Férjemmel úgy döntöttünk, hogy elhagyjuk az étrendünkből a
glutént. Pánikra azonban semmi ok, szerencsére vannak nagyon jó kis
alternatívák a helyettesítésére. Rizstésztából például kiválóan elkészíthető
bármilyen, hagyományos módon ismert tésztaétel. 😉
Hozzávalók:
- 1 fej káposzta,
- 3 fej hagyma,
- 2 csomag rizstészta,
- 8 evőkanál kókuszzsír,
- 3 teáskanál só,
- őrölt bors (bőőőven),
- füstölt pirospaprika,
- Erős Pista (a bátrabbaknak)
Elkészítés:
A tésztát kicsit összetördeltem, hogy ne legyen
spagettitészta hosszúságú, majd lobogó sós vízben 8 percig főztem, és
leszűrtem. (A tésztavizet eltettem későbbre, kb. 1 liternyit.)
Felkockáztam a hagymát és a káposztát is. Utóbbi vészesen
nagy mennyiségnek tűnt, de ennyi tésztához végül nem lett sok.
Elővettem egy nagy fazekat, és a kókuszzsíron kicsit
megfonnyasztottam a hagymát. Ehhez először a káposzta harmadát adtam, majd
sóztam, borsoztam, löttyintettem egy keveset a tészta leszűrt levéből, és kb. 5
percig főztem közepes lángon. Közben néha átkevertem. Ezután jött a következő
egyharmadnyi rész, megint egy kis tésztalé, és újabb 5 perc főzés. Végül a
maradék káposzta is a fazékba került, valamint a tészta leve, a pirospaprika és
a csípős is.
Az egészet addig főztem, amíg a nagyobb káposztakockák még
enyhén roppanósak maradtak.
Közben észrevettem, hogy a leszűrt tészta olyan állapotba
került, ami valamilyen lé után kiáltott. Erre igen alkalmas volt a megfőtt
káposzta leve, amiből adtam hozzá néhány levesszedőnyivel.
Elővettem egy serpenyőt, és egy kevéske kókuszzsíron
alaposan lepirítottam benne egy rész káposztát. Ezt a műveletet még kétszer
megismételtem. Így sokkal jobb ízt kapott az elkészült étel.
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése