A bulgur az én szívem csücske, az örök kedvenc
köretem! Olyannyira a kedvencem, hogy sokszor önmagában, főételként fogyasztom.
Repetázva, persze. 😁
Azért szeretem ennyire, mert nem kell sokat bajlódni
az elkészítésével, hamar megvan, nagyszerűen variálható, és finoooom!
Hozzávalók:
- 3 nagyobb fej vöröshagyma,
- 1 egész fej fokhagyma,
- 1 csomag bulgur (500 g-os),
- 4 evőkanál kókuszzsír,
- só-bors ízlés szerint,
- 3-4 teáskanál kurkuma
Elkészítés:
Elővettem kedvenc wokomat (főleg, hogy csak az az egy
van), és felhevítettem benne a kókuszzsírt. Erre jött a felkockázott
vöröshagyma, és amíg ez fedő alatt, közepes lángon párolódott, addig
megtisztítottam a fokhagymát, a kés fokával megroppantottam, és
összedaraboltam.
Amikor a süldögélő hagyma felvette aranybarna színét,
hozzáadtam a fokhagymát, sóztam, borsoztam, és a bulgurt is beleszórtam.
Körülbelül négy percig pirítottam az egészet nagy lángon, majd felöntöttem 1,2
liter vízzel. Ekkor kevertem el vele a kurkumát.
Lefedtem, és miután erősen rotyogni kezdett, takarékra
vettem alatta a gázt. Néhányszor megkeverve, röpke 20 perc alatt készre főztem.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése