Ugrás a fő tartalomra

Cukormentes sütike

Bevallom, féltem elkészíteni, ám egy év hezitálás és bátorsággyűjtés után végre megcsináltam!! 😅Meglepően finom lett a végeredmény, érdemes kipróbálni. 😋

A receptről videó is készült, amelyet itt nézhetsz meg:

Cukormentes sütike

 Hozzávalók:

  • 2 érett banán,

  • 1 csomag étcsokis pudingpor,

  • 5 evőkanál kókuszreszelék,

  • 1 dl datolyaszirup (ettől finom karamellás íze lesz),

  • 3 evőkanál almaecet,

  • 1 dl növényi ital,

  • 2 dl őrölt zabpehely,

  • csipet só

  • 1 doboz ananászkonzerv


A pudinghoz:

  • 1 csomag pudingpor,

  • fél dl datolyaszirup,

  • 4 dl növényi ital,

  • csipet só


Elkészítés:

Mindenekelőtt elkészítettem a datolyaszirupot. Ehhez 20 szem magozott datolyát leöntöttem forró vízzel, és hagytam állni úgy négy órán keresztül, végül pedig alaposan összeturmixoltam.

A zabpehely és ananász kivételével a tészta összes hozzávalóját a turmixgépbe pakoltam, majd kb. egy percig turmixoltam.

A masszát egy tálba öntöttem, amit elkevertem a zabpehellyel. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakolgattam a lecsepegetett ananászt, elegyengettem rajta a masszát, majd előmelegített sütőben, közepes lángon 25 percig sütöttem.

Amikor kihűlt a tészta, egy tányér segítségével átfordítottam.

A pudingport a sziruppal, a csipet sóval és kb. fél deci növényi itallal csomómentesre kevertem. A többi italt hozzáadva sűrű krémmé főztem. Hagytam állni úgy negyed óráig, majd az ananászos rétegre borítottam, és elegyengettem.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az erőleves legyen veled

Ezekben a hideg időkben bizony meg kell támogatnunk a szervezetünket valami jóóóóó erős étellel. 😀 Remek alternatíva erre egy tányér forró, csípős erőleves, amelybe extra mennyiségű zöld hozzávalót főztünk bele. Remek szolgálatot fog tenni immunrendszerünk erősítésére, ellenállóképességünk növelésére. És persze az ízélmény sem elhanyagolható szempont. 😉 Hozzávalók: 5 nagy fej hagyma, 1 csomag vegyes zöldség, 1 csomag spenót, 3 evőkanál kókuszzsír, 3 teáskanál só, 2 teáskanál Erős Pista, 1 teáskanál őrölt gyömbér Elkészítés: Nekiveselkedtem, és a hagymákat félkarikákra vágtam. Egy edényben felhevítettem a kókuszzsírt, amelyen néhány perc alatt átfonnyasztottam a hagymát. Közben elkevertem a sóval és a gyömbérrel. Következett a sorban a vegyes zöldség és a spenót, majd az Erős Pista. Mind a fazékba kerültek, és rögvest fel is öntöttem az egészet 2 liter vízzel. Forrástól számítva 25 percig főztem. Jó étvágyat hozzá, és jó egészséget kívánok! 💓

Zelleres-babos "humusz"

Amikor a gyorsaság az elsődleges szempont, tökéletes ez a recept. Ezenfelül tápláló, könnyen beszerezhető alapanyagokból készül, és istenien finom! A receptről készült videó itt tekinthető meg:  Zelleres-babos "humusz" Hozzávalók: zellerlevél, 2 doboz csicseriborsó konzerv (lé nélkül), 1 doboz babkonzerv, 2-3 evőkanál őrölt lenmag, 1 evőkanál mustár, 2 teáskanál só, füstölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors Elkészítés: A hozzávalókat egész egyszerűen tálba raktam, és alaposan eldolgoztam botmixerrel. Jó étvágyat hozzá!

Élesztőpástétom

Oké, a neve talán elrettentő ennek a receptnek (fővés közben a szaga nemkülönben), ám higgy nekem, kipróbáltam többször is, és azt kell mondjam, hogy mennyei! Egy éjszakát pihentetve a hűtőben csodásan összeérnek az ízek, és az élesztőszag is eltűnik belőle. Hasznos információként megjegyezném, hogy nálam az egy bögre az pontosan 2,5 dl-t jelentett. Amint az a bejegyzés végén látható lesz a fotón, bizony egy receptnél nagyon nem mindegy, hogy mekkora is az a bögre. 😅 Hozzávalók: 1 bögre zsemlemorzsa, 1 dl hidegen sajtolt napraforgóolaj, 2 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 csomag élesztő (50 g-os), 1 bögre víz, 2 teáskanál só, őrölt bors, 1 teáskanál pirospaprika, 2 teáskanál őrölt kapor Előkészületek: A vöröshagymát apró kockákra vágtam, a fokhagymát megpucoltam és lezúztam. A bögrényi vízben elkevertem az élesztőt, és szép sorban beleszórtam az összes fűszert. Elkészítés: Egy serpenyőben felhevítettem az olajat, és aranybarnára pirítottam benn