Az egyik vegán szakácskönyvben rábukkantam egy olyan receptre,
amelyben a karfiolleveshez előbb sütőben megsütik a karfiolt. Ezt
továbbgondolva (és mivel a kamrában árválkodott egy tucatnyi paprika) ennél a
változatnál a paprikákat is alaposan megsütöttem. Jelentős mértékben növeli az
ízélményt ez az aprócska trükk, szóval érdemes kipróbálni. 😉
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol,
- 10 db tv paprika,
- 3 fej vöröshagyma,
- 4 evőkanál kókuszzsír,
- 1 db konzerves kókusztej,
- 3 teáskanál só,
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A megmosott karfiolt rózsáira szedtem, majd a paprikával
együtt sütőpapírral bélelt tepsire halmoztam. A paprikákat egy-két helyen
megszurkáltam sütés előtt. 1800-on sütöttem őket fél óráig, közben
félidőben egyszer megforgattam a zöldségeket.
Amikor kihűlt az egész, fogtam a paprikákat, és lehúztam a
héjukat. Mivel jól megsültek, ez könnyen ment. 😊
Egy lábasban kókuszzsírt hevítettem, és aranybarnára
pirítottam rajta a felkockázott hagymát, miközben sóztam, borsoztam. Hozzáadtam
az előzőleg megsütött zöldségeket, és felöntöttem 1 liter vízzel. Addig
főztem az egészet, amíg a karfiol jó puha lett. Ekkor öntöttem a leveshez a
finom, sűrű kókusztejet. Hagytam, hogy felforrjon, majd elzártam alatta a gázt.
Végezetül botmixer segítségével alaposan krémesítettem az
egészet.
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése