Ugrás a fő tartalomra

Mákos-zabos borzaska avokádókrémmel

Egy nagyon kedves ismerősömtől, Carlottától kaptam egy szép, érett avokádót. 💝 Ez indította el bennem az ötletet, hogy mi lenne, ha készítenék belőle valami finom édességet.
Először arra gondoltam, hogy beledolgozom magába a süteménybe, ám inkább egy isteni krémet raktam össze ebből a “zöld-ségből”.
Legutóbb csak nagy szemű zabpelyhet találtam a boltban, és bevallom, idő szűkében voltam, ezért nem daráltam le a tésztához. De semmi baj, mert így a végeredmény egy kissé ropogós, a krémmel igazán jól harmonizáló finomság lett. 😋

Hozzávalók a tésztához:
  • 1 banán,
  • 5 evőkanál nádcukor,
  • 3 evőkanál almaecet,
  • 2 evőkanál olvasztott kókuszzsír,
  • 1 dl növényi tej,
  • 2 dl őrölt mák,
  • 4 dl nagy szemű zabpehely,
  • 1 marék mazsola,
  • 1 csomag sütőpor,
  • csipet só
A krémhez:
  • 2 banán,
  • 1 érett avokádó,
  • 2 evőkanál kakaópor,
  • 2 evőkanál nádcukor,
  • csipetnyi só

Elkészítés:
Egy tálban villával összetörtem a banánt, majd hozzáadtam a cukrot, kókuszzsírt, mazsolát, és a csipet sót. Ezt az egészet elkevertem. Nemes egyszerűséggel a maradék hozzávalókat is a tálba küldtem, alaposan eldolgoztam a masszát, és 40 percre sorsára hagytam, hogy a zabpehely magszívja magát.
Közben egy másik tálban szintén összetörtem villával a két banánt és az avokádót. Hozzáraktam a csipet sót, kakaóport és cukrot, jól elkevertem, és ezzel készen is voltam a krémmel.

Egy tortaformát kibéleltem sütőpapírral, és szépen elegyengettem benne a mákos masszát. Egy kanál segítségével le is lapítgattam.

Előmelegített sütőben, 1900C-on fél óráig sütöttem, amíg szép aranybarna színt kapott, és a széle ropogós lett.
Az elkészült süteményt egy tányérra borítottam, hagytam kihűlni, végezetül elkentem rajta a finom avokádókrémet.
Jó étvágyat hozzá! 😊

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Cukkinis-füstölt paprikás lecsó bográcsban

Végre itt a jó idő, miért ne lehetne kiköltöztetni a konyhánkat a kertbe? A dolgunk egyszerű: miközben szeretteinkkel elsörözgetünk, lustán figyelemmel kísérjük, hogyan rotyog a bográcsban mindaz, amit beledobáltunk. 😊 Hozzávalók: 3 db cukkini, 5 nagy fej vöröshagyma, 6 db tv paprika, 9 db paradicsom, só-bors kóstolás alapján, majoranna (nemigen fog érződni), 1 csomag füstölt pirospaprika (ez már fog), 5 evőkanál őrölt lenmag (ez adja hozzá az egészséges zsiradékot), 5 evőkanál sörélesztőpehely (elhagyható) Elkészítés: Mialatt férjem előhívta magából az ősembert, és tüzet csiholt, addig én szépen megtisztítottam és feldaraboltam az összes zöldséget (a cukkinit hámozva). A képen látható alkoholos ital nem tartozott a hozzávalók táborába, de szerintem nem tragédia, ha netalán “véletlenül” a bográcsba borul valami ilyesmi. 😅 Meglepő dolgot fogok mondani. Nem használtunk zsiradékot, mégis isteni lett a végeredmény! Először is a bográcsba öntöttem 1 liter viz...

Zelleres-babos "humusz"

Amikor a gyorsaság az elsődleges szempont, tökéletes ez a recept. Ezenfelül tápláló, könnyen beszerezhető alapanyagokból készül, és istenien finom! A receptről készült videó itt tekinthető meg:  Zelleres-babos "humusz" Hozzávalók: zellerlevél, 2 doboz csicseriborsó konzerv (lé nélkül), 1 doboz babkonzerv, 2-3 evőkanál őrölt lenmag, 1 evőkanál mustár, 2 teáskanál só, füstölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors Elkészítés: A hozzávalókat egész egyszerűen tálba raktam, és alaposan eldolgoztam botmixerrel. Jó étvágyat hozzá!

Krumpli rázva, nem keverve

Az elmúlt időben nemigen voltam aktív ezen a felületen. 😏 Sok változás történt az életemben, ahogyan bennem is. Blogomon valószínűleg továbbra is csak alkalomadtán bukkanok majd fel, viszont ha szeretnéd, követheted életem alakulását a Vegán Haspók nevű Instagram oldalamon és YouTube csatornámon, valamint személyes Instámon is ( oszlanszkyrita ) Az alábbi receptről készítettem egy videót ( Krumpli rázva, nem keverve ), ám a rend kedvéért ismertetem itt is.   Hozzávalók: burgonya,  olaj,  só-bors,  füstölt pirospaprika,  majoránna (Mennyiségek tekintetében hallgass a szívedre és az ízlésedre. 😉)   Elkészítés: A burgonyákat alaposan megmossuk, és hasábokra vágjuk. Egy jókora befőttesüvegben összekeverjük a többi hozzávalót. Az üvegbe öntjük a krumpliszeleteket, majd jó alaposan összerázzuk. (Közben táncolni is lehet, ahogy én tettem a videóban.🙈) Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ebbe szórjuk a jól befűszerezett krumpli hasá...