Ugrás a fő tartalomra

Édes tekercsek húsvétra

Az a helyzet, hogy erre az ünnepnapra olyan süteményt választottam, ami hamar megvan, nem igényel különösebb erőfeszítéseket, és garantáltan finom. Lássuk, mi sült ki a receptből! 😊

Hozzávalók:
  • 1 csomag leveles tészta,
  • 1 csomag fagyasztott gesztenye,
  • 1 csomag vaníliás pudingpor,
  • 3 dl tej,
  • fél csomag darált mák,
  • 1 narancs,
  • 25 szem datolya,
  • csipet só

Előkészületek:
Érdemes a datolyát a magok eltávolítása után egy éjszakára vízbe áztatni, de ha erre nincs lehetőségünk, forró vízzel leöntve 3-4 óra alatt is kellően felpuhulnak. Ha ez megvan, a vízzel együtt (kb. 2 dl) turmixoljuk le.

Elkészítés:
Egy edénybe borítottam a pudingport, hozzáadtam a leturmixolt datolya egyharmadát, csipet sót, és a 3 dl tejjel csomómentesre kevertem. Közepes lángon, folyamatosan kavargatva sűrűre főztem, és hagytam egy kicsit hűlni. Végezetül belemorzsoltam a gesztenyét, és alaposan átkevertem.

A másik krémhez a datolyából egy tányérba tettem egy újabb egyharmadnyi részt (a maradékot felhasználtam a zabkásámhoz), ráfacsartam a narancs levét, majd hozzáöntöttem a mákot, és egy csipet sóval meghintve jól összekevertem az egészet.

Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral, és ebbe tettem az egyik leveles tésztát kiterítve. Beletöltöttem a gesztenyés krémet, és hosszában feltekertem. A másik tésztával ugyanezt tettem, a mákos masszával megtöltve.

Előmelegített sütőben addig sütöttem, amíg a teteje szép aranybarna lett.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Cukkinis-füstölt paprikás lecsó bográcsban

Végre itt a jó idő, miért ne lehetne kiköltöztetni a konyhánkat a kertbe? A dolgunk egyszerű: miközben szeretteinkkel elsörözgetünk, lustán figyelemmel kísérjük, hogyan rotyog a bográcsban mindaz, amit beledobáltunk. 😊 Hozzávalók: 3 db cukkini, 5 nagy fej vöröshagyma, 6 db tv paprika, 9 db paradicsom, só-bors kóstolás alapján, majoranna (nemigen fog érződni), 1 csomag füstölt pirospaprika (ez már fog), 5 evőkanál őrölt lenmag (ez adja hozzá az egészséges zsiradékot), 5 evőkanál sörélesztőpehely (elhagyható) Elkészítés: Mialatt férjem előhívta magából az ősembert, és tüzet csiholt, addig én szépen megtisztítottam és feldaraboltam az összes zöldséget (a cukkinit hámozva). A képen látható alkoholos ital nem tartozott a hozzávalók táborába, de szerintem nem tragédia, ha netalán “véletlenül” a bográcsba borul valami ilyesmi. 😅 Meglepő dolgot fogok mondani. Nem használtunk zsiradékot, mégis isteni lett a végeredmény! Először is a bográcsba öntöttem 1 liter viz...

Zelleres-babos "humusz"

Amikor a gyorsaság az elsődleges szempont, tökéletes ez a recept. Ezenfelül tápláló, könnyen beszerezhető alapanyagokból készül, és istenien finom! A receptről készült videó itt tekinthető meg:  Zelleres-babos "humusz" Hozzávalók: zellerlevél, 2 doboz csicseriborsó konzerv (lé nélkül), 1 doboz babkonzerv, 2-3 evőkanál őrölt lenmag, 1 evőkanál mustár, 2 teáskanál só, füstölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors Elkészítés: A hozzávalókat egész egyszerűen tálba raktam, és alaposan eldolgoztam botmixerrel. Jó étvágyat hozzá!

Krumpli rázva, nem keverve

Az elmúlt időben nemigen voltam aktív ezen a felületen. 😏 Sok változás történt az életemben, ahogyan bennem is. Blogomon valószínűleg továbbra is csak alkalomadtán bukkanok majd fel, viszont ha szeretnéd, követheted életem alakulását a Vegán Haspók nevű Instagram oldalamon és YouTube csatornámon, valamint személyes Instámon is ( oszlanszkyrita ) Az alábbi receptről készítettem egy videót ( Krumpli rázva, nem keverve ), ám a rend kedvéért ismertetem itt is.   Hozzávalók: burgonya,  olaj,  só-bors,  füstölt pirospaprika,  majoránna (Mennyiségek tekintetében hallgass a szívedre és az ízlésedre. 😉)   Elkészítés: A burgonyákat alaposan megmossuk, és hasábokra vágjuk. Egy jókora befőttesüvegben összekeverjük a többi hozzávalót. Az üvegbe öntjük a krumpliszeleteket, majd jó alaposan összerázzuk. (Közben táncolni is lehet, ahogy én tettem a videóban.🙈) Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ebbe szórjuk a jól befűszerezett krumpli hasá...