Ugrás a fő tartalomra

Sült paprikás karfiolkrémleves

Az egyik vegán szakácskönyvben rábukkantam egy olyan receptre, amelyben a karfiolleveshez előbb sütőben megsütik a karfiolt. Ezt továbbgondolva (és mivel a kamrában árválkodott egy tucatnyi paprika) ennél a változatnál a paprikákat is alaposan megsütöttem. Jelentős mértékben növeli az ízélményt ez az aprócska trükk, szóval érdemes kipróbálni. 😉

Hozzávalók:
  • 1 fej karfiol,
  • 10 db tv paprika,
  • 3 fej vöröshagyma,
  • 4 evőkanál kókuszzsír,
  • 1 db konzerves kókusztej,
  • 3 teáskanál só,
  • frissen őrölt bors

Elkészítés:
A megmosott karfiolt rózsáira szedtem, majd a paprikával együtt sütőpapírral bélelt tepsire halmoztam. A paprikákat egy-két helyen megszurkáltam sütés előtt. 1800-on sütöttem őket fél óráig, közben félidőben egyszer megforgattam a zöldségeket.

Amikor kihűlt az egész, fogtam a paprikákat, és lehúztam a héjukat. Mivel jól megsültek, ez könnyen ment. 😊

Egy lábasban kókuszzsírt hevítettem, és aranybarnára pirítottam rajta a felkockázott hagymát, miközben sóztam, borsoztam. Hozzáadtam az előzőleg megsütött zöldségeket, és felöntöttem 1 liter vízzel. Addig főztem az egészet, amíg a karfiol jó puha lett. Ekkor öntöttem a leveshez a finom, sűrű kókusztejet. Hagytam, hogy felforrjon, majd elzártam alatta a gázt.
Végezetül botmixer segítségével alaposan krémesítettem az egészet.
Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Cukkinis-füstölt paprikás lecsó bográcsban

Végre itt a jó idő, miért ne lehetne kiköltöztetni a konyhánkat a kertbe? A dolgunk egyszerű: miközben szeretteinkkel elsörözgetünk, lustán figyelemmel kísérjük, hogyan rotyog a bográcsban mindaz, amit beledobáltunk. 😊 Hozzávalók: 3 db cukkini, 5 nagy fej vöröshagyma, 6 db tv paprika, 9 db paradicsom, só-bors kóstolás alapján, majoranna (nemigen fog érződni), 1 csomag füstölt pirospaprika (ez már fog), 5 evőkanál őrölt lenmag (ez adja hozzá az egészséges zsiradékot), 5 evőkanál sörélesztőpehely (elhagyható) Elkészítés: Mialatt férjem előhívta magából az ősembert, és tüzet csiholt, addig én szépen megtisztítottam és feldaraboltam az összes zöldséget (a cukkinit hámozva). A képen látható alkoholos ital nem tartozott a hozzávalók táborába, de szerintem nem tragédia, ha netalán “véletlenül” a bográcsba borul valami ilyesmi. 😅 Meglepő dolgot fogok mondani. Nem használtunk zsiradékot, mégis isteni lett a végeredmény! Először is a bográcsba öntöttem 1 liter viz...

Zelleres-babos "humusz"

Amikor a gyorsaság az elsődleges szempont, tökéletes ez a recept. Ezenfelül tápláló, könnyen beszerezhető alapanyagokból készül, és istenien finom! A receptről készült videó itt tekinthető meg:  Zelleres-babos "humusz" Hozzávalók: zellerlevél, 2 doboz csicseriborsó konzerv (lé nélkül), 1 doboz babkonzerv, 2-3 evőkanál őrölt lenmag, 1 evőkanál mustár, 2 teáskanál só, füstölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors Elkészítés: A hozzávalókat egész egyszerűen tálba raktam, és alaposan eldolgoztam botmixerrel. Jó étvágyat hozzá!

Krumpli rázva, nem keverve

Az elmúlt időben nemigen voltam aktív ezen a felületen. 😏 Sok változás történt az életemben, ahogyan bennem is. Blogomon valószínűleg továbbra is csak alkalomadtán bukkanok majd fel, viszont ha szeretnéd, követheted életem alakulását a Vegán Haspók nevű Instagram oldalamon és YouTube csatornámon, valamint személyes Instámon is ( oszlanszkyrita ) Az alábbi receptről készítettem egy videót ( Krumpli rázva, nem keverve ), ám a rend kedvéért ismertetem itt is.   Hozzávalók: burgonya,  olaj,  só-bors,  füstölt pirospaprika,  majoránna (Mennyiségek tekintetében hallgass a szívedre és az ízlésedre. 😉)   Elkészítés: A burgonyákat alaposan megmossuk, és hasábokra vágjuk. Egy jókora befőttesüvegben összekeverjük a többi hozzávalót. Az üvegbe öntjük a krumpliszeleteket, majd jó alaposan összerázzuk. (Közben táncolni is lehet, ahogy én tettem a videóban.🙈) Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ebbe szórjuk a jól befűszerezett krumpli hasá...