Ugrás a fő tartalomra

Vegán túrógombóc

Azok, akik teljes értékű növényi étrenden élnek, manapság kivételesen könnyű helyzetben vannak, ugyanis túlzás nélkül kijelenthető, hogy bármilyen hagyományos étel elkészíthető vegán változatban. 😍 Örök kedvencünk, a túrógombóc is élvezhető mindazok számára, akik elhagyták az állati termékeket.
Ebben a változatban nem zsemlemorzsában forgattam meg a gombócokat, hanem egyszerűen csak darált dióban. A végeredmény így is igazán finom lett! 😉

Hozzávalók:
  • 1 liter növényi tej,
  • 4 dl köles,
  • 7 evőkanál nádcukor,
  • 1 citrom leve,
  • darált dió,
  • csipet só
Elkészítés:
Első lépésként feltettem a tejet főni, és amikor láttam, hogy gőzölög, beleszórtam a cukrot, a kölest, és a csipet sót. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve 12 percig főztem (amíg jól besűrűsödött). Aztán hagytam kihűlni.
A citromot belefacsartam a kihűlt masszába, és az egészet alaposan átkavartam.

Előkészítettem a darált diót, majd egy vizes tálkát, és megnedvesített kézzel gombócokat formáztam a finomságból. A gombócokat meghempergettem a darált dióban, és az elkészült csemegét hűtőbe tettem.

A massza felénél járhattam, amikor meguntam a gombócgyártást, ezért a maradék darált diót egyszerűen beleszórtam, és adtam hozzá két evőkanál szilvalekvárt. Az egészet alaposan összekevertem, amit a férjemmel ily’ módon fogyasztottuk el, igen jóízűen. 😋

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zelleres-babos "humusz"

Amikor a gyorsaság az elsődleges szempont, tökéletes ez a recept. Ezenfelül tápláló, könnyen beszerezhető alapanyagokból készül, és istenien finom! A receptről készült videó itt tekinthető meg:  Zelleres-babos "humusz" Hozzávalók: zellerlevél, 2 doboz csicseriborsó konzerv (lé nélkül), 1 doboz babkonzerv, 2-3 evőkanál őrölt lenmag, 1 evőkanál mustár, 2 teáskanál só, füstölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors Elkészítés: A hozzávalókat egész egyszerűen tálba raktam, és alaposan eldolgoztam botmixerrel. Jó étvágyat hozzá!

Hapókos krumplikás papri

Nem, nem zakkantam meg😅, csak éppen derűs hangulatomban vagyok. (Ahogy az esetek kb. 90%-ában.😁) Szóval van ez a rém egyszerű recept, a paprikás krumpli. Hát én egy kicsit megbolondítottam ezzel-azzal. És jelentem, finom lett! 😊 A receptről videó is készült, amely a Vegán Haspók YouTube csatornán tekinthető meg.   Hozzávalók: 3 nagyobb krumpli, 2 szép padlizsán (lehetnek rosszarcúak is), 1 zellergumó, 2 fej hagyma, 1 liter víz, 2 evőkanálnyi napraforgó olaj, 3-4 teáskanál só, füstölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors ízlés szerint   Elkészítés: A felkockázott hagymákat lepirítottam némi olajon, közben fűszereztem. Erre jött a feldarabolt krumpli és zeller, majd 1 liter forró víz. Kb. negyed óráig főztem. Belekerült a padlizsán is, és újabb negyed óra fővés következett. És kész.

Vegán sajtos tészta

Mégis hogy a túróba lehet sajt nélkül sajtos tésztát készíteni?! 😅 Néhány egyszerű hozzávalóból, a varázslat pedig a sörélesztő pehelyben rejlik. Videó formájában itt tekintheted meg a receptet: Vegán sajtos tészta .   Hozzávalók: 4 szem krumpli, 3 sárgarépa, 2 fej vöröshagyma, 3 evőkanál sörélesztő pehely (ez adja a sajtos jelleget), 1 evőkanál kókuszzsír, fél teáskanál kurkuma, ízlés szerint só, bors, őrölt kömény, 1 csomag tetszőleges formájú tészta, 1 doboz tofu (lehetőség szerint füstölt ízű), szójaszósz   Elkészítés: A zöldségeket meghámoztam és felkockáztam. Egy edényben felolvasztottam a zsírt, erre borítottam a hagymát, sóztam, és aranybarnára pirítottam. Egy másik edényben feltettem főni a krumplit és a répát annyi vízben, ami éppen ellepte. Fűszereztem, és forrástól 20 percig főztem. A zöldségeket turmixgépbe kapartam, hozzáadtam 4 dl folyadékot, a lepirított hagymát, sörélesztőt, kurkumát, és krémesre turmixoltam. Közben kif...