Ugrás a fő tartalomra

Villámgyors lecsós kuszkusz

Ez egy tipikusan olyan recept, amit akkor érdemes elővenni, amikor hirtelen valami könnyű, meleg finomságra vágyunk, amivel nincs sok macera. Érdemes azonban valamit rágcsálni mellé, vagy egy tartalmas leveskét követően elfogyasztani, mert önmagában eléggé könnyed étek, hamar meg lehet éhezni utána. Tortilla chips is illik hozzá, de el tudom képzelni egy-két szelet fokhagymás pirítóssal is. 😉

Hozzávalók:
  • 1 csomag kuszkusz (500 g),
  • 1 üveg hagymás lecsó,
  • 3 evőkanál tökmagolaj,
  • 4 fej hagyma,
  • 1 liter víz,
  • 2 teáskanál só,
  • frissen őrölt bors,
  • 1 teáskanál füstölt pirospaprika

Elkészítés:
Az apró kockákra vágott hagymát megdinszteltem a tökmagolajon, majd sóztam, borsoztam.

Ezután a serpenyőbe borítottam a kuszkuszt, és kb. 2 percig pirítottam erős lángon, folyamatosan kevergetve. Ráöntöttem a vizet, takarékra vettem a gázt, és az egészet elkevertem a füstölt pirospaprikával. Átkevertem, majd máris hozzáadtam a lecsót, amivel újabb 3 percig főztem.

Elzártam a gázt, lefedtem a finom étket, és hagytam állni egy kicsit.

Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Cukkinis-füstölt paprikás lecsó bográcsban

Végre itt a jó idő, miért ne lehetne kiköltöztetni a konyhánkat a kertbe? A dolgunk egyszerű: miközben szeretteinkkel elsörözgetünk, lustán figyelemmel kísérjük, hogyan rotyog a bográcsban mindaz, amit beledobáltunk. 😊 Hozzávalók: 3 db cukkini, 5 nagy fej vöröshagyma, 6 db tv paprika, 9 db paradicsom, só-bors kóstolás alapján, majoranna (nemigen fog érződni), 1 csomag füstölt pirospaprika (ez már fog), 5 evőkanál őrölt lenmag (ez adja hozzá az egészséges zsiradékot), 5 evőkanál sörélesztőpehely (elhagyható) Elkészítés: Mialatt férjem előhívta magából az ősembert, és tüzet csiholt, addig én szépen megtisztítottam és feldaraboltam az összes zöldséget (a cukkinit hámozva). A képen látható alkoholos ital nem tartozott a hozzávalók táborába, de szerintem nem tragédia, ha netalán “véletlenül” a bográcsba borul valami ilyesmi. 😅 Meglepő dolgot fogok mondani. Nem használtunk zsiradékot, mégis isteni lett a végeredmény! Először is a bográcsba öntöttem 1 liter viz...

Zelleres-babos "humusz"

Amikor a gyorsaság az elsődleges szempont, tökéletes ez a recept. Ezenfelül tápláló, könnyen beszerezhető alapanyagokból készül, és istenien finom! A receptről készült videó itt tekinthető meg:  Zelleres-babos "humusz" Hozzávalók: zellerlevél, 2 doboz csicseriborsó konzerv (lé nélkül), 1 doboz babkonzerv, 2-3 evőkanál őrölt lenmag, 1 evőkanál mustár, 2 teáskanál só, füstölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors Elkészítés: A hozzávalókat egész egyszerűen tálba raktam, és alaposan eldolgoztam botmixerrel. Jó étvágyat hozzá!

Krumpli rázva, nem keverve

Az elmúlt időben nemigen voltam aktív ezen a felületen. 😏 Sok változás történt az életemben, ahogyan bennem is. Blogomon valószínűleg továbbra is csak alkalomadtán bukkanok majd fel, viszont ha szeretnéd, követheted életem alakulását a Vegán Haspók nevű Instagram oldalamon és YouTube csatornámon, valamint személyes Instámon is ( oszlanszkyrita ) Az alábbi receptről készítettem egy videót ( Krumpli rázva, nem keverve ), ám a rend kedvéért ismertetem itt is.   Hozzávalók: burgonya,  olaj,  só-bors,  füstölt pirospaprika,  majoránna (Mennyiségek tekintetében hallgass a szívedre és az ízlésedre. 😉)   Elkészítés: A burgonyákat alaposan megmossuk, és hasábokra vágjuk. Egy jókora befőttesüvegben összekeverjük a többi hozzávalót. Az üvegbe öntjük a krumpliszeleteket, majd jó alaposan összerázzuk. (Közben táncolni is lehet, ahogy én tettem a videóban.🙈) Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ebbe szórjuk a jól befűszerezett krumpli hasá...