Egyik nap szétnéztem a kamránkban, és megakadt a szemem egy
kevéske zöldségfélén. Arra gondoltam, hogy tökéletes alapanyagok lesznek egy
adag ízletes, pihe-puha és laktató muffin elkészítéséhez. Mivel azonban a
férjemmel szeretjük a friss, ropogós zöldségeket is, így összedobtam hozzá egy
adag narancsos salátát.
Nézzük előbb a muffin hozzávalóit! 😊
Hozzávalók:
- fél fej brokkoli,
- 3 szál sárgarépa,
- 2 kisebb fej hagyma,
- 4 csapott evőkanál liszt,
- 2 evőkanál olaj,
- 3 evőkanál őrölt lenmag + 6 evőkanál víz,
- 1 csomag sütőpor,
- 2 teáskanál só,
- frissen őrölt bors,
- fél teáskanál kurkuma,
- fél teáskanál őrölt kömény
Elkészítés:
A rózsáira szedett brokkolit és az apróra kockázott
sárgarépát feltettem főni. Ezalatt egy tálkában elkészítettem a lenmagtojást,
majd összevágtam a hagymát, és egy tálba tettem.
A hagymát elkevertem az olajjal, a fűszerekkel, a sütőporral
és a lenmaggal.
Az elkészült zöldséget egy krumplitörővel összenyomkodtam,
de aki nem akar bicepszre gyúrni, és teljesen pépesíteni szeretné, használjon
bátran botmixert.
Előmelegítettem a sütőt, a hagymás egyveleget pedig
összeboronáltam az összetört zöldséggel és a liszttel, majd alaposan elkevertem
az egészet. Utolsó lépésként elosztottam a masszát a muffinformákban.
A muffinokat kb. 1800C-on sütöttem, 22 percig.
Amikor kihűltek, narancsos salátával tálaltam, amit a következőképpen
készítettem el: egy kis tálkában összekevertem 1 narancs levét, 2 evőkanál
őrölt lenmagot, 2 evőkanál őrölt mustárt 1 kiskanál kaporral, majd sóztam,
borsoztam. Mindezt egész egyszerűen összekevertem egy csomag salátával.
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése