Zsírmentes, gluténmentes, teljesen növényi alapú ebéd. Akár ezt a nevet is adhattam volna az alábbi receptnek, bár ez nem annyira hangzatos. 😅 Tény viszont, hogy valóban nem használtam a raguhoz zsiradékot, a tészta kukorica-alapanyagú, a fasírt pedig hajdinából készült, és teljesen vegán. Az egész menüt egy órán belül össze tudtam rakni, bár hozzáteszem, hogy a fasírt porból készült, a tésztát pedig csak ki kellett főzni, tehát magát a ragut számolom be úgy, mint saját receptet. Ehhez pedig még 20 perc sem kellett. 😉
Hozzávalók:
- 3 fej hagyma,
- 1 doboz lencsekonzerv,
- 1 doboz zöldborsó konzerv,
- 1 üveg lecsó,
- 2 evőkanál keményítő,
- 2 evőkanál dijoni mustár,
- 2 teáskanál só
Elkészítés:
Első körben összeszedtem magam, és persze a hozzávalókat az aktuális ebédhez, és felsorakoztattam őket a konyhapulton.
Második lépésként elkészítettem a fasírtot. Roppant egyszerű
dolgom volt: a megvásárolt porhoz hozzáöntöttem
Két kanál segítségével tepsibe halmoztam a fasírtokat, és betettem őket sülni a forró sütőbe.
Közben a tésztát is megfőztem 8 perc alatt lobogó sós vízben, majd leszűrtem.
Következett a lényegi rész: a ragu. 😊 Ehhez felkockáztam a hagymákat,
és egy serpenyőben
Hozzáadtam a sót, a borsót, valamint a lencsét. Utóbbinak felfogtam a levét, amit összekevertem a keményítővel. A serpenyőbe került még a mustár, valamint a lecsó is.
Végezetül hozzáöntöttem a raguhoz a keményítőt, és újra felforraltam az egészet.
A ragut tésztára szedtem, tányérra pakoltam a fasírtokat, és friss rukkolával tálaltam.
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése