Ugrás a fő tartalomra

Cukkinikrémleves

Általában az szokott történni, hogy az ember lánya felhívja az anyukáját, amikor el szeretne kérni egy receptet. Nálunk legutóbb ez éppen fordítva történt. 😃 Anyukám azért telefonált, hogy megtudakolja, hogyan is készítem az alábbi remek ételt. Lássuk!

Hozzávalók:
  • 4 evőkanál kókuszzsír,
  • 2 nagy cukkini,
  • 12 db lecsópaprika,
  • 2 fej lilahagyma,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 2 liter víz,
  • 2 dl szójajoghurt,
  • 6 teáskanál só,
  • frissen őrölt bors,
  • 3 teáskanál pirospaprika

Elkészítés:
Első körben mindent előkészítettem: feldaraboltam a hagymát, paprikát és a meghámozott, magjától megszabadított cukkinit; megpucoltam a fokhagymát; kimértem a joghurtot, és a kezem ügyébe raktam az összes többi hozzávalót. 😏

Egy tipp következik: a cukkini héja alatt egyfajta fura, sikamlós bevonat van, amit nagyon nehéz lemosni a kezünkről (ám ami nagyon jó hatással van az emésztésünkre). Éppen ezért, amikor cukkinit készítek elő, ezt mindig védőkesztyűben teszem.

Egy nagy edényben felmelegítettem a zsírt, és néhány percig pirítottam rajta a lilahagymát. Hozzátettem a feldarabolt paprikát, és közepes lángon, fedő alatt együtt sütöttem őket. Takarékra vettem a gázt, és a készülő finomsághoz tettem a zúzott fokhagymát, a fűszereket és a cukkinit. Mindezek után felöntöttem az egészet vízzel, felfőztem, és 30 perc alatt készre főztem a leveskét.

Utolsó mozzanatként elkevertem benne a joghurtot, és amint egy kicsikét kihűlt, botmixerrel pépesítettem.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zelleres-babos "humusz"

Amikor a gyorsaság az elsődleges szempont, tökéletes ez a recept. Ezenfelül tápláló, könnyen beszerezhető alapanyagokból készül, és istenien finom! A receptről készült videó itt tekinthető meg:  Zelleres-babos "humusz" Hozzávalók: zellerlevél, 2 doboz csicseriborsó konzerv (lé nélkül), 1 doboz babkonzerv, 2-3 evőkanál őrölt lenmag, 1 evőkanál mustár, 2 teáskanál só, füstölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors Elkészítés: A hozzávalókat egész egyszerűen tálba raktam, és alaposan eldolgoztam botmixerrel. Jó étvágyat hozzá!

Hapókos krumplikás papri

Nem, nem zakkantam meg😅, csak éppen derűs hangulatomban vagyok. (Ahogy az esetek kb. 90%-ában.😁) Szóval van ez a rém egyszerű recept, a paprikás krumpli. Hát én egy kicsit megbolondítottam ezzel-azzal. És jelentem, finom lett! 😊 A receptről videó is készült, amely a Vegán Haspók YouTube csatornán tekinthető meg.   Hozzávalók: 3 nagyobb krumpli, 2 szép padlizsán (lehetnek rosszarcúak is), 1 zellergumó, 2 fej hagyma, 1 liter víz, 2 evőkanálnyi napraforgó olaj, 3-4 teáskanál só, füstölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors ízlés szerint   Elkészítés: A felkockázott hagymákat lepirítottam némi olajon, közben fűszereztem. Erre jött a feldarabolt krumpli és zeller, majd 1 liter forró víz. Kb. negyed óráig főztem. Belekerült a padlizsán is, és újabb negyed óra fővés következett. És kész.

Vegán sajtos tészta

Mégis hogy a túróba lehet sajt nélkül sajtos tésztát készíteni?! 😅 Néhány egyszerű hozzávalóból, a varázslat pedig a sörélesztő pehelyben rejlik. Videó formájában itt tekintheted meg a receptet: Vegán sajtos tészta .   Hozzávalók: 4 szem krumpli, 3 sárgarépa, 2 fej vöröshagyma, 3 evőkanál sörélesztő pehely (ez adja a sajtos jelleget), 1 evőkanál kókuszzsír, fél teáskanál kurkuma, ízlés szerint só, bors, őrölt kömény, 1 csomag tetszőleges formájú tészta, 1 doboz tofu (lehetőség szerint füstölt ízű), szójaszósz   Elkészítés: A zöldségeket meghámoztam és felkockáztam. Egy edényben felolvasztottam a zsírt, erre borítottam a hagymát, sóztam, és aranybarnára pirítottam. Egy másik edényben feltettem főni a krumplit és a répát annyi vízben, ami éppen ellepte. Fűszereztem, és forrástól 20 percig főztem. A zöldségeket turmixgépbe kapartam, hozzáadtam 4 dl folyadékot, a lepirított hagymát, sörélesztőt, kurkumát, és krémesre turmixoltam. Közben kif...