Van az úgy, hogy az ember lánya valami pihe-puha, kényeztető
édességre vágyik, ami ráadásul hamar készen van. Pont az ilyen alkalmakkor
érdemes elővenni az alábbi receptet! 😉
Hozzávalók:
- 2 érett banán,
- 1 csésze liszt,
- 1 csésze növényi tej,
- 2 evőkanál juharszirup,
- 1 csomag sütőpor,
- fahéj,
- csipetnyi só,
- kókuszzsír a sütéshez
Elkészítés:
A banánt tálkába tettem, hozzáadtam a csipet sót,
juharszirupot és a fahéjat, majd egy villával alaposan összetörtem. Ezután
került bele apránként adagolva a liszt és a tej, végül a sütőpor. (Én házi
készítésű kakaós kókusztejet használtam, ezért a barna szín.)
Egy serpenyőben kevéske kókuszzsírt hevítettem, és elkezdtem
sütni a palacsintákat. Egészen kis adagokat sütöttem, és nem terítettem szét
őket vékonyra a serpenyőben. Közepesen erős lángon sütöttem mindkét oldalukat.
Csipkebogyólekvárral tálaltam.
Csipkebogyólekvárral tálaltam.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése