Ugrás a fő tartalomra

Répás-brokkolis muffin narancsos salátával

Egyik nap szétnéztem a kamránkban, és megakadt a szemem egy kevéske zöldségfélén. Arra gondoltam, hogy tökéletes alapanyagok lesznek egy adag ízletes, pihe-puha és laktató muffin elkészítéséhez. Mivel azonban a férjemmel szeretjük a friss, ropogós zöldségeket is, így összedobtam hozzá egy adag narancsos salátát.
Nézzük előbb a muffin hozzávalóit! 😊

Hozzávalók:
  • fél fej brokkoli,
  • 3 szál sárgarépa,
  • 2 kisebb fej hagyma,
  • 4 csapott evőkanál liszt,
  • 2 evőkanál olaj,
  • 3 evőkanál őrölt lenmag + 6 evőkanál víz,
  • 1 csomag sütőpor,
  • 2 teáskanál só,
  • frissen őrölt bors,
  • fél teáskanál kurkuma,
  • fél teáskanál őrölt kömény

Elkészítés:
A rózsáira szedett brokkolit és az apróra kockázott sárgarépát feltettem főni. Ezalatt egy tálkában elkészítettem a lenmagtojást, majd összevágtam a hagymát, és egy tálba tettem.

A hagymát elkevertem az olajjal, a fűszerekkel, a sütőporral és a lenmaggal.
Az elkészült zöldséget egy krumplitörővel összenyomkodtam, de aki nem akar bicepszre gyúrni, és teljesen pépesíteni szeretné, használjon bátran botmixert.

Előmelegítettem a sütőt, a hagymás egyveleget pedig összeboronáltam az összetört zöldséggel és a liszttel, majd alaposan elkevertem az egészet. Utolsó lépésként elosztottam a masszát a muffinformákban.

A muffinokat kb. 1800C-on sütöttem, 22 percig. Amikor kihűltek, narancsos salátával tálaltam, amit a következőképpen készítettem el: egy kis tálkában összekevertem 1 narancs levét, 2 evőkanál őrölt lenmagot, 2 evőkanál őrölt mustárt 1 kiskanál kaporral, majd sóztam, borsoztam. Mindezt egész egyszerűen összekevertem egy csomag salátával.
Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az erőleves legyen veled

Ezekben a hideg időkben bizony meg kell támogatnunk a szervezetünket valami jóóóóó erős étellel. 😀 Remek alternatíva erre egy tányér forró, csípős erőleves, amelybe extra mennyiségű zöld hozzávalót főztünk bele. Remek szolgálatot fog tenni immunrendszerünk erősítésére, ellenállóképességünk növelésére. És persze az ízélmény sem elhanyagolható szempont. 😉 Hozzávalók: 5 nagy fej hagyma, 1 csomag vegyes zöldség, 1 csomag spenót, 3 evőkanál kókuszzsír, 3 teáskanál só, 2 teáskanál Erős Pista, 1 teáskanál őrölt gyömbér Elkészítés: Nekiveselkedtem, és a hagymákat félkarikákra vágtam. Egy edényben felhevítettem a kókuszzsírt, amelyen néhány perc alatt átfonnyasztottam a hagymát. Közben elkevertem a sóval és a gyömbérrel. Következett a sorban a vegyes zöldség és a spenót, majd az Erős Pista. Mind a fazékba kerültek, és rögvest fel is öntöttem az egészet 2 liter vízzel. Forrástól számítva 25 percig főztem. Jó étvágyat hozzá, és jó egészséget kívánok! 💓

Zelleres-babos "humusz"

Amikor a gyorsaság az elsődleges szempont, tökéletes ez a recept. Ezenfelül tápláló, könnyen beszerezhető alapanyagokból készül, és istenien finom! A receptről készült videó itt tekinthető meg:  Zelleres-babos "humusz" Hozzávalók: zellerlevél, 2 doboz csicseriborsó konzerv (lé nélkül), 1 doboz babkonzerv, 2-3 evőkanál őrölt lenmag, 1 evőkanál mustár, 2 teáskanál só, füstölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors Elkészítés: A hozzávalókat egész egyszerűen tálba raktam, és alaposan eldolgoztam botmixerrel. Jó étvágyat hozzá!

Élesztőpástétom

Oké, a neve talán elrettentő ennek a receptnek (fővés közben a szaga nemkülönben), ám higgy nekem, kipróbáltam többször is, és azt kell mondjam, hogy mennyei! Egy éjszakát pihentetve a hűtőben csodásan összeérnek az ízek, és az élesztőszag is eltűnik belőle. Hasznos információként megjegyezném, hogy nálam az egy bögre az pontosan 2,5 dl-t jelentett. Amint az a bejegyzés végén látható lesz a fotón, bizony egy receptnél nagyon nem mindegy, hogy mekkora is az a bögre. 😅 Hozzávalók: 1 bögre zsemlemorzsa, 1 dl hidegen sajtolt napraforgóolaj, 2 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 csomag élesztő (50 g-os), 1 bögre víz, 2 teáskanál só, őrölt bors, 1 teáskanál pirospaprika, 2 teáskanál őrölt kapor Előkészületek: A vöröshagymát apró kockákra vágtam, a fokhagymát megpucoltam és lezúztam. A bögrényi vízben elkevertem az élesztőt, és szép sorban beleszórtam az összes fűszert. Elkészítés: Egy serpenyőben felhevítettem az olajat, és aranybarnára pirítottam benn