Ugrás a fő tartalomra

Répás-brokkolis muffin narancsos salátával

Egyik nap szétnéztem a kamránkban, és megakadt a szemem egy kevéske zöldségfélén. Arra gondoltam, hogy tökéletes alapanyagok lesznek egy adag ízletes, pihe-puha és laktató muffin elkészítéséhez. Mivel azonban a férjemmel szeretjük a friss, ropogós zöldségeket is, így összedobtam hozzá egy adag narancsos salátát.
Nézzük előbb a muffin hozzávalóit! 😊

Hozzávalók:
  • fél fej brokkoli,
  • 3 szál sárgarépa,
  • 2 kisebb fej hagyma,
  • 4 csapott evőkanál liszt,
  • 2 evőkanál olaj,
  • 3 evőkanál őrölt lenmag + 6 evőkanál víz,
  • 1 csomag sütőpor,
  • 2 teáskanál só,
  • frissen őrölt bors,
  • fél teáskanál kurkuma,
  • fél teáskanál őrölt kömény

Elkészítés:
A rózsáira szedett brokkolit és az apróra kockázott sárgarépát feltettem főni. Ezalatt egy tálkában elkészítettem a lenmagtojást, majd összevágtam a hagymát, és egy tálba tettem.

A hagymát elkevertem az olajjal, a fűszerekkel, a sütőporral és a lenmaggal.
Az elkészült zöldséget egy krumplitörővel összenyomkodtam, de aki nem akar bicepszre gyúrni, és teljesen pépesíteni szeretné, használjon bátran botmixert.

Előmelegítettem a sütőt, a hagymás egyveleget pedig összeboronáltam az összetört zöldséggel és a liszttel, majd alaposan elkevertem az egészet. Utolsó lépésként elosztottam a masszát a muffinformákban.

A muffinokat kb. 1800C-on sütöttem, 22 percig. Amikor kihűltek, narancsos salátával tálaltam, amit a következőképpen készítettem el: egy kis tálkában összekevertem 1 narancs levét, 2 evőkanál őrölt lenmagot, 2 evőkanál őrölt mustárt 1 kiskanál kaporral, majd sóztam, borsoztam. Mindezt egész egyszerűen összekevertem egy csomag salátával.
Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Almás-gesztenyés márványka

Amikor kitaláltam ezt a receptet, nem gondoltam volna, hogy ennyire egyszerű és főleg ilyen nagyon finom lesz! Az arányokat igazából menet közben kísérleteztem ki, ám a végeredmény egy meglepően puha és könnyed édesség lett. 😋 Hozzávalók: 5 db alma , 1 csomag fagyasztott gesztenyepüré (cukrozatlan, 250 g-os), 5 evőkanál nádcukor, 3 evőkanál kakaópor, 3 evőkanál almaecet, 2 dl apró szemű zabpehely, 1 csomag sütőpor, 1 marék mazsola, csipet só  Elkészítés: Elővettem egy tálat, belereszeltem a meghámozott almákat; majd sorban hozzáadtam a kiolvadt gesztenyemasszát, a cukrot, mazsolát és a sót. Alaposan elkevertem, utána pedig egy másik tálkába kimértem a kakaóport. Az almás egyveleghez öntöttem az ecetet, rászórtam a sütőport, végül pedig a zabot. Összedolgoztam, és a felét átküldtem a kakaóporhoz, amivel szintén jól elkevertem. Egy tortaformát kibéleltem sütőpapírral, és egy kanál segítségével egyik-másik tálból felváltva adagoltam bele a kétféle mass...

Hapókos krumplikás papri

Nem, nem zakkantam meg😅, csak éppen derűs hangulatomban vagyok. (Ahogy az esetek kb. 90%-ában.😁) Szóval van ez a rém egyszerű recept, a paprikás krumpli. Hát én egy kicsit megbolondítottam ezzel-azzal. És jelentem, finom lett! 😊 A receptről videó is készült, amely a Vegán Haspók YouTube csatornán tekinthető meg.   Hozzávalók: 3 nagyobb krumpli, 2 szép padlizsán (lehetnek rosszarcúak is), 1 zellergumó, 2 fej hagyma, 1 liter víz, 2 evőkanálnyi napraforgó olaj, 3-4 teáskanál só, füstölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors ízlés szerint   Elkészítés: A felkockázott hagymákat lepirítottam némi olajon, közben fűszereztem. Erre jött a feldarabolt krumpli és zeller, majd 1 liter forró víz. Kb. negyed óráig főztem. Belekerült a padlizsán is, és újabb negyed óra fővés következett. És kész.

Krumpli rázva, nem keverve

Az elmúlt időben nemigen voltam aktív ezen a felületen. 😏 Sok változás történt az életemben, ahogyan bennem is. Blogomon valószínűleg továbbra is csak alkalomadtán bukkanok majd fel, viszont ha szeretnéd, követheted életem alakulását a Vegán Haspók nevű Instagram oldalamon és YouTube csatornámon, valamint személyes Instámon is ( oszlanszkyrita ) Az alábbi receptről készítettem egy videót ( Krumpli rázva, nem keverve ), ám a rend kedvéért ismertetem itt is.   Hozzávalók: burgonya,  olaj,  só-bors,  füstölt pirospaprika,  majoránna (Mennyiségek tekintetében hallgass a szívedre és az ízlésedre. 😉)   Elkészítés: A burgonyákat alaposan megmossuk, és hasábokra vágjuk. Egy jókora befőttesüvegben összekeverjük a többi hozzávalót. Az üvegbe öntjük a krumpliszeleteket, majd jó alaposan összerázzuk. (Közben táncolni is lehet, ahogy én tettem a videóban.🙈) Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ebbe szórjuk a jól befűszerezett krumpli hasá...