Ugrás a fő tartalomra

Egyszerű házi humusz

Amikor az ember lánya saját kezűleg készíti el az ételeit, biztosabban tudja, mi minden kerül bele, mintha a boltban veszi meg. Lássunk most egy egyszerű és gyorsan elkészíthető, hozzáadott adalékanyagoktól mentes humuszt, melynek további előnye, hogy pénztárcabarát, és puffasztott rizzsel fogyasztva még az alakunkat is békén hagyja. Ó, és ne felejtsük el, hogy mennyeien finom! 😋
Megjegyzés: ha nincs kedvünk sütögetni, a recept nyers hagymával is működik. Ekkor azonban (mivel nem sütjük le a kókuszzsírban) tegyünk hozzá egyéb zsiradékot, pl. olívaolajat vagy néhány szem olajos aszalt paradicsomot.

Hozzávalók:
  • 1 doboz tofu (a levével együtt),
  • 1 doboz csicseriborsó konzerv (a levével együtt),
  • 3 fej hagyma,
  • 2 evőkanál mustár,
  • 2 teáskanál só,
  • frissen őrölt bors,
  • füstölt pirospaprika,
  • 3 evőkanál olvasztott kókuszzsír

Elkészítés:
A tofut összekockáztam, és a hagymát is előkészítettem.

Egy serpenyőben felhevítettem a zsírt, és megpirítottam rajta a hagymát.
Fogtam a tálat, és szépen sorban beletettem az összes hozzávalót, végül a kissé kihűlt hagymát is. Elővettem kedvenc (és egyetlen) botmixeremet, majd a segítségével az egészet alaposan pépesítettem.

Hideg helyen napokig eláll ez a finomság (már ha erre van esélye, és nem faljuk fel hamarabb).
Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Cukkinis-füstölt paprikás lecsó bográcsban

Végre itt a jó idő, miért ne lehetne kiköltöztetni a konyhánkat a kertbe? A dolgunk egyszerű: miközben szeretteinkkel elsörözgetünk, lustán figyelemmel kísérjük, hogyan rotyog a bográcsban mindaz, amit beledobáltunk. 😊 Hozzávalók: 3 db cukkini, 5 nagy fej vöröshagyma, 6 db tv paprika, 9 db paradicsom, só-bors kóstolás alapján, majoranna (nemigen fog érződni), 1 csomag füstölt pirospaprika (ez már fog), 5 evőkanál őrölt lenmag (ez adja hozzá az egészséges zsiradékot), 5 evőkanál sörélesztőpehely (elhagyható) Elkészítés: Mialatt férjem előhívta magából az ősembert, és tüzet csiholt, addig én szépen megtisztítottam és feldaraboltam az összes zöldséget (a cukkinit hámozva). A képen látható alkoholos ital nem tartozott a hozzávalók táborába, de szerintem nem tragédia, ha netalán “véletlenül” a bográcsba borul valami ilyesmi. 😅 Meglepő dolgot fogok mondani. Nem használtunk zsiradékot, mégis isteni lett a végeredmény! Először is a bográcsba öntöttem 1 liter viz...

Zelleres-babos "humusz"

Amikor a gyorsaság az elsődleges szempont, tökéletes ez a recept. Ezenfelül tápláló, könnyen beszerezhető alapanyagokból készül, és istenien finom! A receptről készült videó itt tekinthető meg:  Zelleres-babos "humusz" Hozzávalók: zellerlevél, 2 doboz csicseriborsó konzerv (lé nélkül), 1 doboz babkonzerv, 2-3 evőkanál őrölt lenmag, 1 evőkanál mustár, 2 teáskanál só, füstölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors Elkészítés: A hozzávalókat egész egyszerűen tálba raktam, és alaposan eldolgoztam botmixerrel. Jó étvágyat hozzá!

Krumpli rázva, nem keverve

Az elmúlt időben nemigen voltam aktív ezen a felületen. 😏 Sok változás történt az életemben, ahogyan bennem is. Blogomon valószínűleg továbbra is csak alkalomadtán bukkanok majd fel, viszont ha szeretnéd, követheted életem alakulását a Vegán Haspók nevű Instagram oldalamon és YouTube csatornámon, valamint személyes Instámon is ( oszlanszkyrita ) Az alábbi receptről készítettem egy videót ( Krumpli rázva, nem keverve ), ám a rend kedvéért ismertetem itt is.   Hozzávalók: burgonya,  olaj,  só-bors,  füstölt pirospaprika,  majoránna (Mennyiségek tekintetében hallgass a szívedre és az ízlésedre. 😉)   Elkészítés: A burgonyákat alaposan megmossuk, és hasábokra vágjuk. Egy jókora befőttesüvegben összekeverjük a többi hozzávalót. Az üvegbe öntjük a krumpliszeleteket, majd jó alaposan összerázzuk. (Közben táncolni is lehet, ahogy én tettem a videóban.🙈) Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ebbe szórjuk a jól befűszerezett krumpli hasá...