Ugrás a fő tartalomra

Fordított almás süti

Gyakran elkészítem ezt a receptet, mert gyors, könnyű, a végeredmény pedig mennyeien finom és szintén könnyű. 😊

A recept videó formájában is megtekinthető a Vegán Haspók YouTube csatornán.

Hozzávalók a tésztához:

  • 1 banán,

  • 1 csomag étcsokis pudingpor,

  • 4 ek nádcukor,

  • 5 púpozott evőkanál kókuszreszelék,

  • 1 csomag sütőpor,

  • 3 evőkanál almaecet,

  • 1 citrom leve,

  • 1 dl növényi ital,

  • 2 dl őrölt zabpehely,

  • csipet só + 2 alma, őrölt fahéj

Pudingos réteghez:

  • 1 cs. vaníliás pudingpor,

  • 3 ek nádcukor,

  • 4 dl növényi ital,

  • csipet só

Mázhoz: 

1 evőkanál mogyoróvaj,

1 evőkanál kakaópor,

2 evőkanál nádcukor,

fél dl növényi ital

Elkészítés:

A tésztához összekevertem a hozzávalókat, és hagytam, hogy 20 percig álljon.

Addig az almákat meghámoztam, szeletekre vágtam, és sütőpapírral bélelt formába pakolgattam. Meghintettem fahéjjal, és 10 perc alatt elősütöttem. (Így nem áztatta el a ráborított piskótát.)

Ezután rákapartam az almára a masszát, és 25 perc alatt készre sütöttem (a tűpróbát vessük be).

Amikor kihűlt a tészta, egy nagy lapostányér segítségével átfordítottam.

A pudingport a cukorral, a csipet sóval és kb. fél deci növényi itallal csomómentesre kevertem. A többi italt hozzáadva sűrű krémmé főztem. Hagytam állni úgy negyed óráig, majd az almás rétegre borítottam, és elegyengettem.

Egy kis edénykében takarék lángon összemelegítettem a máz hozzávalóit. Ezt a kihűlt pudingra csorgattam, elsimítgattam, és ezzel el is készült a nagyszerű finomság!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Almás-gesztenyés márványka

Amikor kitaláltam ezt a receptet, nem gondoltam volna, hogy ennyire egyszerű és főleg ilyen nagyon finom lesz! Az arányokat igazából menet közben kísérleteztem ki, ám a végeredmény egy meglepően puha és könnyed édesség lett. 😋 Hozzávalók: 5 db alma , 1 csomag fagyasztott gesztenyepüré (cukrozatlan, 250 g-os), 5 evőkanál nádcukor, 3 evőkanál kakaópor, 3 evőkanál almaecet, 2 dl apró szemű zabpehely, 1 csomag sütőpor, 1 marék mazsola, csipet só  Elkészítés: Elővettem egy tálat, belereszeltem a meghámozott almákat; majd sorban hozzáadtam a kiolvadt gesztenyemasszát, a cukrot, mazsolát és a sót. Alaposan elkevertem, utána pedig egy másik tálkába kimértem a kakaóport. Az almás egyveleghez öntöttem az ecetet, rászórtam a sütőport, végül pedig a zabot. Összedolgoztam, és a felét átküldtem a kakaóporhoz, amivel szintén jól elkevertem. Egy tortaformát kibéleltem sütőpapírral, és egy kanál segítségével egyik-másik tálból felváltva adagoltam bele a kétféle masszát.

Az erőleves legyen veled

Ezekben a hideg időkben bizony meg kell támogatnunk a szervezetünket valami jóóóóó erős étellel. 😀 Remek alternatíva erre egy tányér forró, csípős erőleves, amelybe extra mennyiségű zöld hozzávalót főztünk bele. Remek szolgálatot fog tenni immunrendszerünk erősítésére, ellenállóképességünk növelésére. És persze az ízélmény sem elhanyagolható szempont. 😉 Hozzávalók: 5 nagy fej hagyma, 1 csomag vegyes zöldség, 1 csomag spenót, 3 evőkanál kókuszzsír, 3 teáskanál só, 2 teáskanál Erős Pista, 1 teáskanál őrölt gyömbér Elkészítés: Nekiveselkedtem, és a hagymákat félkarikákra vágtam. Egy edényben felhevítettem a kókuszzsírt, amelyen néhány perc alatt átfonnyasztottam a hagymát. Közben elkevertem a sóval és a gyömbérrel. Következett a sorban a vegyes zöldség és a spenót, majd az Erős Pista. Mind a fazékba kerültek, és rögvest fel is öntöttem az egészet 2 liter vízzel. Forrástól számítva 25 percig főztem. Jó étvágyat hozzá, és jó egészséget kívánok! 💓

Élesztőpástétom

Oké, a neve talán elrettentő ennek a receptnek (fővés közben a szaga nemkülönben), ám higgy nekem, kipróbáltam többször is, és azt kell mondjam, hogy mennyei! Egy éjszakát pihentetve a hűtőben csodásan összeérnek az ízek, és az élesztőszag is eltűnik belőle. Hasznos információként megjegyezném, hogy nálam az egy bögre az pontosan 2,5 dl-t jelentett. Amint az a bejegyzés végén látható lesz a fotón, bizony egy receptnél nagyon nem mindegy, hogy mekkora is az a bögre. 😅 Hozzávalók: 1 bögre zsemlemorzsa, 1 dl hidegen sajtolt napraforgóolaj, 2 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 csomag élesztő (50 g-os), 1 bögre víz, 2 teáskanál só, őrölt bors, 1 teáskanál pirospaprika, 2 teáskanál őrölt kapor Előkészületek: A vöröshagymát apró kockákra vágtam, a fokhagymát megpucoltam és lezúztam. A bögrényi vízben elkevertem az élesztőt, és szép sorban beleszórtam az összes fűszert. Elkészítés: Egy serpenyőben felhevítettem az olajat, és aranybarnára pirítottam benn