Ugrás a fő tartalomra

Fordított almás süti

Gyakran elkészítem ezt a receptet, mert gyors, könnyű, a végeredmény pedig mennyeien finom és szintén könnyű. 😊

A recept videó formájában is megtekinthető a Vegán Haspók YouTube csatornán.

Hozzávalók a tésztához:

  • 1 banán,

  • 1 csomag étcsokis pudingpor,

  • 4 ek nádcukor,

  • 5 púpozott evőkanál kókuszreszelék,

  • 1 csomag sütőpor,

  • 3 evőkanál almaecet,

  • 1 citrom leve,

  • 1 dl növényi ital,

  • 2 dl őrölt zabpehely,

  • csipet só + 2 alma, őrölt fahéj

Pudingos réteghez:

  • 1 cs. vaníliás pudingpor,

  • 3 ek nádcukor,

  • 4 dl növényi ital,

  • csipet só

Mázhoz: 

1 evőkanál mogyoróvaj,

1 evőkanál kakaópor,

2 evőkanál nádcukor,

fél dl növényi ital

Elkészítés:

A tésztához összekevertem a hozzávalókat, és hagytam, hogy 20 percig álljon.

Addig az almákat meghámoztam, szeletekre vágtam, és sütőpapírral bélelt formába pakolgattam. Meghintettem fahéjjal, és 10 perc alatt elősütöttem. (Így nem áztatta el a ráborított piskótát.)

Ezután rákapartam az almára a masszát, és 25 perc alatt készre sütöttem (a tűpróbát vessük be).

Amikor kihűlt a tészta, egy nagy lapostányér segítségével átfordítottam.

A pudingport a cukorral, a csipet sóval és kb. fél deci növényi itallal csomómentesre kevertem. A többi italt hozzáadva sűrű krémmé főztem. Hagytam állni úgy negyed óráig, majd az almás rétegre borítottam, és elegyengettem.

Egy kis edénykében takarék lángon összemelegítettem a máz hozzávalóit. Ezt a kihűlt pudingra csorgattam, elsimítgattam, és ezzel el is készült a nagyszerű finomság!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Cukkinis-füstölt paprikás lecsó bográcsban

Végre itt a jó idő, miért ne lehetne kiköltöztetni a konyhánkat a kertbe? A dolgunk egyszerű: miközben szeretteinkkel elsörözgetünk, lustán figyelemmel kísérjük, hogyan rotyog a bográcsban mindaz, amit beledobáltunk. 😊 Hozzávalók: 3 db cukkini, 5 nagy fej vöröshagyma, 6 db tv paprika, 9 db paradicsom, só-bors kóstolás alapján, majoranna (nemigen fog érződni), 1 csomag füstölt pirospaprika (ez már fog), 5 evőkanál őrölt lenmag (ez adja hozzá az egészséges zsiradékot), 5 evőkanál sörélesztőpehely (elhagyható) Elkészítés: Mialatt férjem előhívta magából az ősembert, és tüzet csiholt, addig én szépen megtisztítottam és feldaraboltam az összes zöldséget (a cukkinit hámozva). A képen látható alkoholos ital nem tartozott a hozzávalók táborába, de szerintem nem tragédia, ha netalán “véletlenül” a bográcsba borul valami ilyesmi. 😅 Meglepő dolgot fogok mondani. Nem használtunk zsiradékot, mégis isteni lett a végeredmény! Először is a bográcsba öntöttem 1 liter viz...

Zelleres-babos "humusz"

Amikor a gyorsaság az elsődleges szempont, tökéletes ez a recept. Ezenfelül tápláló, könnyen beszerezhető alapanyagokból készül, és istenien finom! A receptről készült videó itt tekinthető meg:  Zelleres-babos "humusz" Hozzávalók: zellerlevél, 2 doboz csicseriborsó konzerv (lé nélkül), 1 doboz babkonzerv, 2-3 evőkanál őrölt lenmag, 1 evőkanál mustár, 2 teáskanál só, füstölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors Elkészítés: A hozzávalókat egész egyszerűen tálba raktam, és alaposan eldolgoztam botmixerrel. Jó étvágyat hozzá!

Krumpli rázva, nem keverve

Az elmúlt időben nemigen voltam aktív ezen a felületen. 😏 Sok változás történt az életemben, ahogyan bennem is. Blogomon valószínűleg továbbra is csak alkalomadtán bukkanok majd fel, viszont ha szeretnéd, követheted életem alakulását a Vegán Haspók nevű Instagram oldalamon és YouTube csatornámon, valamint személyes Instámon is ( oszlanszkyrita ) Az alábbi receptről készítettem egy videót ( Krumpli rázva, nem keverve ), ám a rend kedvéért ismertetem itt is.   Hozzávalók: burgonya,  olaj,  só-bors,  füstölt pirospaprika,  majoránna (Mennyiségek tekintetében hallgass a szívedre és az ízlésedre. 😉)   Elkészítés: A burgonyákat alaposan megmossuk, és hasábokra vágjuk. Egy jókora befőttesüvegben összekeverjük a többi hozzávalót. Az üvegbe öntjük a krumpliszeleteket, majd jó alaposan összerázzuk. (Közben táncolni is lehet, ahogy én tettem a videóban.🙈) Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ebbe szórjuk a jól befűszerezett krumpli hasá...