Viva la vegan mexicano alimento! 😀 Éljen a vegán mexikói étel! A Google-szótárral fordítottam le ezt a mondatot, szóval bocsi, ha netán nem lenne helyes.
A nyaralásunk alatt egyik nap férjemmel felkerestünk egy mexikói kajáldát. Csodamód vegán ételek közül is tudtunk választani magunknak. 😊 Valami isteni finom tortilla tálat (is) ettünk, ami megihlette az alábbi receptet. Lássuk, hogyan készül!
Hozzávalók:
- fél csomag quinoa (500 g-osat vettem),
- 3 nagyobb fej vöröshagyma,
- 1 konzerv gomba,
- 1 doboz babkonzerv (én fekete babot használtam),
- 1 doboz csemegekukorica,
- 3 evőkanál kókuszzsír,
- sós tortilla chips,
- 4 teáskanál só
Elkészítés:
Kétszeres mennyiségű vízben, két teáskanál sóval odatettem a quinoát főni. Ez 20 perc alatt meg is volt.
Addig durvára vágtam a hagymákat, amivel a munka fárasztóbb részét le is tudtam. 😅
Egy serpenyőben felhevítettem a zsírt, majd újabb 2 teáskanál só kíséretében megpirítottam rajta a hagymát. Félúton hozzákevertem a lecsepegtetett gombát, amivel fedő nélkül pirítottam jó 5 percig.
Elővettem egy jénai tálat, amibe előbb beleszedtem a quinoát, majd ráborítottam a hagymás gombát, a babot, végül a kukoricát.
Az egészet alaposan átkevertem, a tetejére tortilla chipset morzsoltam, és ezzel el is készültem a gyors, finom és laktató eledellel.
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése