Ugrás a fő tartalomra

Édes tekercsek húsvétra

Az a helyzet, hogy erre az ünnepnapra olyan süteményt választottam, ami hamar megvan, nem igényel különösebb erőfeszítéseket, és garantáltan finom. Lássuk, mi sült ki a receptből! 😊

Hozzávalók:
  • 1 csomag leveles tészta,
  • 1 csomag fagyasztott gesztenye,
  • 1 csomag vaníliás pudingpor,
  • 3 dl tej,
  • fél csomag darált mák,
  • 1 narancs,
  • 25 szem datolya,
  • csipet só

Előkészületek:
Érdemes a datolyát a magok eltávolítása után egy éjszakára vízbe áztatni, de ha erre nincs lehetőségünk, forró vízzel leöntve 3-4 óra alatt is kellően felpuhulnak. Ha ez megvan, a vízzel együtt (kb. 2 dl) turmixoljuk le.

Elkészítés:
Egy edénybe borítottam a pudingport, hozzáadtam a leturmixolt datolya egyharmadát, csipet sót, és a 3 dl tejjel csomómentesre kevertem. Közepes lángon, folyamatosan kavargatva sűrűre főztem, és hagytam egy kicsit hűlni. Végezetül belemorzsoltam a gesztenyét, és alaposan átkevertem.

A másik krémhez a datolyából egy tányérba tettem egy újabb egyharmadnyi részt (a maradékot felhasználtam a zabkásámhoz), ráfacsartam a narancs levét, majd hozzáöntöttem a mákot, és egy csipet sóval meghintve jól összekevertem az egészet.

Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral, és ebbe tettem az egyik leveles tésztát kiterítve. Beletöltöttem a gesztenyés krémet, és hosszában feltekertem. A másik tésztával ugyanezt tettem, a mákos masszával megtöltve.

Előmelegített sütőben addig sütöttem, amíg a teteje szép aranybarna lett.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zelleres-babos "humusz"

Amikor a gyorsaság az elsődleges szempont, tökéletes ez a recept. Ezenfelül tápláló, könnyen beszerezhető alapanyagokból készül, és istenien finom! A receptről készült videó itt tekinthető meg:  Zelleres-babos "humusz" Hozzávalók: zellerlevél, 2 doboz csicseriborsó konzerv (lé nélkül), 1 doboz babkonzerv, 2-3 evőkanál őrölt lenmag, 1 evőkanál mustár, 2 teáskanál só, füstölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors Elkészítés: A hozzávalókat egész egyszerűen tálba raktam, és alaposan eldolgoztam botmixerrel. Jó étvágyat hozzá!

Hapókos krumplikás papri

Nem, nem zakkantam meg😅, csak éppen derűs hangulatomban vagyok. (Ahogy az esetek kb. 90%-ában.😁) Szóval van ez a rém egyszerű recept, a paprikás krumpli. Hát én egy kicsit megbolondítottam ezzel-azzal. És jelentem, finom lett! 😊 A receptről videó is készült, amely a Vegán Haspók YouTube csatornán tekinthető meg.   Hozzávalók: 3 nagyobb krumpli, 2 szép padlizsán (lehetnek rosszarcúak is), 1 zellergumó, 2 fej hagyma, 1 liter víz, 2 evőkanálnyi napraforgó olaj, 3-4 teáskanál só, füstölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors ízlés szerint   Elkészítés: A felkockázott hagymákat lepirítottam némi olajon, közben fűszereztem. Erre jött a feldarabolt krumpli és zeller, majd 1 liter forró víz. Kb. negyed óráig főztem. Belekerült a padlizsán is, és újabb negyed óra fővés következett. És kész.

Vegán sajtos tészta

Mégis hogy a túróba lehet sajt nélkül sajtos tésztát készíteni?! 😅 Néhány egyszerű hozzávalóból, a varázslat pedig a sörélesztő pehelyben rejlik. Videó formájában itt tekintheted meg a receptet: Vegán sajtos tészta .   Hozzávalók: 4 szem krumpli, 3 sárgarépa, 2 fej vöröshagyma, 3 evőkanál sörélesztő pehely (ez adja a sajtos jelleget), 1 evőkanál kókuszzsír, fél teáskanál kurkuma, ízlés szerint só, bors, őrölt kömény, 1 csomag tetszőleges formájú tészta, 1 doboz tofu (lehetőség szerint füstölt ízű), szójaszósz   Elkészítés: A zöldségeket meghámoztam és felkockáztam. Egy edényben felolvasztottam a zsírt, erre borítottam a hagymát, sóztam, és aranybarnára pirítottam. Egy másik edényben feltettem főni a krumplit és a répát annyi vízben, ami éppen ellepte. Fűszereztem, és forrástól 20 percig főztem. A zöldségeket turmixgépbe kapartam, hozzáadtam 4 dl folyadékot, a lepirított hagymát, sörélesztőt, kurkumát, és krémesre turmixoltam. Közben kif...