Mi a manó az a pászka? 😏
Élesztő nélküli kenyér. A szegények kenyereként is
ismert.
Honnan ered?
“A kovásztalan kenyér, vagyis a pászka
(mácá, macesz, laska) volt a szegények és a rabszolgák kenyere. Nevezik
nyomorúság kenyerének (lehem óni) is, hiszen a rabszolgasorban tengődő zsidóság
ezt fogyasztotta napi eledelül. Az egyiptomi fogságból menekülő zsidóknak sem
volt ideje és módja megkeleszteni a tésztát.”
(Forrás: Fitt Nők blog)
Hála Istenkének, mi most nem egy nyomorúságos receptet fogunk kipróbálni, hanem egy mennyei édességet rakunk össze. 😊
És honnan szereztem ezt a végtelenül
egyszerű édességreceptet?
Vaníliakrémes szelet - 3 összetevőből
“Egyszerűen, könnyedén vegán” a csatorna
neve, amelyet érdemes megkukkantani, mert sok egyéb isteni étel elkészítését
mutatja be.
A saját videóm pedig itt tekinthető meg: Pudingos pászkasüti.
Hozzávalók:
- 6 lap pászka,
- 1 csomag pudingpor,
- 3,5 dl növényi ital,
- 2,5 evőkanál nádcukor
Elkészítés:
A pudingport és a cukrot csomómentesre
kevertem kb. fél dl növényi itallal.
Elkevertem a maradék “tejjel”, majd
közepes lángon sűrűre főztem.
Még forrón megkentem vele a
pászkalapokat, amelyeket egymásra rétegeztem.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése