Ugrás a fő tartalomra

Borsós-lencsés-lecsós ragu

Zsírmentes, gluténmentes, teljesen növényi alapú ebéd. Akár ezt a nevet is adhattam volna az alábbi receptnek, bár ez nem annyira hangzatos. 😅 Tény viszont, hogy valóban nem használtam a raguhoz zsiradékot, a tészta kukorica-alapanyagú, a fasírt pedig hajdinából készült, és teljesen vegán. Az egész menüt egy órán belül össze tudtam rakni, bár hozzáteszem, hogy a fasírt porból készült, a tésztát pedig csak ki kellett főzni, tehát magát a ragut számolom be úgy, mint saját receptet. Ehhez pedig még 20 perc sem kellett. 😉

Hozzávalók:

  • 3 fej hagyma,
  • 1 doboz lencsekonzerv,
  • 1 doboz zöldborsó konzerv,
  • 1 üveg lecsó,
  • 2 evőkanál keményítő,
  • 2 evőkanál dijoni mustár,
  • 2 teáskanál só

Elkészítés:

Első körben összeszedtem magam, és persze a hozzávalókat az aktuális ebédhez, és felsorakoztattam őket a konyhapulton.

Második lépésként elkészítettem a fasírtot. Roppant egyszerű dolgom volt: a megvásárolt porhoz hozzáöntöttem 3 dl forró vizet, majd alaposan elkevertem.

Két kanál segítségével tepsibe halmoztam a fasírtokat, és betettem őket sülni a forró sütőbe.

Közben a tésztát is megfőztem 8 perc alatt lobogó sós vízben, majd leszűrtem.

Következett a lényegi rész: a ragu. 😊 Ehhez felkockáztam a hagymákat, és egy serpenyőben 1 dl vizet hozzáadva, közepes lángon lepirítottam.

Hozzáadtam a sót, a borsót, valamint a lencsét. Utóbbinak felfogtam a levét, amit összekevertem a keményítővel. A serpenyőbe került még a mustár, valamint a lecsó is.

Végezetül hozzáöntöttem a raguhoz a keményítőt, és újra felforraltam az egészet.

A ragut tésztára szedtem, tányérra pakoltam a fasírtokat, és friss rukkolával tálaltam.

Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Almás-gesztenyés márványka

Amikor kitaláltam ezt a receptet, nem gondoltam volna, hogy ennyire egyszerű és főleg ilyen nagyon finom lesz! Az arányokat igazából menet közben kísérleteztem ki, ám a végeredmény egy meglepően puha és könnyed édesség lett. 😋 Hozzávalók: 5 db alma , 1 csomag fagyasztott gesztenyepüré (cukrozatlan, 250 g-os), 5 evőkanál nádcukor, 3 evőkanál kakaópor, 3 evőkanál almaecet, 2 dl apró szemű zabpehely, 1 csomag sütőpor, 1 marék mazsola, csipet só  Elkészítés: Elővettem egy tálat, belereszeltem a meghámozott almákat; majd sorban hozzáadtam a kiolvadt gesztenyemasszát, a cukrot, mazsolát és a sót. Alaposan elkevertem, utána pedig egy másik tálkába kimértem a kakaóport. Az almás egyveleghez öntöttem az ecetet, rászórtam a sütőport, végül pedig a zabot. Összedolgoztam, és a felét átküldtem a kakaóporhoz, amivel szintén jól elkevertem. Egy tortaformát kibéleltem sütőpapírral, és egy kanál segítségével egyik-másik tálból felváltva adagoltam bele a kétféle mass...

Hapókos krumplikás papri

Nem, nem zakkantam meg😅, csak éppen derűs hangulatomban vagyok. (Ahogy az esetek kb. 90%-ában.😁) Szóval van ez a rém egyszerű recept, a paprikás krumpli. Hát én egy kicsit megbolondítottam ezzel-azzal. És jelentem, finom lett! 😊 A receptről videó is készült, amely a Vegán Haspók YouTube csatornán tekinthető meg.   Hozzávalók: 3 nagyobb krumpli, 2 szép padlizsán (lehetnek rosszarcúak is), 1 zellergumó, 2 fej hagyma, 1 liter víz, 2 evőkanálnyi napraforgó olaj, 3-4 teáskanál só, füstölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors ízlés szerint   Elkészítés: A felkockázott hagymákat lepirítottam némi olajon, közben fűszereztem. Erre jött a feldarabolt krumpli és zeller, majd 1 liter forró víz. Kb. negyed óráig főztem. Belekerült a padlizsán is, és újabb negyed óra fővés következett. És kész.

Krumpli rázva, nem keverve

Az elmúlt időben nemigen voltam aktív ezen a felületen. 😏 Sok változás történt az életemben, ahogyan bennem is. Blogomon valószínűleg továbbra is csak alkalomadtán bukkanok majd fel, viszont ha szeretnéd, követheted életem alakulását a Vegán Haspók nevű Instagram oldalamon és YouTube csatornámon, valamint személyes Instámon is ( oszlanszkyrita ) Az alábbi receptről készítettem egy videót ( Krumpli rázva, nem keverve ), ám a rend kedvéért ismertetem itt is.   Hozzávalók: burgonya,  olaj,  só-bors,  füstölt pirospaprika,  majoránna (Mennyiségek tekintetében hallgass a szívedre és az ízlésedre. 😉)   Elkészítés: A burgonyákat alaposan megmossuk, és hasábokra vágjuk. Egy jókora befőttesüvegben összekeverjük a többi hozzávalót. Az üvegbe öntjük a krumpliszeleteket, majd jó alaposan összerázzuk. (Közben táncolni is lehet, ahogy én tettem a videóban.🙈) Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ebbe szórjuk a jól befűszerezett krumpli hasá...