Ugrás a fő tartalomra

Gombás csicserifasírt

Mielőtt legépeltem volna ezt a receptet, meghűlt bennem a vér, amikor a cetlimen a következőt olvastam: “gombás csirkefasírt”. Úristen - mondom -, az nem lehet, hogy én HÚS-ból készítettem fasírtot, hiszen immár öt hónapja növényi étrendet követek! Aztán megnyugodtam, amikor leesett a tantusz, hogy csak félreolvastam azt a szót. 😅
Lássuk hát a receptet!

Hozzávalók:
·         1 konzerv csicseriborsó,
·         1 konzerv szeletelt gomba,
·         1 óriási hagyma (vagy 2 közepes, vagy 3 kicsi),
·         3 evőkanál kókuszzsír,
·         10 evőkanál teljes kiőrlésű liszt,
·         2 teáskanál pirospaprika,
·         1 teáskanál majoranna,
·         só, bors,
·         további kókuszzsír a sütéshez

Elkészítés:
A konzervekről leöntöttem a levüket, és átöblítettem őket. Elővettem egy tálat, és beleborítottam a csicserit és a gombát.
A hagymát megtisztítottam, és dirib-darabokra vágtam. Ezt is a tálba helyeztem. Erre jöttek a fűszerek és a három evőkanálnyi kókuszzsír.
Egy botmixer segítségével az alkotórészeket egynemű masszává varázsoltam. Fogtam a kedvenc fakanalamat, és a lisztet is hozzáadva az egyveleghez, kevertem rajta vagy tízet.
Egy serpenyőben kókuszzsírt hevítettem. Nem sokat, ugyanis nem szükséges, hogy ellepje az ellapogatott pogácsákat. Közepes lángon mindkét oldalukat aranybarnára sütöttem, ami csupán néhány percet vett igénybe.
A kész remekműveket papírtörlőre szedegettem.
Melegen és hidegen egyaránt tudom ajánlani.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Almás-gesztenyés márványka

Amikor kitaláltam ezt a receptet, nem gondoltam volna, hogy ennyire egyszerű és főleg ilyen nagyon finom lesz! Az arányokat igazából menet közben kísérleteztem ki, ám a végeredmény egy meglepően puha és könnyed édesség lett. 😋 Hozzávalók: 5 db alma , 1 csomag fagyasztott gesztenyepüré (cukrozatlan, 250 g-os), 5 evőkanál nádcukor, 3 evőkanál kakaópor, 3 evőkanál almaecet, 2 dl apró szemű zabpehely, 1 csomag sütőpor, 1 marék mazsola, csipet só  Elkészítés: Elővettem egy tálat, belereszeltem a meghámozott almákat; majd sorban hozzáadtam a kiolvadt gesztenyemasszát, a cukrot, mazsolát és a sót. Alaposan elkevertem, utána pedig egy másik tálkába kimértem a kakaóport. Az almás egyveleghez öntöttem az ecetet, rászórtam a sütőport, végül pedig a zabot. Összedolgoztam, és a felét átküldtem a kakaóporhoz, amivel szintén jól elkevertem. Egy tortaformát kibéleltem sütőpapírral, és egy kanál segítségével egyik-másik tálból felváltva adagoltam bele a kétféle masszát.

Az erőleves legyen veled

Ezekben a hideg időkben bizony meg kell támogatnunk a szervezetünket valami jóóóóó erős étellel. 😀 Remek alternatíva erre egy tányér forró, csípős erőleves, amelybe extra mennyiségű zöld hozzávalót főztünk bele. Remek szolgálatot fog tenni immunrendszerünk erősítésére, ellenállóképességünk növelésére. És persze az ízélmény sem elhanyagolható szempont. 😉 Hozzávalók: 5 nagy fej hagyma, 1 csomag vegyes zöldség, 1 csomag spenót, 3 evőkanál kókuszzsír, 3 teáskanál só, 2 teáskanál Erős Pista, 1 teáskanál őrölt gyömbér Elkészítés: Nekiveselkedtem, és a hagymákat félkarikákra vágtam. Egy edényben felhevítettem a kókuszzsírt, amelyen néhány perc alatt átfonnyasztottam a hagymát. Közben elkevertem a sóval és a gyömbérrel. Következett a sorban a vegyes zöldség és a spenót, majd az Erős Pista. Mind a fazékba kerültek, és rögvest fel is öntöttem az egészet 2 liter vízzel. Forrástól számítva 25 percig főztem. Jó étvágyat hozzá, és jó egészséget kívánok! 💓

Élesztőpástétom

Oké, a neve talán elrettentő ennek a receptnek (fővés közben a szaga nemkülönben), ám higgy nekem, kipróbáltam többször is, és azt kell mondjam, hogy mennyei! Egy éjszakát pihentetve a hűtőben csodásan összeérnek az ízek, és az élesztőszag is eltűnik belőle. Hasznos információként megjegyezném, hogy nálam az egy bögre az pontosan 2,5 dl-t jelentett. Amint az a bejegyzés végén látható lesz a fotón, bizony egy receptnél nagyon nem mindegy, hogy mekkora is az a bögre. 😅 Hozzávalók: 1 bögre zsemlemorzsa, 1 dl hidegen sajtolt napraforgóolaj, 2 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 csomag élesztő (50 g-os), 1 bögre víz, 2 teáskanál só, őrölt bors, 1 teáskanál pirospaprika, 2 teáskanál őrölt kapor Előkészületek: A vöröshagymát apró kockákra vágtam, a fokhagymát megpucoltam és lezúztam. A bögrényi vízben elkevertem az élesztőt, és szép sorban beleszórtam az összes fűszert. Elkészítés: Egy serpenyőben felhevítettem az olajat, és aranybarnára pirítottam benn