Ugrás a fő tartalomra

Málnás torta

A tészta habkönnyű és csokis, a krém édes-savanykás, az élmény mennyei!

Erre a receptre az egyik vegán témakörrel foglalkozó YouTube csatornán bukkantam rá, és annyira megtetszett, hogy másnap rögvest kipróbáltam. És milyen jól tettem! 😎

Száraz hozzávalók:
  • 300 ml liszt (én vegyesen használtam teljes kiőrlésűt és rizslisztet),
  • 80 ml kakaópor,
  • 1 teáskanál szódabikarbóna,
  • 240 ml cukor (gyömölcscukrot szórtam bele),
  • csipet só

Nedves hozzávalók:
  • 270 ml növényi tej,
  • 80 ml olvasztott kókuszolaj,
  • 1 teáskanál vanília aroma,
  • 1 teáskanál almaecet (Nálam megborult a flakon, így kettő lett belőle. Nem gond.)

A krémhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor,
  • 4 evőkanál gyümölcscukor,
  • 4 dl növényi tej,
  • 1 csomag fagyasztott málna (500 g-os volt otthon, előző éjjel kiolvasztottam)

Elkészítés:
Elővettem egy nagyobb tálat, és először a száraz hozzávalókat kevertem el benne. Ezután következtek szépen sorban a nedves hozzávalók. Röpke fél perc alatt alaposan elkevertem a masszát, és már izzítottam is a sütőt.

Egy tortaformát kibéleltem sütőpapírral, majd beleborítottam a tésztát. 1800C-on 35 percig sütöttem (tűpróbával teszteltem, hogy készen van-e a süti). Elzártam a gázt, de még hagytam odabent pihenni a tésztát.

Közben egy edénykébe szórtam a pudingport, cukrot, és egy kevés tejjel csomómentesre kevertem. A többi tejet is hozzáöntöttem, és közepes lángon jó sűrűre főztem. Amikor langyosra hűlt, hozzáraktam a málnát, és elkevertem.

Végső mozzanatként félbevágtam a tortát, és megtöltöttem a krémmel. Jutott a tetejére is, sőt, egy kevéske még a vacsorára elkészített zabkásámat is gazdagította. 😋
Kellemes falatozást kívánok hozzá!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Cukkinis-füstölt paprikás lecsó bográcsban

Végre itt a jó idő, miért ne lehetne kiköltöztetni a konyhánkat a kertbe? A dolgunk egyszerű: miközben szeretteinkkel elsörözgetünk, lustán figyelemmel kísérjük, hogyan rotyog a bográcsban mindaz, amit beledobáltunk. 😊 Hozzávalók: 3 db cukkini, 5 nagy fej vöröshagyma, 6 db tv paprika, 9 db paradicsom, só-bors kóstolás alapján, majoranna (nemigen fog érződni), 1 csomag füstölt pirospaprika (ez már fog), 5 evőkanál őrölt lenmag (ez adja hozzá az egészséges zsiradékot), 5 evőkanál sörélesztőpehely (elhagyható) Elkészítés: Mialatt férjem előhívta magából az ősembert, és tüzet csiholt, addig én szépen megtisztítottam és feldaraboltam az összes zöldséget (a cukkinit hámozva). A képen látható alkoholos ital nem tartozott a hozzávalók táborába, de szerintem nem tragédia, ha netalán “véletlenül” a bográcsba borul valami ilyesmi. 😅 Meglepő dolgot fogok mondani. Nem használtunk zsiradékot, mégis isteni lett a végeredmény! Először is a bográcsba öntöttem 1 liter viz...

Zelleres-babos "humusz"

Amikor a gyorsaság az elsődleges szempont, tökéletes ez a recept. Ezenfelül tápláló, könnyen beszerezhető alapanyagokból készül, és istenien finom! A receptről készült videó itt tekinthető meg:  Zelleres-babos "humusz" Hozzávalók: zellerlevél, 2 doboz csicseriborsó konzerv (lé nélkül), 1 doboz babkonzerv, 2-3 evőkanál őrölt lenmag, 1 evőkanál mustár, 2 teáskanál só, füstölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors Elkészítés: A hozzávalókat egész egyszerűen tálba raktam, és alaposan eldolgoztam botmixerrel. Jó étvágyat hozzá!

Krumpli rázva, nem keverve

Az elmúlt időben nemigen voltam aktív ezen a felületen. 😏 Sok változás történt az életemben, ahogyan bennem is. Blogomon valószínűleg továbbra is csak alkalomadtán bukkanok majd fel, viszont ha szeretnéd, követheted életem alakulását a Vegán Haspók nevű Instagram oldalamon és YouTube csatornámon, valamint személyes Instámon is ( oszlanszkyrita ) Az alábbi receptről készítettem egy videót ( Krumpli rázva, nem keverve ), ám a rend kedvéért ismertetem itt is.   Hozzávalók: burgonya,  olaj,  só-bors,  füstölt pirospaprika,  majoránna (Mennyiségek tekintetében hallgass a szívedre és az ízlésedre. 😉)   Elkészítés: A burgonyákat alaposan megmossuk, és hasábokra vágjuk. Egy jókora befőttesüvegben összekeverjük a többi hozzávalót. Az üvegbe öntjük a krumpliszeleteket, majd jó alaposan összerázzuk. (Közben táncolni is lehet, ahogy én tettem a videóban.🙈) Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ebbe szórjuk a jól befűszerezett krumpli hasá...