Amikor az ember lánya saját kezűleg készíti el az ételeit,
biztosabban tudja, mi minden kerül bele, mintha a boltban veszi meg. Lássunk
most egy egyszerű és gyorsan elkészíthető, hozzáadott adalékanyagoktól mentes
humuszt, melynek további előnye, hogy pénztárcabarát, és puffasztott rizzsel
fogyasztva még az alakunkat is békén hagyja. Ó, és ne felejtsük el, hogy
mennyeien finom! 😋
Megjegyzés: ha nincs kedvünk sütögetni, a recept nyers
hagymával is működik. Ekkor azonban (mivel nem sütjük le a kókuszzsírban)
tegyünk hozzá egyéb zsiradékot, pl. olívaolajat vagy néhány szem olajos aszalt
paradicsomot.
Hozzávalók:
- 1 doboz tofu (a levével együtt),
- 1 doboz csicseriborsó konzerv (a levével együtt),
- 3 fej hagyma,
- 2 evőkanál mustár,
- 2 teáskanál só,
- frissen őrölt bors,
- füstölt pirospaprika,
- 3 evőkanál olvasztott kókuszzsír
Elkészítés:
A tofut összekockáztam, és a
hagymát is előkészítettem.
Egy serpenyőben felhevítettem a zsírt, és megpirítottam
rajta a hagymát.
Fogtam a tálat, és szépen sorban beletettem az összes
hozzávalót, végül a kissé kihűlt hagymát is. Elővettem kedvenc (és egyetlen)
botmixeremet, majd a segítségével az egészet alaposan pépesítettem.
Hideg helyen napokig eláll ez a finomság (már ha erre van
esélye, és nem faljuk fel hamarabb).
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése