Akkor döbbentem rá, mennyire változatos a köretek tárháza,
amikor áttértem a növényi alapú táplálkozásra. Addig ugyanis a
rizs-krumpli-tészta szenthármasát követtem.
Új életmódomnak és kísérletező kedvemnek köszönhetően
azonban újabb és újabb fantasztikus ízélményekben van részem. Lássuk legújabb
gasztronómiai felfedezésemet.
Hozzávalók:
- 1 doboz füstölt tofu, magyarul szójatúró (300 g-os),
- 1 csomag kuszkusz (250 g-os),
- 2 db paprika,
- 8 db kisebb hagyma,
- 2 evőkanál kókuszzsír,
- 2 teáskanál pirospaprika,
- só, bors
Elkészítés:
Egy wokban felhevítettem a kókuszzsírt, és közepes lángon
megpirítottam rajta a félkarikákra vágott hagymát, valamint a felkockázott
paprikát is. Eközben apró kockákra vágtam a tofut, és amikor a hagyma szép
aranybarnára sült, fedő alatt 3-4 percig a tofuval együtt pirítottam tovább.
A tűzhelyet takarékra vettem, a hagymás cuccot sóztam,
borsoztam, majd meghintettem pirospaprikával. Mindezek után rögvest
rázúdítottam a kuszkuszt kétszeres mennyiségű vízzel egyetemben.
Az egészet jól átkevertem, és fedő alatt, gyenge lángon
addig főztem, amíg a kuszkusz beszívta az összes vizet. Még meg is
lepődtem, mert ehhez kb. 5 perc elég volt. Szóval ne hagyjuk magára
készülő étkünket!
Amint a víz eltűnt, el is zártam a gázt.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése