Az idei Tavasz valahogy identitászavaros volt, és Ősznek hitte magát. 😅
Még májusban az Instagram egyik bejegyzése ihletett arra, hogy összedobjak egy könnyű salátát. Ám hogy jól is lakjak, készítettem mellé némi tartalmasabb falatozni valót is.
Hozzávalók a salátaöntethez:
1 evőkanál mustár,
1 evőkanál majonéz,
fél evőkanál torma,
1 evőkanál olaj,
1 citrom leve,
1 teáskanál só,
őrölt kömény,
kapor
Elkészítés:
Előkészítettem a zöldségeket: tepsibe rendeztem fél csomag fagyasztott édesburgonyát, néhány darab cukkinit, és egy fej fokhagymát, héjastól. Mindezt meghintettem egy kevés sóval.
A sütőben 40 perc alatt készre sütöttem a cukkinit és társait, mialatt egy tányérkában egyszerűen összekevertem az öntet hozzávalóit. Ezután az átöblített vegyes salátát egy tálba raktam, és alaposan összeforgattam az öntettel.
Ezzel el is készült ez a könnyű, ám laktató ebéd. 😋
Megjegyzések
Megjegyzés küldése