Oké, a neve talán elrettentő ennek a receptnek (fővés
közben a szaga nemkülönben), ám higgy nekem, kipróbáltam többször is, és azt
kell mondjam, hogy mennyei! Egy éjszakát pihentetve a hűtőben csodásan
összeérnek az ízek, és az élesztőszag is eltűnik belőle.
Hasznos információként megjegyezném, hogy nálam az egy
bögre az pontosan 2,5 dl-t jelentett. Amint az a bejegyzés végén látható lesz a
fotón, bizony egy receptnél nagyon nem mindegy, hogy mekkora is az a bögre. 😅
Hozzávalók:
- 1 bögre zsemlemorzsa,
- 1 dl hidegen sajtolt napraforgóolaj,
- 2 fej vöröshagyma,
- 4 gerezd fokhagyma,
- 1 csomag élesztő (50 g-os),
- 1 bögre víz,
- 2 teáskanál só,
- őrölt bors,
- 1 teáskanál pirospaprika,
- 2 teáskanál őrölt kapor
Előkészületek:
A vöröshagymát apró kockákra vágtam, a fokhagymát
megpucoltam és lezúztam.
A bögrényi vízben elkevertem az élesztőt, és szép
sorban beleszórtam az összes fűszert.
Elkészítés:
Egy serpenyőben felhevítettem az olajat, és
aranybarnára pirítottam benne a hagymát.
Beledobtam a zúzott fokhagymát és rászórtam a zsemlemorzsát, majd folyamatosan kevergetve, közepes lángon pirítottam úgy két percig.
Ezután apránként adagoltam hozzá az élesztős-fűszeres
vizet, folyamatosan kavarva a masszát.
Itt jegyezném meg, hogy a finnyásabbak előkészíthetnek
egy orrcsipeszt, mert a fővő cucc eléggé büdi.
Két-három perc elteltével, amikor láttam, hogy a
pástétom jól besűrűsödött, elzártam alatta a gázt.
Hűtőben pihentettem egy éjszakán át. Egy nagyon finom pástétom ízélményével gazdagodtam. 😊
Megjegyzések
Megjegyzés küldése