Többé nem eszem húst, és ez így marad életem végéig.
Ám ez nem jelenti azt, hogy innentől bármilyen ízélményről le kellene mondanom.
Az alábbi zöldséges pörkölt ugyanis bármilyen hússal készült változatot
felülmúl!
Hozzávalók:
- 1 kg fagyasztott vegyes zöldség,
- 1 üveg csípős szechuáni mártás,
- 1 tasak milánói mártás alappor,
- 1 doboz lencsekonzerv,
- 4 fej hagyma,
- 2 evőkanál kókuszzsír,
- 1 evőkanál pirospaprika,
- só-bors ízlés szerint
Elkészítés:
A fagyasztott zöldséget előző nap hagytam a hűtőben
felengedni.
Egy nagyobb serpenyőben (nevezzük woknak)
felhevítettem a kókuszzsírt, majd fedő alatt megpirítottam rajta a nagyobb
kockákra vágott hagymát. Lehúztam az edényt a tűzről, megszórtam pirospaprikával,
sóztam, borsoztam, és ráborítottam a zöldségmixet. Visszatettem a tűzre,
felöntöttem 3 dl vízzel, és közepes lángon 15 percig főztem fedő alatt.
Ekkor már finom illatok kezdtek terjengeni konyhában,
így hozzávegyítettem a szechuáni mártást, a lencsekonzervet, végül pedig az
alapport is a készülő étekhez. Mindezt még 3 percig főztem, közben alaposan
átkevertem.
Jázmin rizs nagyon illik hozzá, bár igazából ez a
pörkölt önállóan is megállja a helyét.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése