Ugrás a fő tartalomra

Vegán túrógombóc

Azok, akik teljes értékű növényi étrenden élnek, manapság kivételesen könnyű helyzetben vannak, ugyanis túlzás nélkül kijelenthető, hogy bármilyen hagyományos étel elkészíthető vegán változatban. 😍 Örök kedvencünk, a túrógombóc is élvezhető mindazok számára, akik elhagyták az állati termékeket.
Ebben a változatban nem zsemlemorzsában forgattam meg a gombócokat, hanem egyszerűen csak darált dióban. A végeredmény így is igazán finom lett! 😉

Hozzávalók:
  • 1 liter növényi tej,
  • 4 dl köles,
  • 7 evőkanál nádcukor,
  • 1 citrom leve,
  • darált dió,
  • csipet só
Elkészítés:
Első lépésként feltettem a tejet főni, és amikor láttam, hogy gőzölög, beleszórtam a cukrot, a kölest, és a csipet sót. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve 12 percig főztem (amíg jól besűrűsödött). Aztán hagytam kihűlni.
A citromot belefacsartam a kihűlt masszába, és az egészet alaposan átkavartam.

Előkészítettem a darált diót, majd egy vizes tálkát, és megnedvesített kézzel gombócokat formáztam a finomságból. A gombócokat meghempergettem a darált dióban, és az elkészült csemegét hűtőbe tettem.

A massza felénél járhattam, amikor meguntam a gombócgyártást, ezért a maradék darált diót egyszerűen beleszórtam, és adtam hozzá két evőkanál szilvalekvárt. Az egészet alaposan összekevertem, amit a férjemmel ily’ módon fogyasztottuk el, igen jóízűen. 😋

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Krumpli rázva, nem keverve

Az elmúlt időben nemigen voltam aktív ezen a felületen. 😏 Sok változás történt az életemben, ahogyan bennem is. Blogomon valószínűleg továbbra is csak alkalomadtán bukkanok majd fel, viszont ha szeretnéd, követheted életem alakulását a Vegán Haspók nevű Instagram oldalamon és YouTube csatornámon, valamint személyes Instámon is ( oszlanszkyrita ) Az alábbi receptről készítettem egy videót ( Krumpli rázva, nem keverve ), ám a rend kedvéért ismertetem itt is.   Hozzávalók: burgonya,  olaj,  só-bors,  füstölt pirospaprika,  majoránna (Mennyiségek tekintetében hallgass a szívedre és az ízlésedre. 😉)   Elkészítés: A burgonyákat alaposan megmossuk, és hasábokra vágjuk. Egy jókora befőttesüvegben összekeverjük a többi hozzávalót. Az üvegbe öntjük a krumpliszeleteket, majd jó alaposan összerázzuk. (Közben táncolni is lehet, ahogy én tettem a videóban.🙈) Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ebbe szórjuk a jól befűszerezett krumpli hasá...

Zelleres-babos "humusz"

Amikor a gyorsaság az elsődleges szempont, tökéletes ez a recept. Ezenfelül tápláló, könnyen beszerezhető alapanyagokból készül, és istenien finom! A receptről készült videó itt tekinthető meg:  Zelleres-babos "humusz" Hozzávalók: zellerlevél, 2 doboz csicseriborsó konzerv (lé nélkül), 1 doboz babkonzerv, 2-3 evőkanál őrölt lenmag, 1 evőkanál mustár, 2 teáskanál só, füstölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors Elkészítés: A hozzávalókat egész egyszerűen tálba raktam, és alaposan eldolgoztam botmixerrel. Jó étvágyat hozzá!

Hapókos krumplikás papri

Nem, nem zakkantam meg😅, csak éppen derűs hangulatomban vagyok. (Ahogy az esetek kb. 90%-ában.😁) Szóval van ez a rém egyszerű recept, a paprikás krumpli. Hát én egy kicsit megbolondítottam ezzel-azzal. És jelentem, finom lett! 😊 A receptről videó is készült, amely a Vegán Haspók YouTube csatornán tekinthető meg.   Hozzávalók: 3 nagyobb krumpli, 2 szép padlizsán (lehetnek rosszarcúak is), 1 zellergumó, 2 fej hagyma, 1 liter víz, 2 evőkanálnyi napraforgó olaj, 3-4 teáskanál só, füstölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors ízlés szerint   Elkészítés: A felkockázott hagymákat lepirítottam némi olajon, közben fűszereztem. Erre jött a feldarabolt krumpli és zeller, majd 1 liter forró víz. Kb. negyed óráig főztem. Belekerült a padlizsán is, és újabb negyed óra fővés következett. És kész.