Pogácsát sütöttem (vagy valami olyasmit). 😅 Frissen sülve kellemesen ropogós volt. Dobozban tároltam, így jól megpuhult. Tároltam?... Végül is 24 órán belül elfogyott.
A Vegán Haspók YouTube csatornán bemutattam ennek az
egyszerű receptnek az elkészítését. Ha kíváncsi vagy rá, “Pogácsa?” címen
megtalálod. 😉
Hozzávalók:
- 1 bögre őrölt zabpehely,
- fél bögre őrölt lenmag,
- fél bögre víz,
- 2 evőkanál sörélesztőpehely,
- másfél teáskanál só,
- ízlés szerint tetejére köménymag
Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan elkevertem.
Egy tálkába vizet készítettem, és nedves kézzel gombóckákat formáztam. Ezeket hosszúkás alakúvá gyúrtam, és ellapítottam.
Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam a pogikat, és előmelegített sütőben, 1800C-on 22 perc alatt készre sütöttem. Félidőben megfordítottam őket.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése