Ugrás a fő tartalomra

Gombás chilisbab fasírt

Elképzelni sem tudok ennél egyszerűbb, gyorsabb és finomabb fasírtot!

Az eredeti receptben nem szerepelt a gomba, de gondoltam, ugyan mi baj lehet abból, ha beleteszem. Hát nem is lett belőle semmi baj! 😅

Ezzel a recepttel roppant egyszerű dolgunk lesz: csak össze kell dolgozni a hozzávalókat, és pillanatok alatt kisütni.

 

Hozzávalók:

  • 1 konzerv chilisbab,
  • 1 konzerv gomba (lé nélkül),
  • 2 közepes fej vöröshagyma,
  • 4 dl apró szemű zabpehely,
  • 2 teáskanál só,
  • 1 teáskanál őrölt kömény,
  • 1 teáskanál Erős Pista,
  • kókuszzsír a sütéshez

 

Elkészítés:

Egy tálba kanalaztam a konzerveket, hozzáadtam a durvára vágott hagymát, fűszereztem, majd elkezdtem összedolgozni a botmixerrel. Félúton a zabpelyhet is beleszórtam, és azzal is alaposan eldolgoztam.

Hagytam állni úgy 15 percig.

Elővettem egy serpenyőt, és kb. két evőkanálnyi kókuszzsírt hevítettem benne. Egy kanál segítségével halmocskákat pöttyintettem a serpenyőbe, majd kicsit ellapogattam őket. Közepes lángon sütöttem mindkét oldalukat durván 2-2 percig.

Végül a kész finomságot párolt quinoával és csemegeubival tálaltam.

Megjegyzés: aki nem szereti a brutál csípős dolgokat, az kihagyhatja az Erős Pistát.

Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zelleres-babos "humusz"

Amikor a gyorsaság az elsődleges szempont, tökéletes ez a recept. Ezenfelül tápláló, könnyen beszerezhető alapanyagokból készül, és istenien finom! A receptről készült videó itt tekinthető meg:  Zelleres-babos "humusz" Hozzávalók: zellerlevél, 2 doboz csicseriborsó konzerv (lé nélkül), 1 doboz babkonzerv, 2-3 evőkanál őrölt lenmag, 1 evőkanál mustár, 2 teáskanál só, füstölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors Elkészítés: A hozzávalókat egész egyszerűen tálba raktam, és alaposan eldolgoztam botmixerrel. Jó étvágyat hozzá!

Hapókos krumplikás papri

Nem, nem zakkantam meg😅, csak éppen derűs hangulatomban vagyok. (Ahogy az esetek kb. 90%-ában.😁) Szóval van ez a rém egyszerű recept, a paprikás krumpli. Hát én egy kicsit megbolondítottam ezzel-azzal. És jelentem, finom lett! 😊 A receptről videó is készült, amely a Vegán Haspók YouTube csatornán tekinthető meg.   Hozzávalók: 3 nagyobb krumpli, 2 szép padlizsán (lehetnek rosszarcúak is), 1 zellergumó, 2 fej hagyma, 1 liter víz, 2 evőkanálnyi napraforgó olaj, 3-4 teáskanál só, füstölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors ízlés szerint   Elkészítés: A felkockázott hagymákat lepirítottam némi olajon, közben fűszereztem. Erre jött a feldarabolt krumpli és zeller, majd 1 liter forró víz. Kb. negyed óráig főztem. Belekerült a padlizsán is, és újabb negyed óra fővés következett. És kész.

Vegán sajtos tészta

Mégis hogy a túróba lehet sajt nélkül sajtos tésztát készíteni?! 😅 Néhány egyszerű hozzávalóból, a varázslat pedig a sörélesztő pehelyben rejlik. Videó formájában itt tekintheted meg a receptet: Vegán sajtos tészta .   Hozzávalók: 4 szem krumpli, 3 sárgarépa, 2 fej vöröshagyma, 3 evőkanál sörélesztő pehely (ez adja a sajtos jelleget), 1 evőkanál kókuszzsír, fél teáskanál kurkuma, ízlés szerint só, bors, őrölt kömény, 1 csomag tetszőleges formájú tészta, 1 doboz tofu (lehetőség szerint füstölt ízű), szójaszósz   Elkészítés: A zöldségeket meghámoztam és felkockáztam. Egy edényben felolvasztottam a zsírt, erre borítottam a hagymát, sóztam, és aranybarnára pirítottam. Egy másik edényben feltettem főni a krumplit és a répát annyi vízben, ami éppen ellepte. Fűszereztem, és forrástól 20 percig főztem. A zöldségeket turmixgépbe kapartam, hozzáadtam 4 dl folyadékot, a lepirított hagymát, sörélesztőt, kurkumát, és krémesre turmixoltam. Közben kif...