Gyakran elkészítem ezt a receptet, mert gyors, könnyű, a végeredmény pedig mennyeien finom és szintén könnyű. 😊
A recept videó formájában is megtekinthető a Vegán Haspók YouTube csatornán.
Hozzávalók a tésztához:
1 banán,
1 csomag étcsokis pudingpor,
4 ek nádcukor,
5 púpozott evőkanál kókuszreszelék,
1 csomag sütőpor,
3 evőkanál almaecet,
1 citrom leve,
1 dl növényi ital,
2 dl őrölt zabpehely,
csipet só + 2 alma, őrölt fahéj
Pudingos réteghez:
1 cs. vaníliás pudingpor,
3 ek nádcukor,
4 dl növényi ital,
csipet só
Mázhoz:
1 evőkanál mogyoróvaj,
1 evőkanál kakaópor,
2 evőkanál nádcukor,
fél dl növényi ital
Elkészítés:
A tésztához összekevertem a hozzávalókat, és hagytam, hogy 20 percig álljon.
Addig az almákat meghámoztam, szeletekre vágtam, és sütőpapírral bélelt formába pakolgattam. Meghintettem fahéjjal, és 10 perc alatt elősütöttem. (Így nem áztatta el a ráborított piskótát.)
Ezután rákapartam az almára a masszát, és 25 perc alatt készre sütöttem (a tűpróbát vessük be).
Amikor kihűlt a tészta, egy nagy lapostányér segítségével átfordítottam.
A pudingport a cukorral, a csipet sóval és kb. fél deci növényi itallal csomómentesre kevertem. A többi italt hozzáadva sűrű krémmé főztem. Hagytam állni úgy negyed óráig, majd az almás rétegre borítottam, és elegyengettem.
Egy kis edénykében takarék lángon összemelegítettem a máz hozzávalóit. Ezt a kihűlt pudingra csorgattam, elsimítgattam, és ezzel el is készült a nagyszerű finomság!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése