Bevallom, féltem elkészíteni, ám egy év hezitálás és bátorsággyűjtés után végre megcsináltam!! 😅Meglepően finom lett a végeredmény, érdemes kipróbálni. 😋
A receptről videó is készült, amelyet itt nézhetsz meg:
Hozzávalók:
2 érett banán,
1 csomag étcsokis pudingpor,
5 evőkanál kókuszreszelék,
1 dl datolyaszirup (ettől finom karamellás íze lesz),
3 evőkanál almaecet,
1 dl növényi ital,
2 dl őrölt zabpehely,
csipet só
1 doboz ananászkonzerv
A pudinghoz:
1 csomag pudingpor,
fél dl datolyaszirup,
4 dl növényi ital,
csipet só
Elkészítés:
Mindenekelőtt elkészítettem a datolyaszirupot. Ehhez 20 szem magozott datolyát leöntöttem forró vízzel, és hagytam állni úgy négy órán keresztül, végül pedig alaposan összeturmixoltam.
A zabpehely és ananász kivételével a tészta összes hozzávalóját a turmixgépbe pakoltam, majd kb. egy percig turmixoltam.
A masszát egy tálba öntöttem, amit elkevertem a zabpehellyel. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakolgattam a lecsepegetett ananászt, elegyengettem rajta a masszát, majd előmelegített sütőben, közepes lángon 25 percig sütöttem.
Amikor kihűlt a tészta, egy tányér segítségével átfordítottam.
A pudingport a sziruppal, a csipet sóval és kb. fél deci növényi itallal csomómentesre kevertem. A többi italt hozzáadva sűrű krémmé főztem. Hagytam állni úgy negyed óráig, majd az ananászos rétegre borítottam, és elegyengettem.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése