Amikor az ember idő szűkében szenved, bizony jól jön egy
olyan recept, amelyik gyorsan elkészül, laktató, tápláló, és nem utolsósorban
finom is. Az alábbi étek ezeknek a kritériumoknak mind megfelel. 😉
Hozzávalók:
- 1 csomag tészta,
- 2 óriási vöröshagyma,
- 8 gerezd fokhagyma,
- 4 db piros tv paprika,
- 1 kis üveges gomba,
- 1 konzerv paradicsomos bab,
- 1 üveg bolognai mártás,
- 4 evőkanál kókuszzsír,
- 2 teáskanál só,
- őrölt bors,
- 1 teáskanál őrölt kömény
Elkészítés:
Először a tésztát odatettem főni.
Közben a hagymákat megtisztítottam, a paprikát összevágtam,
és a gombáról leöntöttem a levet.
Mire mindezzel végeztem, és a vöröshagymát is felkockáztam,
megfőtt a tészta.
Elővettem egy edényt, amelyben felhevítettem a kókuszzsírt,
majd átpirítottam rajta a vöröshagymát. Közben sóztam, borsoztam, és megszórtam
őrölt köménnyel. Hozzáadtam az összezúzott fokhagymát, és ezzel is pirítottam
úgy egy percig, de közben folyamatosan kavargattam.
Az edénybe került a paprika és a gomba is, majd a tészta
felfogott levéből ráöntöttem két levesszedőnyit. Fedő alatt, közepes lángon 10
percig főztem.
Végezetül a készülő eledelbe került a babkonzerv és a
bolognai mártás is, amivel újabb két percig hagytam rotyogni.
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése