Ugrás a fő tartalomra

Kuszkusz gazdag ízekkel

Akkor döbbentem rá, mennyire változatos a köretek tárháza, amikor áttértem a növényi alapú táplálkozásra. Addig ugyanis a rizs-krumpli-tészta szenthármasát követtem.
Új életmódomnak és kísérletező kedvemnek köszönhetően azonban újabb és újabb fantasztikus ízélményekben van részem. Lássuk legújabb gasztronómiai felfedezésemet.

Hozzávalók:
  • 1 doboz füstölt tofu, magyarul szójatúró (300 g-os),
  • 1 csomag kuszkusz (250 g-os),
  • 2 db paprika,
  • 8 db kisebb hagyma,
  • 2 evőkanál kókuszzsír,
  • 2 teáskanál pirospaprika,
  • só, bors

Elkészítés:
Egy wokban felhevítettem a kókuszzsírt, és közepes lángon megpirítottam rajta a félkarikákra vágott hagymát, valamint a felkockázott paprikát is. Eközben apró kockákra vágtam a tofut, és amikor a hagyma szép aranybarnára sült, fedő alatt 3-4 percig a tofuval együtt pirítottam tovább.

A tűzhelyet takarékra vettem, a hagymás cuccot sóztam, borsoztam, majd meghintettem pirospaprikával. Mindezek után rögvest rázúdítottam a kuszkuszt kétszeres mennyiségű vízzel egyetemben.

Az egészet jól átkevertem, és fedő alatt, gyenge lángon addig főztem, amíg a kuszkusz beszívta az összes vizet. Még meg is  lepődtem, mert ehhez kb. 5 perc elég volt. Szóval ne hagyjuk magára készülő étkünket!

Amint a víz eltűnt, el is zártam a gázt.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az erőleves legyen veled

Ezekben a hideg időkben bizony meg kell támogatnunk a szervezetünket valami jóóóóó erős étellel. 😀 Remek alternatíva erre egy tányér forró, csípős erőleves, amelybe extra mennyiségű zöld hozzávalót főztünk bele. Remek szolgálatot fog tenni immunrendszerünk erősítésére, ellenállóképességünk növelésére. És persze az ízélmény sem elhanyagolható szempont. 😉 Hozzávalók: 5 nagy fej hagyma, 1 csomag vegyes zöldség, 1 csomag spenót, 3 evőkanál kókuszzsír, 3 teáskanál só, 2 teáskanál Erős Pista, 1 teáskanál őrölt gyömbér Elkészítés: Nekiveselkedtem, és a hagymákat félkarikákra vágtam. Egy edényben felhevítettem a kókuszzsírt, amelyen néhány perc alatt átfonnyasztottam a hagymát. Közben elkevertem a sóval és a gyömbérrel. Következett a sorban a vegyes zöldség és a spenót, majd az Erős Pista. Mind a fazékba kerültek, és rögvest fel is öntöttem az egészet 2 liter vízzel. Forrástól számítva 25 percig főztem. Jó étvágyat hozzá, és jó egészséget kívánok! 💓

Zelleres-babos "humusz"

Amikor a gyorsaság az elsődleges szempont, tökéletes ez a recept. Ezenfelül tápláló, könnyen beszerezhető alapanyagokból készül, és istenien finom! A receptről készült videó itt tekinthető meg:  Zelleres-babos "humusz" Hozzávalók: zellerlevél, 2 doboz csicseriborsó konzerv (lé nélkül), 1 doboz babkonzerv, 2-3 evőkanál őrölt lenmag, 1 evőkanál mustár, 2 teáskanál só, füstölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors Elkészítés: A hozzávalókat egész egyszerűen tálba raktam, és alaposan eldolgoztam botmixerrel. Jó étvágyat hozzá!

Élesztőpástétom

Oké, a neve talán elrettentő ennek a receptnek (fővés közben a szaga nemkülönben), ám higgy nekem, kipróbáltam többször is, és azt kell mondjam, hogy mennyei! Egy éjszakát pihentetve a hűtőben csodásan összeérnek az ízek, és az élesztőszag is eltűnik belőle. Hasznos információként megjegyezném, hogy nálam az egy bögre az pontosan 2,5 dl-t jelentett. Amint az a bejegyzés végén látható lesz a fotón, bizony egy receptnél nagyon nem mindegy, hogy mekkora is az a bögre. 😅 Hozzávalók: 1 bögre zsemlemorzsa, 1 dl hidegen sajtolt napraforgóolaj, 2 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 csomag élesztő (50 g-os), 1 bögre víz, 2 teáskanál só, őrölt bors, 1 teáskanál pirospaprika, 2 teáskanál őrölt kapor Előkészületek: A vöröshagymát apró kockákra vágtam, a fokhagymát megpucoltam és lezúztam. A bögrényi vízben elkevertem az élesztőt, és szép sorban beleszórtam az összes fűszert. Elkészítés: Egy serpenyőben felhevítettem az olajat, és aranybarnára pirítottam benn