Ugrás a fő tartalomra

A mindenmentes tökéletesség

Ez egy különleges recept. A hozzávalók között ugyanis nem szerepel semmilyen mesterséges vagy feldolgozott, hozzáadott cuccokkal és bigyókkal felfokozott alapanyag. 😅 Természet Anyánk kincsestárából válogatva fenséges ízharmóniájú édességet állíthatunk elő, hőkezelés nélkül. A végeredmény pedig a testet és a lelket egyaránt táplálja. 😊

Hozzávalók:

1. réteg

  • 20 szem datolya,
  • 2 db banán,
  • 2 dl kókuszreszelék,
  • 2 dl apró szemű zabpehely

2. réteg

  • 1 csomag darált mák (250 g-os),
  • 25 szem aszalt szilva,
  • fél citrom leve

3. réteg

  • 5 db alma,
  • fél citrom leve

Elkészítés:

Előkészületek gyanánt a magjától megszabadított datolyát és aszalt szilvát külön tálkákban egész napra beáztattam (ha nem este készítjük a tortát, akkor éjszakára áztassuk be őket).

A datolyát kinyomkodtam, és a banánokkal együtt botmixerrel pépesítettem. Elővettem az egyik megmosott kezemet, és a pépet alaposan eldolgoztam a kókuszreszelékkel és a zabbal.

Az első réteget kapcsos tortaformába nyomkodtam.

A második réteghez kinyomkodtam a szilvát, és ezt is pépesettem. Hozzá borítottam a mákot, ráfacsartam a fél citrom levét, és alaposan összekevertem. Ezt is a formába simítottam.

A meghámozott almákat a férjem ügyesen lereszelte, amire ráfacsartam a citrom másik felének a levét. Ezután kinyomkodtam (igen, a két fázist talán meg kellett volna cserélnem, de sebaj).

Végezetül a reszelt citromos almát szépen elegyengettem a mákos réteg tetején.

Hűtőben pihentettem az édességet egy éjszakán át.

Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zelleres-babos "humusz"

Amikor a gyorsaság az elsődleges szempont, tökéletes ez a recept. Ezenfelül tápláló, könnyen beszerezhető alapanyagokból készül, és istenien finom! A receptről készült videó itt tekinthető meg:  Zelleres-babos "humusz" Hozzávalók: zellerlevél, 2 doboz csicseriborsó konzerv (lé nélkül), 1 doboz babkonzerv, 2-3 evőkanál őrölt lenmag, 1 evőkanál mustár, 2 teáskanál só, füstölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors Elkészítés: A hozzávalókat egész egyszerűen tálba raktam, és alaposan eldolgoztam botmixerrel. Jó étvágyat hozzá!

Hapókos krumplikás papri

Nem, nem zakkantam meg😅, csak éppen derűs hangulatomban vagyok. (Ahogy az esetek kb. 90%-ában.😁) Szóval van ez a rém egyszerű recept, a paprikás krumpli. Hát én egy kicsit megbolondítottam ezzel-azzal. És jelentem, finom lett! 😊 A receptről videó is készült, amely a Vegán Haspók YouTube csatornán tekinthető meg.   Hozzávalók: 3 nagyobb krumpli, 2 szép padlizsán (lehetnek rosszarcúak is), 1 zellergumó, 2 fej hagyma, 1 liter víz, 2 evőkanálnyi napraforgó olaj, 3-4 teáskanál só, füstölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors ízlés szerint   Elkészítés: A felkockázott hagymákat lepirítottam némi olajon, közben fűszereztem. Erre jött a feldarabolt krumpli és zeller, majd 1 liter forró víz. Kb. negyed óráig főztem. Belekerült a padlizsán is, és újabb negyed óra fővés következett. És kész.

Vegán sajtos tészta

Mégis hogy a túróba lehet sajt nélkül sajtos tésztát készíteni?! 😅 Néhány egyszerű hozzávalóból, a varázslat pedig a sörélesztő pehelyben rejlik. Videó formájában itt tekintheted meg a receptet: Vegán sajtos tészta .   Hozzávalók: 4 szem krumpli, 3 sárgarépa, 2 fej vöröshagyma, 3 evőkanál sörélesztő pehely (ez adja a sajtos jelleget), 1 evőkanál kókuszzsír, fél teáskanál kurkuma, ízlés szerint só, bors, őrölt kömény, 1 csomag tetszőleges formájú tészta, 1 doboz tofu (lehetőség szerint füstölt ízű), szójaszósz   Elkészítés: A zöldségeket meghámoztam és felkockáztam. Egy edényben felolvasztottam a zsírt, erre borítottam a hagymát, sóztam, és aranybarnára pirítottam. Egy másik edényben feltettem főni a krumplit és a répát annyi vízben, ami éppen ellepte. Fűszereztem, és forrástól 20 percig főztem. A zöldségeket turmixgépbe kapartam, hozzáadtam 4 dl folyadékot, a lepirított hagymát, sörélesztőt, kurkumát, és krémesre turmixoltam. Közben kif...