Ugrás a fő tartalomra

Borsós-lencsés-lecsós ragu

Zsírmentes, gluténmentes, teljesen növényi alapú ebéd. Akár ezt a nevet is adhattam volna az alábbi receptnek, bár ez nem annyira hangzatos. 😅 Tény viszont, hogy valóban nem használtam a raguhoz zsiradékot, a tészta kukorica-alapanyagú, a fasírt pedig hajdinából készült, és teljesen vegán. Az egész menüt egy órán belül össze tudtam rakni, bár hozzáteszem, hogy a fasírt porból készült, a tésztát pedig csak ki kellett főzni, tehát magát a ragut számolom be úgy, mint saját receptet. Ehhez pedig még 20 perc sem kellett. 😉

Hozzávalók:

  • 3 fej hagyma,
  • 1 doboz lencsekonzerv,
  • 1 doboz zöldborsó konzerv,
  • 1 üveg lecsó,
  • 2 evőkanál keményítő,
  • 2 evőkanál dijoni mustár,
  • 2 teáskanál só

Elkészítés:

Első körben összeszedtem magam, és persze a hozzávalókat az aktuális ebédhez, és felsorakoztattam őket a konyhapulton.

Második lépésként elkészítettem a fasírtot. Roppant egyszerű dolgom volt: a megvásárolt porhoz hozzáöntöttem 3 dl forró vizet, majd alaposan elkevertem.

Két kanál segítségével tepsibe halmoztam a fasírtokat, és betettem őket sülni a forró sütőbe.

Közben a tésztát is megfőztem 8 perc alatt lobogó sós vízben, majd leszűrtem.

Következett a lényegi rész: a ragu. 😊 Ehhez felkockáztam a hagymákat, és egy serpenyőben 1 dl vizet hozzáadva, közepes lángon lepirítottam.

Hozzáadtam a sót, a borsót, valamint a lencsét. Utóbbinak felfogtam a levét, amit összekevertem a keményítővel. A serpenyőbe került még a mustár, valamint a lecsó is.

Végezetül hozzáöntöttem a raguhoz a keményítőt, és újra felforraltam az egészet.

A ragut tésztára szedtem, tányérra pakoltam a fasírtokat, és friss rukkolával tálaltam.

Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zelleres-babos "humusz"

Amikor a gyorsaság az elsődleges szempont, tökéletes ez a recept. Ezenfelül tápláló, könnyen beszerezhető alapanyagokból készül, és istenien finom! A receptről készült videó itt tekinthető meg:  Zelleres-babos "humusz" Hozzávalók: zellerlevél, 2 doboz csicseriborsó konzerv (lé nélkül), 1 doboz babkonzerv, 2-3 evőkanál őrölt lenmag, 1 evőkanál mustár, 2 teáskanál só, füstölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors Elkészítés: A hozzávalókat egész egyszerűen tálba raktam, és alaposan eldolgoztam botmixerrel. Jó étvágyat hozzá!

Hapókos krumplikás papri

Nem, nem zakkantam meg😅, csak éppen derűs hangulatomban vagyok. (Ahogy az esetek kb. 90%-ában.😁) Szóval van ez a rém egyszerű recept, a paprikás krumpli. Hát én egy kicsit megbolondítottam ezzel-azzal. És jelentem, finom lett! 😊 A receptről videó is készült, amely a Vegán Haspók YouTube csatornán tekinthető meg.   Hozzávalók: 3 nagyobb krumpli, 2 szép padlizsán (lehetnek rosszarcúak is), 1 zellergumó, 2 fej hagyma, 1 liter víz, 2 evőkanálnyi napraforgó olaj, 3-4 teáskanál só, füstölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors ízlés szerint   Elkészítés: A felkockázott hagymákat lepirítottam némi olajon, közben fűszereztem. Erre jött a feldarabolt krumpli és zeller, majd 1 liter forró víz. Kb. negyed óráig főztem. Belekerült a padlizsán is, és újabb negyed óra fővés következett. És kész.

Vegán sajtos tészta

Mégis hogy a túróba lehet sajt nélkül sajtos tésztát készíteni?! 😅 Néhány egyszerű hozzávalóból, a varázslat pedig a sörélesztő pehelyben rejlik. Videó formájában itt tekintheted meg a receptet: Vegán sajtos tészta .   Hozzávalók: 4 szem krumpli, 3 sárgarépa, 2 fej vöröshagyma, 3 evőkanál sörélesztő pehely (ez adja a sajtos jelleget), 1 evőkanál kókuszzsír, fél teáskanál kurkuma, ízlés szerint só, bors, őrölt kömény, 1 csomag tetszőleges formájú tészta, 1 doboz tofu (lehetőség szerint füstölt ízű), szójaszósz   Elkészítés: A zöldségeket meghámoztam és felkockáztam. Egy edényben felolvasztottam a zsírt, erre borítottam a hagymát, sóztam, és aranybarnára pirítottam. Egy másik edényben feltettem főni a krumplit és a répát annyi vízben, ami éppen ellepte. Fűszereztem, és forrástól 20 percig főztem. A zöldségeket turmixgépbe kapartam, hozzáadtam 4 dl folyadékot, a lepirított hagymát, sörélesztőt, kurkumát, és krémesre turmixoltam. Közben kif...