Ugrás a fő tartalomra

Kéthagymás, kurkumás bulgur

A bulgur az én szívem csücske, az örök kedvenc köretem! Olyannyira a kedvencem, hogy sokszor önmagában, főételként fogyasztom. Repetázva, persze. 😁
Azért szeretem ennyire, mert nem kell sokat bajlódni az elkészítésével, hamar megvan, nagyszerűen variálható, és finoooom!

Hozzávalók:
  • 3 nagyobb fej vöröshagyma,
  • 1 egész fej fokhagyma,
  • 1 csomag bulgur (500 g-os),
  • 4 evőkanál kókuszzsír,
  • só-bors ízlés szerint,
  • 3-4 teáskanál kurkuma

Elkészítés:
Elővettem kedvenc wokomat (főleg, hogy csak az az egy van), és felhevítettem benne a kókuszzsírt. Erre jött a felkockázott vöröshagyma, és amíg ez fedő alatt, közepes lángon párolódott, addig megtisztítottam a fokhagymát, a kés fokával megroppantottam, és összedaraboltam.

Amikor a süldögélő hagyma felvette aranybarna színét, hozzáadtam a fokhagymát, sóztam, borsoztam, és a bulgurt is beleszórtam. Körülbelül négy percig pirítottam az egészet nagy lángon, majd felöntöttem 1,2 liter vízzel. Ekkor kevertem el vele a kurkumát.

Lefedtem, és miután erősen rotyogni kezdett, takarékra vettem alatta a gázt. Néhányszor megkeverve, röpke 20 perc alatt készre főztem.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zelleres-babos "humusz"

Amikor a gyorsaság az elsődleges szempont, tökéletes ez a recept. Ezenfelül tápláló, könnyen beszerezhető alapanyagokból készül, és istenien finom! A receptről készült videó itt tekinthető meg:  Zelleres-babos "humusz" Hozzávalók: zellerlevél, 2 doboz csicseriborsó konzerv (lé nélkül), 1 doboz babkonzerv, 2-3 evőkanál őrölt lenmag, 1 evőkanál mustár, 2 teáskanál só, füstölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors Elkészítés: A hozzávalókat egész egyszerűen tálba raktam, és alaposan eldolgoztam botmixerrel. Jó étvágyat hozzá!

Hapókos krumplikás papri

Nem, nem zakkantam meg😅, csak éppen derűs hangulatomban vagyok. (Ahogy az esetek kb. 90%-ában.😁) Szóval van ez a rém egyszerű recept, a paprikás krumpli. Hát én egy kicsit megbolondítottam ezzel-azzal. És jelentem, finom lett! 😊 A receptről videó is készült, amely a Vegán Haspók YouTube csatornán tekinthető meg.   Hozzávalók: 3 nagyobb krumpli, 2 szép padlizsán (lehetnek rosszarcúak is), 1 zellergumó, 2 fej hagyma, 1 liter víz, 2 evőkanálnyi napraforgó olaj, 3-4 teáskanál só, füstölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors ízlés szerint   Elkészítés: A felkockázott hagymákat lepirítottam némi olajon, közben fűszereztem. Erre jött a feldarabolt krumpli és zeller, majd 1 liter forró víz. Kb. negyed óráig főztem. Belekerült a padlizsán is, és újabb negyed óra fővés következett. És kész.

Krumpli rázva, nem keverve

Az elmúlt időben nemigen voltam aktív ezen a felületen. 😏 Sok változás történt az életemben, ahogyan bennem is. Blogomon valószínűleg továbbra is csak alkalomadtán bukkanok majd fel, viszont ha szeretnéd, követheted életem alakulását a Vegán Haspók nevű Instagram oldalamon és YouTube csatornámon, valamint személyes Instámon is ( oszlanszkyrita ) Az alábbi receptről készítettem egy videót ( Krumpli rázva, nem keverve ), ám a rend kedvéért ismertetem itt is.   Hozzávalók: burgonya,  olaj,  só-bors,  füstölt pirospaprika,  majoránna (Mennyiségek tekintetében hallgass a szívedre és az ízlésedre. 😉)   Elkészítés: A burgonyákat alaposan megmossuk, és hasábokra vágjuk. Egy jókora befőttesüvegben összekeverjük a többi hozzávalót. Az üvegbe öntjük a krumpliszeleteket, majd jó alaposan összerázzuk. (Közben táncolni is lehet, ahogy én tettem a videóban.🙈) Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ebbe szórjuk a jól befűszerezett krumpli hasá...