Ugrás a fő tartalomra

Belépő a mennyországba

Mindössze annyi a trükkje ennek a receptnek, hogy megfőzzük a pudingot, majd a többi hozzávalóval felváltva egy jénai tálba rétegezzük. Választhatunk bármilyen más ízű pudingport. Nekem az örök kedvencem a csoki marad, így ezzel készítettem el ezt a finomságot. Lássuk is, hogyan!

Hozzávalók:

  • 2 csomag pudingpor,
  • 1 liter növényi tej,
  • 5 evőkanál nádcukor,
  • 2 marék mazsola,
  • 2 érett banán,
  • 1 csomag natúr gesztenyepüré
  • 10 db kisebb alma,
  • őrölt fahéj,
  • kókuszreszelék,
  • csipet só

Elkészítés:

Első lépésként a két csomag pudingport csomómentesre kevertem kb. 1 dl tejjel. Hozzáadtam a csipetnyi sót, a cukrot, mazsolát, majd felöntöttem a maradék tejjel. Közepes lángon, kavargatva sűrűre főztem.

Amíg hűlt a puding, addig villával összenyomkodtam a banánokat, majd elkevertem a gesztenyével.

Az almákat meghámoztam, lereszeltem, és alaposan kinyomkodtam.

Kezdődhetett az édesség összeállítása. 😀 Egy jénai tálba öntöttem a puding egyharmadát, majd ráhalmoztam az alma felét, és gazdagon megszórtam fahéjjal.

Következett a banános gesztenye: az egészet szépen elegyengettem az alma felszínén.

Ismét egyharmadnyi puding következett, majd a maradék reszelt alma, amit ismét bőven megszórtam fahéjjal.

Végezetül a harmadik harmadnyi puding került a tálba.

Az egészet meghintettem némi kókuszreszelékkel (oké, kb. úgy egy ujjnyival), és szépen hidegre tettem, hogy jól összeérjenek az ízek.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Almás-gesztenyés márványka

Amikor kitaláltam ezt a receptet, nem gondoltam volna, hogy ennyire egyszerű és főleg ilyen nagyon finom lesz! Az arányokat igazából menet közben kísérleteztem ki, ám a végeredmény egy meglepően puha és könnyed édesség lett. 😋 Hozzávalók: 5 db alma , 1 csomag fagyasztott gesztenyepüré (cukrozatlan, 250 g-os), 5 evőkanál nádcukor, 3 evőkanál kakaópor, 3 evőkanál almaecet, 2 dl apró szemű zabpehely, 1 csomag sütőpor, 1 marék mazsola, csipet só  Elkészítés: Elővettem egy tálat, belereszeltem a meghámozott almákat; majd sorban hozzáadtam a kiolvadt gesztenyemasszát, a cukrot, mazsolát és a sót. Alaposan elkevertem, utána pedig egy másik tálkába kimértem a kakaóport. Az almás egyveleghez öntöttem az ecetet, rászórtam a sütőport, végül pedig a zabot. Összedolgoztam, és a felét átküldtem a kakaóporhoz, amivel szintén jól elkevertem. Egy tortaformát kibéleltem sütőpapírral, és egy kanál segítségével egyik-másik tálból felváltva adagoltam bele a kétféle masszát.

Az erőleves legyen veled

Ezekben a hideg időkben bizony meg kell támogatnunk a szervezetünket valami jóóóóó erős étellel. 😀 Remek alternatíva erre egy tányér forró, csípős erőleves, amelybe extra mennyiségű zöld hozzávalót főztünk bele. Remek szolgálatot fog tenni immunrendszerünk erősítésére, ellenállóképességünk növelésére. És persze az ízélmény sem elhanyagolható szempont. 😉 Hozzávalók: 5 nagy fej hagyma, 1 csomag vegyes zöldség, 1 csomag spenót, 3 evőkanál kókuszzsír, 3 teáskanál só, 2 teáskanál Erős Pista, 1 teáskanál őrölt gyömbér Elkészítés: Nekiveselkedtem, és a hagymákat félkarikákra vágtam. Egy edényben felhevítettem a kókuszzsírt, amelyen néhány perc alatt átfonnyasztottam a hagymát. Közben elkevertem a sóval és a gyömbérrel. Következett a sorban a vegyes zöldség és a spenót, majd az Erős Pista. Mind a fazékba kerültek, és rögvest fel is öntöttem az egészet 2 liter vízzel. Forrástól számítva 25 percig főztem. Jó étvágyat hozzá, és jó egészséget kívánok! 💓

Élesztőpástétom

Oké, a neve talán elrettentő ennek a receptnek (fővés közben a szaga nemkülönben), ám higgy nekem, kipróbáltam többször is, és azt kell mondjam, hogy mennyei! Egy éjszakát pihentetve a hűtőben csodásan összeérnek az ízek, és az élesztőszag is eltűnik belőle. Hasznos információként megjegyezném, hogy nálam az egy bögre az pontosan 2,5 dl-t jelentett. Amint az a bejegyzés végén látható lesz a fotón, bizony egy receptnél nagyon nem mindegy, hogy mekkora is az a bögre. 😅 Hozzávalók: 1 bögre zsemlemorzsa, 1 dl hidegen sajtolt napraforgóolaj, 2 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 csomag élesztő (50 g-os), 1 bögre víz, 2 teáskanál só, őrölt bors, 1 teáskanál pirospaprika, 2 teáskanál őrölt kapor Előkészületek: A vöröshagymát apró kockákra vágtam, a fokhagymát megpucoltam és lezúztam. A bögrényi vízben elkevertem az élesztőt, és szép sorban beleszórtam az összes fűszert. Elkészítés: Egy serpenyőben felhevítettem az olajat, és aranybarnára pirítottam benn