereztem. Erre jött a feldarabolt krumpli és zeller, majd 1 liter forró víz. Kb. negyed óráig főztem. Belekerült a padlizsán is, és újabb negyed óra fővés következett. És kész.

Vegán sajtos tészta

Mégis hogy a túróba lehet sajt nélkül sajtos tésztát készíteni?! 😅 Néhány egyszerű hozzávalóból, a varázslat pedig a sörélesztő pehelyben rejlik. Videó formájában itt tekintheted meg a receptet: Vegán sajtos tészta .   Hozzávalók: 4 szem krumpli, 3 sárgarépa, 2 fej vöröshagyma, 3 evőkanál sörélesztő pehely (ez adja a sajtos jelleget), 1 evőkanál kókuszzsír, fél teáskanál kurkuma, ízlés szerint só, bors, őrölt kömény, 1 csomag tetszőleges formájú tészta, 1 doboz tofu (lehetőség szerint füstölt ízű), szójaszósz   Elkészítés: A zöldségeket meghámoztam és felkockáztam. Egy edényben felolvasztottam a zsírt, erre borítottam a hagymát, sóztam, és aranybarnára pirítottam. Egy másik edényben feltettem főni a krumplit és a répát annyi vízben, ami éppen ellepte. Fűszereztem, és forrástól 20 percig főztem. A zöldségeket turmixgépbe kapartam, hozzáadtam 4 dl folyadékot, a lepirított hagymát, sörélesztőt, kurkumát, és krémesre turmixoltam. Közben kif...