Lássuk hát a receptet!
Hozzávalók:
·
1 konzerv csicseriborsó,
·
1 konzerv szeletelt gomba,
·
1 óriási hagyma (vagy 2 közepes, vagy 3 kicsi),
·
3 evőkanál kókuszzsír,
·
10 evőkanál teljes kiőrlésű liszt,
·
2 teáskanál pirospaprika,
·
1 teáskanál majoranna,
·
só, bors,
·
további kókuszzsír a sütéshez
Elkészítés:
A konzervekről leöntöttem a levüket, és átöblítettem
őket. Elővettem egy tálat, és beleborítottam a csicserit és a gombát.
A hagymát megtisztítottam, és dirib-darabokra vágtam.
Ezt is a tálba helyeztem. Erre jöttek a fűszerek és a három evőkanálnyi
kókuszzsír.
Egy botmixer segítségével az alkotórészeket egynemű
masszává varázsoltam. Fogtam a kedvenc fakanalamat, és a lisztet is hozzáadva
az egyveleghez, kevertem rajta vagy tízet.
Egy serpenyőben kókuszzsírt hevítettem. Nem sokat,
ugyanis nem szükséges, hogy ellepje az ellapogatott pogácsákat. Közepes lángon
mindkét oldalukat aranybarnára sütöttem, ami csupán néhány percet vett igénybe.
A kész remekműveket papírtörlőre szedegettem.
Melegen és hidegen egyaránt tudom ajánlani.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése