Ugrás a fő tartalomra

Vegán túrógombóc

Azok, akik teljes értékű növényi étrenden élnek, manapság kivételesen könnyű helyzetben vannak, ugyanis túlzás nélkül kijelenthető, hogy bármilyen hagyományos étel elkészíthető vegán változatban. 😍 Örök kedvencünk, a túrógombóc is élvezhető mindazok számára, akik elhagyták az állati termékeket.
Ebben a változatban nem zsemlemorzsában forgattam meg a gombócokat, hanem egyszerűen csak darált dióban. A végeredmény így is igazán finom lett! 😉

Hozzávalók:
  • 1 liter növényi tej,
  • 4 dl köles,
  • 7 evőkanál nádcukor,
  • 1 citrom leve,
  • darált dió,
  • csipet só
Elkészítés:
Első lépésként feltettem a tejet főni, és amikor láttam, hogy gőzölög, beleszórtam a cukrot, a kölest, és a csipet sót. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve 12 percig főztem (amíg jól besűrűsödött). Aztán hagytam kihűlni.
A citromot belefacsartam a kihűlt masszába, és az egészet alaposan átkavartam.

Előkészítettem a darált diót, majd egy vizes tálkát, és megnedvesített kézzel gombócokat formáztam a finomságból. A gombócokat meghempergettem a darált dióban, és az elkészült csemegét hűtőbe tettem.

A massza felénél járhattam, amikor meguntam a gombócgyártást, ezért a maradék darált diót egyszerűen beleszórtam, és adtam hozzá két evőkanál szilvalekvárt. Az egészet alaposan összekevertem, amit a férjemmel ily’ módon fogyasztottuk el, igen jóízűen. 😋

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az erőleves legyen veled

Ezekben a hideg időkben bizony meg kell támogatnunk a szervezetünket valami jóóóóó erős étellel. 😀 Remek alternatíva erre egy tányér forró, csípős erőleves, amelybe extra mennyiségű zöld hozzávalót főztünk bele. Remek szolgálatot fog tenni immunrendszerünk erősítésére, ellenállóképességünk növelésére. És persze az ízélmény sem elhanyagolható szempont. 😉 Hozzávalók: 5 nagy fej hagyma, 1 csomag vegyes zöldség, 1 csomag spenót, 3 evőkanál kókuszzsír, 3 teáskanál só, 2 teáskanál Erős Pista, 1 teáskanál őrölt gyömbér Elkészítés: Nekiveselkedtem, és a hagymákat félkarikákra vágtam. Egy edényben felhevítettem a kókuszzsírt, amelyen néhány perc alatt átfonnyasztottam a hagymát. Közben elkevertem a sóval és a gyömbérrel. Következett a sorban a vegyes zöldség és a spenót, majd az Erős Pista. Mind a fazékba kerültek, és rögvest fel is öntöttem az egészet 2 liter vízzel. Forrástól számítva 25 percig főztem. Jó étvágyat hozzá, és jó egészséget kívánok! 💓

Zelleres-babos "humusz"

Amikor a gyorsaság az elsődleges szempont, tökéletes ez a recept. Ezenfelül tápláló, könnyen beszerezhető alapanyagokból készül, és istenien finom! A receptről készült videó itt tekinthető meg:  Zelleres-babos "humusz" Hozzávalók: zellerlevél, 2 doboz csicseriborsó konzerv (lé nélkül), 1 doboz babkonzerv, 2-3 evőkanál őrölt lenmag, 1 evőkanál mustár, 2 teáskanál só, füstölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors Elkészítés: A hozzávalókat egész egyszerűen tálba raktam, és alaposan eldolgoztam botmixerrel. Jó étvágyat hozzá!

Élesztőpástétom

Oké, a neve talán elrettentő ennek a receptnek (fővés közben a szaga nemkülönben), ám higgy nekem, kipróbáltam többször is, és azt kell mondjam, hogy mennyei! Egy éjszakát pihentetve a hűtőben csodásan összeérnek az ízek, és az élesztőszag is eltűnik belőle. Hasznos információként megjegyezném, hogy nálam az egy bögre az pontosan 2,5 dl-t jelentett. Amint az a bejegyzés végén látható lesz a fotón, bizony egy receptnél nagyon nem mindegy, hogy mekkora is az a bögre. 😅 Hozzávalók: 1 bögre zsemlemorzsa, 1 dl hidegen sajtolt napraforgóolaj, 2 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 csomag élesztő (50 g-os), 1 bögre víz, 2 teáskanál só, őrölt bors, 1 teáskanál pirospaprika, 2 teáskanál őrölt kapor Előkészületek: A vöröshagymát apró kockákra vágtam, a fokhagymát megpucoltam és lezúztam. A bögrényi vízben elkevertem az élesztőt, és szép sorban beleszórtam az összes fűszert. Elkészítés: Egy serpenyőben felhevítettem az olajat, és aranybarnára pirítottam benn