Ugrás a fő tartalomra

Gombás csicserifasírt

Mielőtt legépeltem volna ezt a receptet, meghűlt bennem a vér, amikor a cetlimen a következőt olvastam: “gombás csirkefasírt”. Úristen - mondom -, az nem lehet, hogy én HÚS-ból készítettem fasírtot, hiszen immár öt hónapja növényi étrendet követek! Aztán megnyugodtam, amikor leesett a tantusz, hogy csak félreolvastam azt a szót. 😅
Lássuk hát a receptet!

Hozzávalók:
·         1 konzerv csicseriborsó,
·         1 konzerv szeletelt gomba,
·         1 óriási hagyma (vagy 2 közepes, vagy 3 kicsi),
·         3 evőkanál kókuszzsír,
·         10 evőkanál teljes kiőrlésű liszt,
·         2 teáskanál pirospaprika,
·         1 teáskanál majoranna,
·         só, bors,
·         további kókuszzsír a sütéshez

Elkészítés:
A konzervekről leöntöttem a levüket, és átöblítettem őket. Elővettem egy tálat, és beleborítottam a csicserit és a gombát.
A hagymát megtisztítottam, és dirib-darabokra vágtam. Ezt is a tálba helyeztem. Erre jöttek a fűszerek és a három evőkanálnyi kókuszzsír.
Egy botmixer segítségével az alkotórészeket egynemű masszává varázsoltam. Fogtam a kedvenc fakanalamat, és a lisztet is hozzáadva az egyveleghez, kevertem rajta vagy tízet.
Egy serpenyőben kókuszzsírt hevítettem. Nem sokat, ugyanis nem szükséges, hogy ellepje az ellapogatott pogácsákat. Közepes lángon mindkét oldalukat aranybarnára sütöttem, ami csupán néhány percet vett igénybe.
A kész remekműveket papírtörlőre szedegettem.
Melegen és hidegen egyaránt tudom ajánlani.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zelleres-babos "humusz"

Amikor a gyorsaság az elsődleges szempont, tökéletes ez a recept. Ezenfelül tápláló, könnyen beszerezhető alapanyagokból készül, és istenien finom! A receptről készült videó itt tekinthető meg:  Zelleres-babos "humusz" Hozzávalók: zellerlevél, 2 doboz csicseriborsó konzerv (lé nélkül), 1 doboz babkonzerv, 2-3 evőkanál őrölt lenmag, 1 evőkanál mustár, 2 teáskanál só, füstölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors Elkészítés: A hozzávalókat egész egyszerűen tálba raktam, és alaposan eldolgoztam botmixerrel. Jó étvágyat hozzá!

Hapókos krumplikás papri

Nem, nem zakkantam meg😅, csak éppen derűs hangulatomban vagyok. (Ahogy az esetek kb. 90%-ában.😁) Szóval van ez a rém egyszerű recept, a paprikás krumpli. Hát én egy kicsit megbolondítottam ezzel-azzal. És jelentem, finom lett! 😊 A receptről videó is készült, amely a Vegán Haspók YouTube csatornán tekinthető meg.   Hozzávalók: 3 nagyobb krumpli, 2 szép padlizsán (lehetnek rosszarcúak is), 1 zellergumó, 2 fej hagyma, 1 liter víz, 2 evőkanálnyi napraforgó olaj, 3-4 teáskanál só, füstölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors ízlés szerint   Elkészítés: A felkockázott hagymákat lepirítottam némi olajon, közben fűszereztem. Erre jött a feldarabolt krumpli és zeller, majd 1 liter forró víz. Kb. negyed óráig főztem. Belekerült a padlizsán is, és újabb negyed óra fővés következett. És kész.

Vegán sajtos tészta

Mégis hogy a túróba lehet sajt nélkül sajtos tésztát készíteni?! 😅 Néhány egyszerű hozzávalóból, a varázslat pedig a sörélesztő pehelyben rejlik. Videó formájában itt tekintheted meg a receptet: Vegán sajtos tészta .   Hozzávalók: 4 szem krumpli, 3 sárgarépa, 2 fej vöröshagyma, 3 evőkanál sörélesztő pehely (ez adja a sajtos jelleget), 1 evőkanál kókuszzsír, fél teáskanál kurkuma, ízlés szerint só, bors, őrölt kömény, 1 csomag tetszőleges formájú tészta, 1 doboz tofu (lehetőség szerint füstölt ízű), szójaszósz   Elkészítés: A zöldségeket meghámoztam és felkockáztam. Egy edényben felolvasztottam a zsírt, erre borítottam a hagymát, sóztam, és aranybarnára pirítottam. Egy másik edényben feltettem főni a krumplit és a répát annyi vízben, ami éppen ellepte. Fűszereztem, és forrástól 20 percig főztem. A zöldségeket turmixgépbe kapartam, hozzáadtam 4 dl folyadékot, a lepirított hagymát, sörélesztőt, kurkumát, és krémesre turmixoltam. Közben kif...