Ugrás a fő tartalomra

Zöldséges ízkavalkád

Többé nem eszem húst, és ez így marad életem végéig. Ám ez nem jelenti azt, hogy innentől bármilyen ízélményről le kellene mondanom. Az alábbi zöldséges pörkölt ugyanis bármilyen hússal készült változatot felülmúl!

Hozzávalók:
  • 1 kg fagyasztott vegyes zöldség,
  • 1 üveg csípős szechuáni mártás,
  • 1 tasak milánói mártás alappor,
  • 1 doboz lencsekonzerv,
  • 4 fej hagyma,
  • 2 evőkanál kókuszzsír,
  • 1 evőkanál pirospaprika,
  • só-bors ízlés szerint

Elkészítés:
A fagyasztott zöldséget előző nap hagytam a hűtőben felengedni.

Egy nagyobb serpenyőben (nevezzük woknak) felhevítettem a kókuszzsírt, majd fedő alatt megpirítottam rajta a nagyobb kockákra vágott hagymát. Lehúztam az edényt a tűzről, megszórtam pirospaprikával, sóztam, borsoztam, és ráborítottam a zöldségmixet. Visszatettem a tűzre, felöntöttem 3 dl vízzel, és közepes lángon 15 percig főztem fedő alatt.

Ekkor már finom illatok kezdtek terjengeni konyhában, így hozzávegyítettem a szechuáni mártást, a lencsekonzervet, végül pedig az alapport is a készülő étekhez. Mindezt még 3 percig főztem, közben alaposan átkevertem.

Jázmin rizs nagyon illik hozzá, bár igazából ez a pörkölt önállóan is megállja a helyét.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Cukkinis-füstölt paprikás lecsó bográcsban

Végre itt a jó idő, miért ne lehetne kiköltöztetni a konyhánkat a kertbe? A dolgunk egyszerű: miközben szeretteinkkel elsörözgetünk, lustán figyelemmel kísérjük, hogyan rotyog a bográcsban mindaz, amit beledobáltunk. 😊 Hozzávalók: 3 db cukkini, 5 nagy fej vöröshagyma, 6 db tv paprika, 9 db paradicsom, só-bors kóstolás alapján, majoranna (nemigen fog érződni), 1 csomag füstölt pirospaprika (ez már fog), 5 evőkanál őrölt lenmag (ez adja hozzá az egészséges zsiradékot), 5 evőkanál sörélesztőpehely (elhagyható) Elkészítés: Mialatt férjem előhívta magából az ősembert, és tüzet csiholt, addig én szépen megtisztítottam és feldaraboltam az összes zöldséget (a cukkinit hámozva). A képen látható alkoholos ital nem tartozott a hozzávalók táborába, de szerintem nem tragédia, ha netalán “véletlenül” a bográcsba borul valami ilyesmi. 😅 Meglepő dolgot fogok mondani. Nem használtunk zsiradékot, mégis isteni lett a végeredmény! Először is a bográcsba öntöttem 1 liter viz...

Zelleres-babos "humusz"

Amikor a gyorsaság az elsődleges szempont, tökéletes ez a recept. Ezenfelül tápláló, könnyen beszerezhető alapanyagokból készül, és istenien finom! A receptről készült videó itt tekinthető meg:  Zelleres-babos "humusz" Hozzávalók: zellerlevél, 2 doboz csicseriborsó konzerv (lé nélkül), 1 doboz babkonzerv, 2-3 evőkanál őrölt lenmag, 1 evőkanál mustár, 2 teáskanál só, füstölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors Elkészítés: A hozzávalókat egész egyszerűen tálba raktam, és alaposan eldolgoztam botmixerrel. Jó étvágyat hozzá!

Krumpli rázva, nem keverve

Az elmúlt időben nemigen voltam aktív ezen a felületen. 😏 Sok változás történt az életemben, ahogyan bennem is. Blogomon valószínűleg továbbra is csak alkalomadtán bukkanok majd fel, viszont ha szeretnéd, követheted életem alakulását a Vegán Haspók nevű Instagram oldalamon és YouTube csatornámon, valamint személyes Instámon is ( oszlanszkyrita ) Az alábbi receptről készítettem egy videót ( Krumpli rázva, nem keverve ), ám a rend kedvéért ismertetem itt is.   Hozzávalók: burgonya,  olaj,  só-bors,  füstölt pirospaprika,  majoránna (Mennyiségek tekintetében hallgass a szívedre és az ízlésedre. 😉)   Elkészítés: A burgonyákat alaposan megmossuk, és hasábokra vágjuk. Egy jókora befőttesüvegben összekeverjük a többi hozzávalót. Az üvegbe öntjük a krumpliszeleteket, majd jó alaposan összerázzuk. (Közben táncolni is lehet, ahogy én tettem a videóban.🙈) Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ebbe szórjuk a jól befűszerezett krumpli hasá...