Ugrás a fő tartalomra

Bőséges házi tortilla tál

Viva la vegan mexicano alimento! 😀 Éljen a vegán mexikói étel! A Google-szótárral fordítottam le ezt a mondatot, szóval bocsi, ha netán nem lenne helyes.

A nyaralásunk alatt egyik nap férjemmel felkerestünk egy mexikói kajáldát. Csodamód vegán ételek közül is tudtunk választani magunknak. 😊 Valami isteni finom tortilla tálat (is) ettünk, ami megihlette az alábbi receptet. Lássuk, hogyan készül!

 

Hozzávalók:

  • fél csomag quinoa (500 g-osat vettem),
  • 3 nagyobb fej vöröshagyma,
  • 1 konzerv gomba,
  • 1 doboz babkonzerv (én fekete babot használtam),
  • 1 doboz csemegekukorica,
  • 3 evőkanál kókuszzsír,
  • sós tortilla chips,
  • 4 teáskanál só

 

Elkészítés:

Kétszeres mennyiségű vízben, két teáskanál sóval odatettem a quinoát főni. Ez 20 perc alatt meg is volt.

Addig durvára vágtam a hagymákat, amivel a munka fárasztóbb részét le is tudtam. 😅

Egy serpenyőben felhevítettem a zsírt, majd újabb 2 teáskanál só kíséretében megpirítottam rajta a hagymát. Félúton hozzákevertem a lecsepegtetett gombát, amivel fedő nélkül pirítottam jó 5 percig. 

Elővettem egy jénai tálat, amibe előbb beleszedtem a quinoát, majd ráborítottam a hagymás gombát, a babot, végül a kukoricát.

Az egészet alaposan átkevertem, a tetejére tortilla chipset morzsoltam, és ezzel el is készültem a gyors, finom és laktató eledellel.

Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az erőleves legyen veled

Ezekben a hideg időkben bizony meg kell támogatnunk a szervezetünket valami jóóóóó erős étellel. 😀 Remek alternatíva erre egy tányér forró, csípős erőleves, amelybe extra mennyiségű zöld hozzávalót főztünk bele. Remek szolgálatot fog tenni immunrendszerünk erősítésére, ellenállóképességünk növelésére. És persze az ízélmény sem elhanyagolható szempont. 😉 Hozzávalók: 5 nagy fej hagyma, 1 csomag vegyes zöldség, 1 csomag spenót, 3 evőkanál kókuszzsír, 3 teáskanál só, 2 teáskanál Erős Pista, 1 teáskanál őrölt gyömbér Elkészítés: Nekiveselkedtem, és a hagymákat félkarikákra vágtam. Egy edényben felhevítettem a kókuszzsírt, amelyen néhány perc alatt átfonnyasztottam a hagymát. Közben elkevertem a sóval és a gyömbérrel. Következett a sorban a vegyes zöldség és a spenót, majd az Erős Pista. Mind a fazékba kerültek, és rögvest fel is öntöttem az egészet 2 liter vízzel. Forrástól számítva 25 percig főztem. Jó étvágyat hozzá, és jó egészséget kívánok! 💓

Zelleres-babos "humusz"

Amikor a gyorsaság az elsődleges szempont, tökéletes ez a recept. Ezenfelül tápláló, könnyen beszerezhető alapanyagokból készül, és istenien finom! A receptről készült videó itt tekinthető meg:  Zelleres-babos "humusz" Hozzávalók: zellerlevél, 2 doboz csicseriborsó konzerv (lé nélkül), 1 doboz babkonzerv, 2-3 evőkanál őrölt lenmag, 1 evőkanál mustár, 2 teáskanál só, füstölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors Elkészítés: A hozzávalókat egész egyszerűen tálba raktam, és alaposan eldolgoztam botmixerrel. Jó étvágyat hozzá!

Élesztőpástétom

Oké, a neve talán elrettentő ennek a receptnek (fővés közben a szaga nemkülönben), ám higgy nekem, kipróbáltam többször is, és azt kell mondjam, hogy mennyei! Egy éjszakát pihentetve a hűtőben csodásan összeérnek az ízek, és az élesztőszag is eltűnik belőle. Hasznos információként megjegyezném, hogy nálam az egy bögre az pontosan 2,5 dl-t jelentett. Amint az a bejegyzés végén látható lesz a fotón, bizony egy receptnél nagyon nem mindegy, hogy mekkora is az a bögre. 😅 Hozzávalók: 1 bögre zsemlemorzsa, 1 dl hidegen sajtolt napraforgóolaj, 2 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 csomag élesztő (50 g-os), 1 bögre víz, 2 teáskanál só, őrölt bors, 1 teáskanál pirospaprika, 2 teáskanál őrölt kapor Előkészületek: A vöröshagymát apró kockákra vágtam, a fokhagymát megpucoltam és lezúztam. A bögrényi vízben elkevertem az élesztőt, és szép sorban beleszórtam az összes fűszert. Elkészítés: Egy serpenyőben felhevítettem az olajat, és aranybarnára pirítottam benn