Ugrás a fő tartalomra

Belépő a mennyországba

Mindössze annyi a trükkje ennek a receptnek, hogy megfőzzük a pudingot, majd a többi hozzávalóval felváltva egy jénai tálba rétegezzük. Választhatunk bármilyen más ízű pudingport. Nekem az örök kedvencem a csoki marad, így ezzel készítettem el ezt a finomságot. Lássuk is, hogyan!

Hozzávalók:

  • 2 csomag pudingpor,
  • 1 liter növényi tej,
  • 5 evőkanál nádcukor,
  • 2 marék mazsola,
  • 2 érett banán,
  • 1 csomag natúr gesztenyepüré
  • 10 db kisebb alma,
  • őrölt fahéj,
  • kókuszreszelék,
  • csipet só

Elkészítés:

Első lépésként a két csomag pudingport csomómentesre kevertem kb. 1 dl tejjel. Hozzáadtam a csipetnyi sót, a cukrot, mazsolát, majd felöntöttem a maradék tejjel. Közepes lángon, kavargatva sűrűre főztem.

Amíg hűlt a puding, addig villával összenyomkodtam a banánokat, majd elkevertem a gesztenyével.

Az almákat meghámoztam, lereszeltem, és alaposan kinyomkodtam.

Kezdődhetett az édesség összeállítása. 😀 Egy jénai tálba öntöttem a puding egyharmadát, majd ráhalmoztam az alma felét, és gazdagon megszórtam fahéjjal.

Következett a banános gesztenye: az egészet szépen elegyengettem az alma felszínén.

Ismét egyharmadnyi puding következett, majd a maradék reszelt alma, amit ismét bőven megszórtam fahéjjal.

Végezetül a harmadik harmadnyi puding került a tálba.

Az egészet meghintettem némi kókuszreszelékkel (oké, kb. úgy egy ujjnyival), és szépen hidegre tettem, hogy jól összeérjenek az ízek.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Cukkinis-füstölt paprikás lecsó bográcsban

Végre itt a jó idő, miért ne lehetne kiköltöztetni a konyhánkat a kertbe? A dolgunk egyszerű: miközben szeretteinkkel elsörözgetünk, lustán figyelemmel kísérjük, hogyan rotyog a bográcsban mindaz, amit beledobáltunk. 😊 Hozzávalók: 3 db cukkini, 5 nagy fej vöröshagyma, 6 db tv paprika, 9 db paradicsom, só-bors kóstolás alapján, majoranna (nemigen fog érződni), 1 csomag füstölt pirospaprika (ez már fog), 5 evőkanál őrölt lenmag (ez adja hozzá az egészséges zsiradékot), 5 evőkanál sörélesztőpehely (elhagyható) Elkészítés: Mialatt férjem előhívta magából az ősembert, és tüzet csiholt, addig én szépen megtisztítottam és feldaraboltam az összes zöldséget (a cukkinit hámozva). A képen látható alkoholos ital nem tartozott a hozzávalók táborába, de szerintem nem tragédia, ha netalán “véletlenül” a bográcsba borul valami ilyesmi. 😅 Meglepő dolgot fogok mondani. Nem használtunk zsiradékot, mégis isteni lett a végeredmény! Először is a bográcsba öntöttem 1 liter viz...

Zelleres-babos "humusz"

Amikor a gyorsaság az elsődleges szempont, tökéletes ez a recept. Ezenfelül tápláló, könnyen beszerezhető alapanyagokból készül, és istenien finom! A receptről készült videó itt tekinthető meg:  Zelleres-babos "humusz" Hozzávalók: zellerlevél, 2 doboz csicseriborsó konzerv (lé nélkül), 1 doboz babkonzerv, 2-3 evőkanál őrölt lenmag, 1 evőkanál mustár, 2 teáskanál só, füstölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors Elkészítés: A hozzávalókat egész egyszerűen tálba raktam, és alaposan eldolgoztam botmixerrel. Jó étvágyat hozzá!

Krumpli rázva, nem keverve

Az elmúlt időben nemigen voltam aktív ezen a felületen. 😏 Sok változás történt az életemben, ahogyan bennem is. Blogomon valószínűleg továbbra is csak alkalomadtán bukkanok majd fel, viszont ha szeretnéd, követheted életem alakulását a Vegán Haspók nevű Instagram oldalamon és YouTube csatornámon, valamint személyes Instámon is ( oszlanszkyrita ) Az alábbi receptről készítettem egy videót ( Krumpli rázva, nem keverve ), ám a rend kedvéért ismertetem itt is.   Hozzávalók: burgonya,  olaj,  só-bors,  füstölt pirospaprika,  majoránna (Mennyiségek tekintetében hallgass a szívedre és az ízlésedre. 😉)   Elkészítés: A burgonyákat alaposan megmossuk, és hasábokra vágjuk. Egy jókora befőttesüvegben összekeverjük a többi hozzávalót. Az üvegbe öntjük a krumpliszeleteket, majd jó alaposan összerázzuk. (Közben táncolni is lehet, ahogy én tettem a videóban.🙈) Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ebbe szórjuk a jól befűszerezett krumpli hasá...