Ugrás a fő tartalomra

Villámgyors lecsós kuszkusz

Ez egy tipikusan olyan recept, amit akkor érdemes elővenni, amikor hirtelen valami könnyű, meleg finomságra vágyunk, amivel nincs sok macera. Érdemes azonban valamit rágcsálni mellé, vagy egy tartalmas leveskét követően elfogyasztani, mert önmagában eléggé könnyed étek, hamar meg lehet éhezni utána. Tortilla chips is illik hozzá, de el tudom képzelni egy-két szelet fokhagymás pirítóssal is. 😉

Hozzávalók:
  • 1 csomag kuszkusz (500 g),
  • 1 üveg hagymás lecsó,
  • 3 evőkanál tökmagolaj,
  • 4 fej hagyma,
  • 1 liter víz,
  • 2 teáskanál só,
  • frissen őrölt bors,
  • 1 teáskanál füstölt pirospaprika

Elkészítés:
Az apró kockákra vágott hagymát megdinszteltem a tökmagolajon, majd sóztam, borsoztam.

Ezután a serpenyőbe borítottam a kuszkuszt, és kb. 2 percig pirítottam erős lángon, folyamatosan kevergetve. Ráöntöttem a vizet, takarékra vettem a gázt, és az egészet elkevertem a füstölt pirospaprikával. Átkevertem, majd máris hozzáadtam a lecsót, amivel újabb 3 percig főztem.

Elzártam a gázt, lefedtem a finom étket, és hagytam állni egy kicsit.

Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zelleres-babos "humusz"

Amikor a gyorsaság az elsődleges szempont, tökéletes ez a recept. Ezenfelül tápláló, könnyen beszerezhető alapanyagokból készül, és istenien finom! A receptről készült videó itt tekinthető meg:  Zelleres-babos "humusz" Hozzávalók: zellerlevél, 2 doboz csicseriborsó konzerv (lé nélkül), 1 doboz babkonzerv, 2-3 evőkanál őrölt lenmag, 1 evőkanál mustár, 2 teáskanál só, füstölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors Elkészítés: A hozzávalókat egész egyszerűen tálba raktam, és alaposan eldolgoztam botmixerrel. Jó étvágyat hozzá!

Hapókos krumplikás papri

Nem, nem zakkantam meg😅, csak éppen derűs hangulatomban vagyok. (Ahogy az esetek kb. 90%-ában.😁) Szóval van ez a rém egyszerű recept, a paprikás krumpli. Hát én egy kicsit megbolondítottam ezzel-azzal. És jelentem, finom lett! 😊 A receptről videó is készült, amely a Vegán Haspók YouTube csatornán tekinthető meg.   Hozzávalók: 3 nagyobb krumpli, 2 szép padlizsán (lehetnek rosszarcúak is), 1 zellergumó, 2 fej hagyma, 1 liter víz, 2 evőkanálnyi napraforgó olaj, 3-4 teáskanál só, füstölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors ízlés szerint   Elkészítés: A felkockázott hagymákat lepirítottam némi olajon, közben fűszereztem. Erre jött a feldarabolt krumpli és zeller, majd 1 liter forró víz. Kb. negyed óráig főztem. Belekerült a padlizsán is, és újabb negyed óra fővés következett. És kész.

Krumpli rázva, nem keverve

Az elmúlt időben nemigen voltam aktív ezen a felületen. 😏 Sok változás történt az életemben, ahogyan bennem is. Blogomon valószínűleg továbbra is csak alkalomadtán bukkanok majd fel, viszont ha szeretnéd, követheted életem alakulását a Vegán Haspók nevű Instagram oldalamon és YouTube csatornámon, valamint személyes Instámon is ( oszlanszkyrita ) Az alábbi receptről készítettem egy videót ( Krumpli rázva, nem keverve ), ám a rend kedvéért ismertetem itt is.   Hozzávalók: burgonya,  olaj,  só-bors,  füstölt pirospaprika,  majoránna (Mennyiségek tekintetében hallgass a szívedre és az ízlésedre. 😉)   Elkészítés: A burgonyákat alaposan megmossuk, és hasábokra vágjuk. Egy jókora befőttesüvegben összekeverjük a többi hozzávalót. Az üvegbe öntjük a krumpliszeleteket, majd jó alaposan összerázzuk. (Közben táncolni is lehet, ahogy én tettem a videóban.🙈) Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ebbe szórjuk a jól befűszerezett krumpli hasá...