Ugrás a fő tartalomra

Bitangul kókuszos fordított almás süti

Valahogy eddig mindig úgy jártam a süteményekkel, hogy hiába kevertem a masszájukhoz kókuszreszeléket, a végeredményen valahogy nem érződött. 😕 Éppen ezért most nem bíztam a dolgot a véletlenre: egy egész csomag reszeléket adtam a tésztához. Nos, maga a süti isteni finomra sikeredett, viszont az állaga egy pindurkát morzsálódós. Szerencsére így is lehetett szeletelni, az íze pedig mámorítóan kókuszos lett. 😋

Hozzávalók:

  • 3 érett banán,
  • 3 evőkanál nádcukor,
  • 3 evőkanál hajdinaliszt (teljes kiőrlésű),
  • 1 csomag kókuszreszelék (200 g-os),
  • 5 dl növényi tej,
  • 3 evőkanál almaecet,
  • 1 csomag sütőpor,
  • 8 db kisebb alma,
  • őrölt fahéj,
  • csipet só

Elkészítés:

Villával összenyomkodtam a banánt, majd elkevertem a sütőporral, a cukorral és csipet sóval.

A többi hozzávalót szépen hozzáadtam az alma és a fahéj kivételével. Az almával nem volt sok gondom: meghámoztam, és a tepsibe szeleteltem őket, majd jó alaposan megszórtam fahéjjal.

A kókuszos masszát szépen elegyengettem az alma tetején, és megküldtem néhány szem mazsolával. Csak a mosoly kedvéért. 😄

Előmelegített sütőben, közepes lángon 35 perc alatt szép aranybarnára sütöttem.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zelleres-babos "humusz"

Amikor a gyorsaság az elsődleges szempont, tökéletes ez a recept. Ezenfelül tápláló, könnyen beszerezhető alapanyagokból készül, és istenien finom! A receptről készült videó itt tekinthető meg:  Zelleres-babos "humusz" Hozzávalók: zellerlevél, 2 doboz csicseriborsó konzerv (lé nélkül), 1 doboz babkonzerv, 2-3 evőkanál őrölt lenmag, 1 evőkanál mustár, 2 teáskanál só, füstölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors Elkészítés: A hozzávalókat egész egyszerűen tálba raktam, és alaposan eldolgoztam botmixerrel. Jó étvágyat hozzá!

Hapókos krumplikás papri

Nem, nem zakkantam meg😅, csak éppen derűs hangulatomban vagyok. (Ahogy az esetek kb. 90%-ában.😁) Szóval van ez a rém egyszerű recept, a paprikás krumpli. Hát én egy kicsit megbolondítottam ezzel-azzal. És jelentem, finom lett! 😊 A receptről videó is készült, amely a Vegán Haspók YouTube csatornán tekinthető meg.   Hozzávalók: 3 nagyobb krumpli, 2 szép padlizsán (lehetnek rosszarcúak is), 1 zellergumó, 2 fej hagyma, 1 liter víz, 2 evőkanálnyi napraforgó olaj, 3-4 teáskanál só, füstölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors ízlés szerint   Elkészítés: A felkockázott hagymákat lepirítottam némi olajon, közben fűszereztem. Erre jött a feldarabolt krumpli és zeller, majd 1 liter forró víz. Kb. negyed óráig főztem. Belekerült a padlizsán is, és újabb negyed óra fővés következett. És kész.

Vegán sajtos tészta

Mégis hogy a túróba lehet sajt nélkül sajtos tésztát készíteni?! 😅 Néhány egyszerű hozzávalóból, a varázslat pedig a sörélesztő pehelyben rejlik. Videó formájában itt tekintheted meg a receptet: Vegán sajtos tészta .   Hozzávalók: 4 szem krumpli, 3 sárgarépa, 2 fej vöröshagyma, 3 evőkanál sörélesztő pehely (ez adja a sajtos jelleget), 1 evőkanál kókuszzsír, fél teáskanál kurkuma, ízlés szerint só, bors, őrölt kömény, 1 csomag tetszőleges formájú tészta, 1 doboz tofu (lehetőség szerint füstölt ízű), szójaszósz   Elkészítés: A zöldségeket meghámoztam és felkockáztam. Egy edényben felolvasztottam a zsírt, erre borítottam a hagymát, sóztam, és aranybarnára pirítottam. Egy másik edényben feltettem főni a krumplit és a répát annyi vízben, ami éppen ellepte. Fűszereztem, és forrástól 20 percig főztem. A zöldségeket turmixgépbe kapartam, hozzáadtam 4 dl folyadékot, a lepirított hagymát, sörélesztőt, kurkumát, és krémesre turmixoltam. Közben kif...