Ugrás a fő tartalomra

Bőséges házi tortilla tál

Viva la vegan mexicano alimento! 😀 Éljen a vegán mexikói étel! A Google-szótárral fordítottam le ezt a mondatot, szóval bocsi, ha netán nem lenne helyes.

A nyaralásunk alatt egyik nap férjemmel felkerestünk egy mexikói kajáldát. Csodamód vegán ételek közül is tudtunk választani magunknak. 😊 Valami isteni finom tortilla tálat (is) ettünk, ami megihlette az alábbi receptet. Lássuk, hogyan készül!

 

Hozzávalók:

  • fél csomag quinoa (500 g-osat vettem),
  • 3 nagyobb fej vöröshagyma,
  • 1 konzerv gomba,
  • 1 doboz babkonzerv (én fekete babot használtam),
  • 1 doboz csemegekukorica,
  • 3 evőkanál kókuszzsír,
  • sós tortilla chips,
  • 4 teáskanál só

 

Elkészítés:

Kétszeres mennyiségű vízben, két teáskanál sóval odatettem a quinoát főni. Ez 20 perc alatt meg is volt.

Addig durvára vágtam a hagymákat, amivel a munka fárasztóbb részét le is tudtam. 😅

Egy serpenyőben felhevítettem a zsírt, majd újabb 2 teáskanál só kíséretében megpirítottam rajta a hagymát. Félúton hozzákevertem a lecsepegtetett gombát, amivel fedő nélkül pirítottam jó 5 percig. 

Elővettem egy jénai tálat, amibe előbb beleszedtem a quinoát, majd ráborítottam a hagymás gombát, a babot, végül a kukoricát.

Az egészet alaposan átkevertem, a tetejére tortilla chipset morzsoltam, és ezzel el is készültem a gyors, finom és laktató eledellel.

Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zelleres-babos "humusz"

Amikor a gyorsaság az elsődleges szempont, tökéletes ez a recept. Ezenfelül tápláló, könnyen beszerezhető alapanyagokból készül, és istenien finom! A receptről készült videó itt tekinthető meg:  Zelleres-babos "humusz" Hozzávalók: zellerlevél, 2 doboz csicseriborsó konzerv (lé nélkül), 1 doboz babkonzerv, 2-3 evőkanál őrölt lenmag, 1 evőkanál mustár, 2 teáskanál só, füstölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors Elkészítés: A hozzávalókat egész egyszerűen tálba raktam, és alaposan eldolgoztam botmixerrel. Jó étvágyat hozzá!

Hapókos krumplikás papri

Nem, nem zakkantam meg😅, csak éppen derűs hangulatomban vagyok. (Ahogy az esetek kb. 90%-ában.😁) Szóval van ez a rém egyszerű recept, a paprikás krumpli. Hát én egy kicsit megbolondítottam ezzel-azzal. És jelentem, finom lett! 😊 A receptről videó is készült, amely a Vegán Haspók YouTube csatornán tekinthető meg.   Hozzávalók: 3 nagyobb krumpli, 2 szép padlizsán (lehetnek rosszarcúak is), 1 zellergumó, 2 fej hagyma, 1 liter víz, 2 evőkanálnyi napraforgó olaj, 3-4 teáskanál só, füstölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors ízlés szerint   Elkészítés: A felkockázott hagymákat lepirítottam némi olajon, közben fűszereztem. Erre jött a feldarabolt krumpli és zeller, majd 1 liter forró víz. Kb. negyed óráig főztem. Belekerült a padlizsán is, és újabb negyed óra fővés következett. És kész.

Vegán sajtos tészta

Mégis hogy a túróba lehet sajt nélkül sajtos tésztát készíteni?! 😅 Néhány egyszerű hozzávalóból, a varázslat pedig a sörélesztő pehelyben rejlik. Videó formájában itt tekintheted meg a receptet: Vegán sajtos tészta .   Hozzávalók: 4 szem krumpli, 3 sárgarépa, 2 fej vöröshagyma, 3 evőkanál sörélesztő pehely (ez adja a sajtos jelleget), 1 evőkanál kókuszzsír, fél teáskanál kurkuma, ízlés szerint só, bors, őrölt kömény, 1 csomag tetszőleges formájú tészta, 1 doboz tofu (lehetőség szerint füstölt ízű), szójaszósz   Elkészítés: A zöldségeket meghámoztam és felkockáztam. Egy edényben felolvasztottam a zsírt, erre borítottam a hagymát, sóztam, és aranybarnára pirítottam. Egy másik edényben feltettem főni a krumplit és a répát annyi vízben, ami éppen ellepte. Fűszereztem, és forrástól 20 percig főztem. A zöldségeket turmixgépbe kapartam, hozzáadtam 4 dl folyadékot, a lepirított hagymát, sörélesztőt, kurkumát, és krémesre turmixoltam. Közben kif...