Ugrás a fő tartalomra

Süti a turmixgépből 2.0

Máskor is készítettem már hasonló édességet, amikor a hozzávalókat egyszerűen bedobáltam a turmixgépbe, és a segítségével egy csomómentes masszát kaptam pillanatok alatt, amit már csak ki kellett sütnöm. Ez is egy hasonló recept. Nézzük is, hogyan készült!

Hozzávalók a tésztához:

  • 3 dl növényi tej,

  • csipet só,

  • 1 púpozott evőkanál kakaópor,

  • 4 evőkanál nádcukor,

  • 6 púpozott evőkanál kókuszreszelék,

  • fél evőkanál szódabikarbóna,

  • 3 evőkanál almaecet,

  • 3 banán

  • 3,5 dl apró szemű zabpehely


Hozzávalók a mázhoz:

  • 1 evőkanál mogyoróvaj,

  • 1 evőkanál kakaópor,

  • 3 csapott evőkanál nádcukor,

  • fél dl növényi tej


Elkészítés:

A zabpehely kivételével a tészta összes hozzávalóját a turmixgépbe pakoltam, majd kb. egy percig turmixoltam.

A masszát egy tálba öntöttem, amit elkevertem a zabpehellyel. Sütőpapírral bélelt tepsiben elegyengettem, majd előmelegített sütőben, közepes lángon 30 percig sütöttem.

Egy süteményszaggató segítségével formáztam a tésztát, ezután pedig elkészítettem a mázat.

Ehhez egy edénykében takarék lángon összefőztem a hozzávalókat.

A tésztaszívecskék tetejét megkentem a mázzal, megszórtam kókuszreszelékkel, és ezzel el is készült ez a finom, puha piskóta.

A receptről videó is készült, amit itt tudsz megkukkantani:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zelleres-babos "humusz"

Amikor a gyorsaság az elsődleges szempont, tökéletes ez a recept. Ezenfelül tápláló, könnyen beszerezhető alapanyagokból készül, és istenien finom! A receptről készült videó itt tekinthető meg:  Zelleres-babos "humusz" Hozzávalók: zellerlevél, 2 doboz csicseriborsó konzerv (lé nélkül), 1 doboz babkonzerv, 2-3 evőkanál őrölt lenmag, 1 evőkanál mustár, 2 teáskanál só, füstölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors Elkészítés: A hozzávalókat egész egyszerűen tálba raktam, és alaposan eldolgoztam botmixerrel. Jó étvágyat hozzá!

Hapókos krumplikás papri

Nem, nem zakkantam meg😅, csak éppen derűs hangulatomban vagyok. (Ahogy az esetek kb. 90%-ában.😁) Szóval van ez a rém egyszerű recept, a paprikás krumpli. Hát én egy kicsit megbolondítottam ezzel-azzal. És jelentem, finom lett! 😊 A receptről videó is készült, amely a Vegán Haspók YouTube csatornán tekinthető meg.   Hozzávalók: 3 nagyobb krumpli, 2 szép padlizsán (lehetnek rosszarcúak is), 1 zellergumó, 2 fej hagyma, 1 liter víz, 2 evőkanálnyi napraforgó olaj, 3-4 teáskanál só, füstölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors ízlés szerint   Elkészítés: A felkockázott hagymákat lepirítottam némi olajon, közben fűszereztem. Erre jött a feldarabolt krumpli és zeller, majd 1 liter forró víz. Kb. negyed óráig főztem. Belekerült a padlizsán is, és újabb negyed óra fővés következett. És kész.

Vegán sajtos tészta

Mégis hogy a túróba lehet sajt nélkül sajtos tésztát készíteni?! 😅 Néhány egyszerű hozzávalóból, a varázslat pedig a sörélesztő pehelyben rejlik. Videó formájában itt tekintheted meg a receptet: Vegán sajtos tészta .   Hozzávalók: 4 szem krumpli, 3 sárgarépa, 2 fej vöröshagyma, 3 evőkanál sörélesztő pehely (ez adja a sajtos jelleget), 1 evőkanál kókuszzsír, fél teáskanál kurkuma, ízlés szerint só, bors, őrölt kömény, 1 csomag tetszőleges formájú tészta, 1 doboz tofu (lehetőség szerint füstölt ízű), szójaszósz   Elkészítés: A zöldségeket meghámoztam és felkockáztam. Egy edényben felolvasztottam a zsírt, erre borítottam a hagymát, sóztam, és aranybarnára pirítottam. Egy másik edényben feltettem főni a krumplit és a répát annyi vízben, ami éppen ellepte. Fűszereztem, és forrástól 20 percig főztem. A zöldségeket turmixgépbe kapartam, hozzáadtam 4 dl folyadékot, a lepirított hagymát, sörélesztőt, kurkumát, és krémesre turmixoltam. Közben kif...