Ahogy kanalazni kezdtem ezt a gyors és egyszerű leveskét,
olyan érzés kerített hatalmába, mintha
Lássuk hát a receptet!
Hozzávalók:
- 2 nagy fej hagyma,
- 1 csomag fagyasztott kelbimbó (450 g-os),
- 1 csomag fagyasztott brokkoli (450 g-os),
- 2 evőkanál kókuszzsír,
- 2 teáskanál só,
- őrölt bors
Elkészítés:
Hagyományos módon kezdtem a leves elkészítését: felkockáztam a hagymákat.
Egy edényben felhevítettem a kókuszzsírt, ráborítottam a hagymát, sóztam-borsoztam, és fedő alatt aranybarnára pirítottam.
Ekkor kerültek bele a zöld-féleségek.
Felöntöttem annyi vízzel, ami kényelmesen ellepte az egészet. Egyszer felforraltam, majd takarék lángon addig főztem, amíg könnyedén bele tudtam szúrni a villát a brokkoli szárába.
Utolsó mozzanatként botmixerrel krémesítettem.
Pirított hagymával és füstölt pirospaprikával tálaltam.
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése