Ugrás a fő tartalomra

Fordított almás süti

Gyakran elkészítem ezt a receptet, mert gyors, könnyű, a végeredmény pedig mennyeien finom és szintén könnyű. 😊

A recept videó formájában is megtekinthető a Vegán Haspók YouTube csatornán.

Hozzávalók a tésztához:

  • 1 banán,

  • 1 csomag étcsokis pudingpor,

  • 4 ek nádcukor,

  • 5 púpozott evőkanál kókuszreszelék,

  • 1 csomag sütőpor,

  • 3 evőkanál almaecet,

  • 1 citrom leve,

  • 1 dl növényi ital,

  • 2 dl őrölt zabpehely,

  • csipet só + 2 alma, őrölt fahéj

Pudingos réteghez:

  • 1 cs. vaníliás pudingpor,

  • 3 ek nádcukor,

  • 4 dl növényi ital,

  • csipet só

Mázhoz: 

1 evőkanál mogyoróvaj,

1 evőkanál kakaópor,

2 evőkanál nádcukor,

fél dl növényi ital

Elkészítés:

A tésztához összekevertem a hozzávalókat, és hagytam, hogy 20 percig álljon.

Addig az almákat meghámoztam, szeletekre vágtam, és sütőpapírral bélelt formába pakolgattam. Meghintettem fahéjjal, és 10 perc alatt elősütöttem. (Így nem áztatta el a ráborított piskótát.)

Ezután rákapartam az almára a masszát, és 25 perc alatt készre sütöttem (a tűpróbát vessük be).

Amikor kihűlt a tészta, egy nagy lapostányér segítségével átfordítottam.

A pudingport a cukorral, a csipet sóval és kb. fél deci növényi itallal csomómentesre kevertem. A többi italt hozzáadva sűrű krémmé főztem. Hagytam állni úgy negyed óráig, majd az almás rétegre borítottam, és elegyengettem.

Egy kis edénykében takarék lángon összemelegítettem a máz hozzávalóit. Ezt a kihűlt pudingra csorgattam, elsimítgattam, és ezzel el is készült a nagyszerű finomság!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Almás-gesztenyés márványka

Amikor kitaláltam ezt a receptet, nem gondoltam volna, hogy ennyire egyszerű és főleg ilyen nagyon finom lesz! Az arányokat igazából menet közben kísérleteztem ki, ám a végeredmény egy meglepően puha és könnyed édesség lett. 😋 Hozzávalók: 5 db alma , 1 csomag fagyasztott gesztenyepüré (cukrozatlan, 250 g-os), 5 evőkanál nádcukor, 3 evőkanál kakaópor, 3 evőkanál almaecet, 2 dl apró szemű zabpehely, 1 csomag sütőpor, 1 marék mazsola, csipet só  Elkészítés: Elővettem egy tálat, belereszeltem a meghámozott almákat; majd sorban hozzáadtam a kiolvadt gesztenyemasszát, a cukrot, mazsolát és a sót. Alaposan elkevertem, utána pedig egy másik tálkába kimértem a kakaóport. Az almás egyveleghez öntöttem az ecetet, rászórtam a sütőport, végül pedig a zabot. Összedolgoztam, és a felét átküldtem a kakaóporhoz, amivel szintén jól elkevertem. Egy tortaformát kibéleltem sütőpapírral, és egy kanál segítségével egyik-másik tálból felváltva adagoltam bele a kétféle mass...

Hapókos krumplikás papri

Nem, nem zakkantam meg😅, csak éppen derűs hangulatomban vagyok. (Ahogy az esetek kb. 90%-ában.😁) Szóval van ez a rém egyszerű recept, a paprikás krumpli. Hát én egy kicsit megbolondítottam ezzel-azzal. És jelentem, finom lett! 😊 A receptről videó is készült, amely a Vegán Haspók YouTube csatornán tekinthető meg.   Hozzávalók: 3 nagyobb krumpli, 2 szép padlizsán (lehetnek rosszarcúak is), 1 zellergumó, 2 fej hagyma, 1 liter víz, 2 evőkanálnyi napraforgó olaj, 3-4 teáskanál só, füstölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors ízlés szerint   Elkészítés: A felkockázott hagymákat lepirítottam némi olajon, közben fűszereztem. Erre jött a feldarabolt krumpli és zeller, majd 1 liter forró víz. Kb. negyed óráig főztem. Belekerült a padlizsán is, és újabb negyed óra fővés következett. És kész.

Krumpli rázva, nem keverve

Az elmúlt időben nemigen voltam aktív ezen a felületen. 😏 Sok változás történt az életemben, ahogyan bennem is. Blogomon valószínűleg továbbra is csak alkalomadtán bukkanok majd fel, viszont ha szeretnéd, követheted életem alakulását a Vegán Haspók nevű Instagram oldalamon és YouTube csatornámon, valamint személyes Instámon is ( oszlanszkyrita ) Az alábbi receptről készítettem egy videót ( Krumpli rázva, nem keverve ), ám a rend kedvéért ismertetem itt is.   Hozzávalók: burgonya,  olaj,  só-bors,  füstölt pirospaprika,  majoránna (Mennyiségek tekintetében hallgass a szívedre és az ízlésedre. 😉)   Elkészítés: A burgonyákat alaposan megmossuk, és hasábokra vágjuk. Egy jókora befőttesüvegben összekeverjük a többi hozzávalót. Az üvegbe öntjük a krumpliszeleteket, majd jó alaposan összerázzuk. (Közben táncolni is lehet, ahogy én tettem a videóban.🙈) Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ebbe szórjuk a jól befűszerezett krumpli hasá...