Ugrás a fő tartalomra

Édes tekercsek húsvétra

Az a helyzet, hogy erre az ünnepnapra olyan süteményt választottam, ami hamar megvan, nem igényel különösebb erőfeszítéseket, és garantáltan finom. Lássuk, mi sült ki a receptből! 😊

Hozzávalók:
  • 1 csomag leveles tészta,
  • 1 csomag fagyasztott gesztenye,
  • 1 csomag vaníliás pudingpor,
  • 3 dl tej,
  • fél csomag darált mák,
  • 1 narancs,
  • 25 szem datolya,
  • csipet só

Előkészületek:
Érdemes a datolyát a magok eltávolítása után egy éjszakára vízbe áztatni, de ha erre nincs lehetőségünk, forró vízzel leöntve 3-4 óra alatt is kellően felpuhulnak. Ha ez megvan, a vízzel együtt (kb. 2 dl) turmixoljuk le.

Elkészítés:
Egy edénybe borítottam a pudingport, hozzáadtam a leturmixolt datolya egyharmadát, csipet sót, és a 3 dl tejjel csomómentesre kevertem. Közepes lángon, folyamatosan kavargatva sűrűre főztem, és hagytam egy kicsit hűlni. Végezetül belemorzsoltam a gesztenyét, és alaposan átkevertem.

A másik krémhez a datolyából egy tányérba tettem egy újabb egyharmadnyi részt (a maradékot felhasználtam a zabkásámhoz), ráfacsartam a narancs levét, majd hozzáöntöttem a mákot, és egy csipet sóval meghintve jól összekevertem az egészet.

Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral, és ebbe tettem az egyik leveles tésztát kiterítve. Beletöltöttem a gesztenyés krémet, és hosszában feltekertem. A másik tésztával ugyanezt tettem, a mákos masszával megtöltve.

Előmelegített sütőben addig sütöttem, amíg a teteje szép aranybarna lett.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az erőleves legyen veled

Ezekben a hideg időkben bizony meg kell támogatnunk a szervezetünket valami jóóóóó erős étellel. 😀 Remek alternatíva erre egy tányér forró, csípős erőleves, amelybe extra mennyiségű zöld hozzávalót főztünk bele. Remek szolgálatot fog tenni immunrendszerünk erősítésére, ellenállóképességünk növelésére. És persze az ízélmény sem elhanyagolható szempont. 😉 Hozzávalók: 5 nagy fej hagyma, 1 csomag vegyes zöldség, 1 csomag spenót, 3 evőkanál kókuszzsír, 3 teáskanál só, 2 teáskanál Erős Pista, 1 teáskanál őrölt gyömbér Elkészítés: Nekiveselkedtem, és a hagymákat félkarikákra vágtam. Egy edényben felhevítettem a kókuszzsírt, amelyen néhány perc alatt átfonnyasztottam a hagymát. Közben elkevertem a sóval és a gyömbérrel. Következett a sorban a vegyes zöldség és a spenót, majd az Erős Pista. Mind a fazékba kerültek, és rögvest fel is öntöttem az egészet 2 liter vízzel. Forrástól számítva 25 percig főztem. Jó étvágyat hozzá, és jó egészséget kívánok! 💓

Zelleres-babos "humusz"

Amikor a gyorsaság az elsődleges szempont, tökéletes ez a recept. Ezenfelül tápláló, könnyen beszerezhető alapanyagokból készül, és istenien finom! A receptről készült videó itt tekinthető meg:  Zelleres-babos "humusz" Hozzávalók: zellerlevél, 2 doboz csicseriborsó konzerv (lé nélkül), 1 doboz babkonzerv, 2-3 evőkanál őrölt lenmag, 1 evőkanál mustár, 2 teáskanál só, füstölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors Elkészítés: A hozzávalókat egész egyszerűen tálba raktam, és alaposan eldolgoztam botmixerrel. Jó étvágyat hozzá!

Élesztőpástétom

Oké, a neve talán elrettentő ennek a receptnek (fővés közben a szaga nemkülönben), ám higgy nekem, kipróbáltam többször is, és azt kell mondjam, hogy mennyei! Egy éjszakát pihentetve a hűtőben csodásan összeérnek az ízek, és az élesztőszag is eltűnik belőle. Hasznos információként megjegyezném, hogy nálam az egy bögre az pontosan 2,5 dl-t jelentett. Amint az a bejegyzés végén látható lesz a fotón, bizony egy receptnél nagyon nem mindegy, hogy mekkora is az a bögre. 😅 Hozzávalók: 1 bögre zsemlemorzsa, 1 dl hidegen sajtolt napraforgóolaj, 2 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 csomag élesztő (50 g-os), 1 bögre víz, 2 teáskanál só, őrölt bors, 1 teáskanál pirospaprika, 2 teáskanál őrölt kapor Előkészületek: A vöröshagymát apró kockákra vágtam, a fokhagymát megpucoltam és lezúztam. A bögrényi vízben elkevertem az élesztőt, és szép sorban beleszórtam az összes fűszert. Elkészítés: Egy serpenyőben felhevítettem az olajat, és aranybarnára pirítottam benn