Tudom-tudom, a hagyomány szerint humusz csicseriborsóból készül. Azonban az a szép a konyha-művészetben, hogy lehet kreatívnak lenni! 😁 Az alábbi recept tehát háromféle babból készült, és a hozzávalóinak köszönhetően meglepően sok benne a fehérje. 💪
Valamelyest kötődtem a hagyományokhoz, hiszen az elkészült finomságot csicseriborsó liszttel készült bundás kenyérre kenve, kaliforniai paprikával és brokkolicsírával tálaltam. 😋
Hozzávalók:
- 3 kis fej hagyma,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 2 evőkanál kókuszzsír,
- 3 különböző babkonzerv, ízlés szerint,
- fél csomag rukkola,
- 2 teáskanál só,
- 1 teáskanál őrölt köménymag
Elkészítés:
A vöröshagymákat durva kockákra vágtam, majd a fokhagymát a kés lapjával összenyomtam, és nagyjából feldaraboltam.
Egy serpenyőben felhevítettem a kókuszzsírt, amiben szép aranybarnára pirítottam a vöröshagymát 1 teáskanál sóval. Ekkor került bele a fokhagyma, amit takarék lángon mindössze 1 percig fonnyasztottam.
Közben előkészítettem a többi hozzávalót.
Egy tálba borítgattam a konzerveket (a fehérbab és a vajbab levét leöntöttem). Erre került a rukkola, még 1 kanálka só, és az őrölt kömény.
Utolsó lépésként a finom sült hagymákat is a tálba kapartam, és az egészet alaposan összepépesítettem egy botmixer segítségével.
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése