Az úgy volt, hogy nem figyeltem oda a piruló hagymára, mert
az egyik ismerősömnek irkáltam üzeneteket. Meg is fogadtam magamnak, hogy főzés
közben száműzöm a konyhából a telefonomat. 😅 Szerencsére azonban az utolsó előtti
pillanatban levettem a tűzről a serpenyőt, amelyben az aprócskára vágott
hagymák színükben kezdtek vészesen hasonlítani egy maréknyi szénporra. Ám végül
ez az akaratlan odapörkölés fenséges extra ízzel gazdagította az elkészült
műremeket.
Hozzávalók:
- 1 csomag kesudió (200 g-os),
- 2 fej hagyma,
- 3 evőkanál kókuszzsír,
- kb. fél-fél dl víz és rizstej,
- frissen őrölt bors,
- só
A kesudiót úgy 5-6 órára vízbe áztattam.
Elkészítés:
Leszűrtem a kesudiót, majd az aprítógépbe raktam. Amíg a
magvak ott vártak sorsukra, apróra szeltem a hagymát, és lepirítottam a
zsírban. Ekkor fűszereztem. Amint észleltem, hogy túltoltam a dolgot, lekaptam
a serpenyőt a tűzről. Bevallom, bepánikoltam, ezért csak saccolni tudom a víz
és a tej mennyiségét, amit ráöntöttem. Kicsit hagytam hűlni az egyébként
istenien illatozó hagymát, majd a kesudióra küldtem, és jól ledaráltam.
Hűtőben akár egy hétig is eláll ez a finomság, feltéve, ha
addig nem faljuk fel. 😁
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése